Lekofusin filmsko obložene tablete, 16 tablet
Lekofusin filmsko obložene tablete, 16 tablet
Oceni izdelek in zasluži
5.0 1

Lekofusin filmsko obložene tablete, 16 tablet

Proizvajalec: Lek
Lekofusin filmsko obložene tablete so zdravilo, ki vsebuje tako ibuprofen kot tudi paracetamol - dve aktivni učinkovini, ki sta ključni za delovanje zdravila.
Cena: 9,50 €
Vprašaj nas
Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Tip izdelkatablete

Opis

Učinkovini zdravila: ibuprofen + paracetamol

Lekofusin filmsko obložene tablete so zdravilo, ki vsebuje tako ibuprofen kot tudi paracetamol - dve aktivni učinkovini, ki sta ključni za delovanje zdravila.

1 tableta zdravila vsebuje:

200 mg ibuprofena

500 mg paracetamola

in

pomožne druge sestavine: titanov dioksid, koruzni škrob, silicijev dioksid, starinska kislina, koruzni škrob v predgelirani obliki

Za kaj je zdravilo Lekofusin namenjeno?

 • za lajšanje bolečin
 • za lajšanje blažjih do srednje močnih bolečinskih stanj
 • za lajšanje migrenskih bolečin
 • za lajšanje glavobolov
 • za lajšanje bolečin v križnem predelu
 • za primere menstrualnih bolečin pri ženskah
 • v primeru zobobolovv primeru mišičnih bolečin in zapletov
 • v primeru bolečih simptomov prehlada
 • v primeru gripe in drugih prehladnih težav
 • za zniževanje povišane telesne temperature
 • ...

Učinek ibuprofena:

ibuprofen spada v skupino NSAR zdravil - pravimo jim tudi nesteroidna zdravila s protivnetnim namenom. Namen učinkovine buprufen je predvsem lajšanje bolečin, lajšanje morebitnih oteklin in tudi znižanje povišane telesne temperature.

Učinek paracetamola:

Učinek paracetamola: namen dodanega paracetamola je analgetično delovanje. Uporablja se ga v primeru lajšanja bolečin, ki zahtevajo močnejšo analgezijo.

Delovanje zdravila Lekofusin

Samo delovanje zdravila s kombinacijo sestavin je tako še močnejše kot delovanje posamičnih učinkovin: paracetamola ali ibuprofena posamično.

Odmerjanje zdraviila Lekofusin

Izdelek je zdravilo, zato je nujno upoštevanje navodil za uporabo. Držite se napotkov osebnega zdravnika ali farmacevta.

Odmerjanje odraslih oseb:

1 tableta do maksimalmno 3x dnevno, s kozarcem vode. Minimalni časovni razpon med dvema odmerkoma znaša vsaj 6 ur časovnega razmika.

Odmerjajte skladno z navodili za uporabo. Maksimalno dovoljen dnevni odmerek je 6 tablet, kar ustreza odmerku 1200 mfg ibuprofena in 3000 mg paracetamola na dan.

Največji enkratni odmerek je 2 tableti zdravila na enkrat.

Odmerjanje pri otrocih in mladostnikih: uporaba zdravila ni namenjena tem starostnim skupinam.

izdelek je na splošno primeren zgolj za kratkotrajno uporabo; dolgotrajna uporaba ni predvidena oziroma se je v takih primerih potrebno posvetovati z zdravnikom.

Predoziranje zdravila Lekofusin

Simptomi, ki se lahko pojavijo so sledeči:

 • bolečine v želodcu
 • slabost
 • bruhanje s krvnimi sledovi
 • zaspanost
 • razbijanje srca in motnje ritma
 • kri v urinu piskanje v ušesih
 • tresenje, tresavica
 • konvulzije
 • izguba zavesti

Kaj je bolečina?

Bolečina je neprijeten občutek in čustvena izkušnja, ki je povezana s poškodbo tkiva. Telesu omogoča, da se odzove in prepreči nadaljnje poškodbe tkiva.

Zdravljenje bolečine

Številne terapije brez zdravil lahko pomagajo lajšati bolečino. Te alternative zdravilom so morda bolj primerne za ljudi, ki imajo kronične bolečine.

Akupunktura: Vstavljanje zelo finih igel na določene točke pritiska lahko zmanjša bolečino.

Živčna blokada: Te injekcije lahko omrtvijo skupino živcev, ki delujejo kot vir bolečine za določen del okončine ali telesa.

Psihoterapija: To lahko pomaga predvsem pri bolečinah, ki so povezana s šustvenim zapletom. Kronična bolečina pogosto zmanjša kvaliteto življenja in otežuje delo. Tudi raziskave so pokazale, da lahko kronična bolečina vodi v depresijo in da depresija stopnjuje kronične bolečine. Psihoterapevt lahko tako pomaga osebi, da uvede spremembe, da zmanjša intenzivnost bolečine in uvede paciente v veščine spoprijemanja z bolečino.

Transkutana električna stimulacija živcev (TENS): Cilj TENS-a je spodbuditi opioidne in možganske sisteme možganskih vrat in tako zagotoviti olajšanje.
Kirurgija: Za zdravljenje kronične bolečine so možne različne operacije živcev, možganov in hrbtenice. Sem spadajo rizotomija, dekompresija in električni postopki globinske stimulacije možganov in hrbtenjače.

Biofeedback: S to tehniko uma in telesa se lahko človek nauči učinkoviteje nadzirati svoje organe in samodejne procese, kot je srčni utrip. Glede na raziskave iz leta 2019 ima poglavitno vlogo pri obvladovanju bolečin celo navidezna resničnost.

Sprostitvene terapije: vključujejo široko paleto nadzorovanih sprostitvenih tehnik in vaj, večinoma na področju alternativne in komplementarne medicine. Oseba lahko preizkusi hipnozo, jogo, meditacijo, masažno terapijo, tai chi ali kombinacijo teh praks.

Fizična manipulacija: Fizioterapevt ali kiropraktik si lahko včasih pomaga pri lajšanju bolečine z manipulacijo napetosti na predelu osebe.

Toplota in mraz: Uporaba vročih in hladnih terapij ponavadi lahko pomaga. Ljudje jih lahko zamenjajo ali izberejo glede na vrsto poškodbe ali bolečine. Nekatera lokalna zdravila imajo učinek segrevanja, ko jih oseba nanese na prizadeto območje.

Počitek: Če se bolečina pojavi zaradi poškodbe ali preobremenjenosti dela telesa, je morda počitek še najboljša rešitev. Z ustreznim obvladovanjem bolečin je mogoče ohraniti vsakodnevne aktivnosti, družbeno zavzetost in aktivno kakovost življenja.

Strokovna podpora in verodostojnost zapisanega

Vsebina in opis na tej strani je pod nadzorom farmacevtov in ostalih strokovnih sodelavcev.

Posodabljanje zapisov na strani je pod nadzorom: Lukanc Tomaž & Lukanc Maja mag. farm. Strokovni pregled informacij na strani: Lukanc Maja mag. farm. & Lukanc Tanja mag. farm.

V kolikor želite prijaviti napako ali nedoslednost na strani, ki ste jo morebiti opazili, lahko to naredite s klikom na ta link.

Ocene in mnenja

Lidija; | 29. 01. 2021 18:25
Lidija
Zelo sem bila vesela, ko sem odkrila tablete, ki vsebujejo obe učinkovini hkrati. Sedaj mi ni treba več kombinirati tablet za boljši učinek. Težave zaradi konstantnih bolečin v križnem predelu, revmatskih bolečin in migrenskih glavobolov sedaj veliko lažje premagujem. Lepo se ujamejo z drugimi zdravili za samopomoč, saj si med seboj ne povzročajo neželenih učinkov. Tudi moj želodec je zadovoljen, kar pomeni, da ga ne dražijo. Za enkrat uživam minimalno predpisano količino dnevno, kar mi popolnoma zadošča za lajšanje mojih težav. Na koncu naj omenim še to, da so te tablete tudi cenovno ugodnejše, kot kombinacija dveh vrst tablet.

Priloge

Sestavine Prijavite se v spletno trgovino in preverite iz katerih sestavin je izdelek sestavljen.

Ali ste vedeli

Članki

Kupili so tudi

Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Tip izdelkatablete

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.