Lekobeba puder za otroke, 50 g

<strong>Lekobeba puder za otroke je narejen iz treh bistvenih sestavin in sicer koruzni škrob, smukec ter cinkov oksid. <br></strong> Lekobeba puder za otroke je narejen iz treh bistvenih sestavin in sicer koruzni škrob, smukec ter cinkov oksid.
573876 5548

Ocene in mnenja

Opis

Lekobeba puder za otroke je narejen iz treh bistvenih sestavin in sicer koruzni škrob, smukec ter cinkov oksid.

Puder je namenjen vsakodnevni negi vašega otroka ob previjanju, uporabljate pa jo lahko tudi odrasli v primeru prekomernega potenja ipd stanj. Puder namreč vpija prekomerno vlago, jo veže nase, kožo posledično varuje ter preprečuje nadalnje probleme.

Lekobeba puder vsebuje tudi eterično olje melise, ki deluje regenerativno - olajšano ali celo preprečeno je nastajanje neprijetnih vonjav.

Uporaba Lekobeba pudra

Lekobeba puder uporabljajte vsakodnevno pri previjanju vašega dojenčka. Uporabite do dva krat dnevno na podpazdušnih predelih, na predelu vratu ter dimeljnem predelu.

Izdelek je primeren celo ob potenju stopal ter z namenom zaščite kože med prsti na nogi.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Akne

Kako poteka zdravljenje aken?
V prvi vrsti je potrebno vedeti, da naključnega mozolja ali dveh ni potrebno zdraviti in da sta splošna higiena in nega občutljive kože, še posebej v mladostniškem obdobju, ena najpomembnejših ukrepov v zdravljenju. Upreti pa se je treba tudi skušnjavi in se izogibati stiskanju mozoljev. Pustiti jih je treba, da dozorijo in počijo in jih šele potem nežno sprati. Sicer pa je zdravljenje odvisno od vrste aken, spola in starosti bolnika. Za blažje oblike zadostuje lokalno, za hujše pa je nujno še sistemsko zdravljenje (s tabletami).

Z lokalno terapijo, ki naj jo izvaja samo strokovno usposobljena oseba, odstranjujemo maščobni sloj s kože, preprečujemo zapiranje izvodil Iasnih mešičkov, nastajanje novih komedonov in blažimo vnetje. Komedone iztisnemo s pripomočkom zanje, predhodno pa kožo zmehčamo s parna kopeljo. Pustule pa odpiramo s sterilno lanceto. Uporabljamo tudi sredstva, ki povzročajo luščenje kože. V nekaterih lokalnih preparatih so antibiotiki.

Sistemsko zdravimo hujše oblike aken (pustule, abscesi). Zanj se odločamo, če je uspeh lokalnega zdravljenja 2-3 mesece po začetku nezadovoljiv. Pri tem uporabljamo antibiotike in retinoide (to so sintetični derivati vitamina A in lahko okvarijo plod, zato jih pri ženskah v rodnem obdobju neradi uporabljamo), ki pa jih je potrebno jemati kar nekaj časa (do 4 mesece). V času sistemskega zdravljenja se je nujno izogibati sončnim žarkom.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Lekos Lekos
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja