Lekofusin filmsko obložene tablete, 16 tablet

Lekofusin filmsko obložene tablete so zdravilo, ki vsebuje tako ibuprofen kot tudi paracetamol - dve aktivni učinkovini, ki sta ključni za delovanje zdravila. Lekofusin filmsko obložene tablete so zdravilo, ki vsebuje tako ibuprofen kot tudi paracetamol - dve aktivni učinkovini, ki sta ključni za delovanje zdravila.
150389 681

Ocene in mnenja

Število ocen izdelka: 1
Ocena izdelka:
Lidija **** 29. 01. 2021 18:25
Zelo sem bila vesela, ko sem odkrila tablete, ki vsebujejo obe učinkovini hkrati. Sedaj mi ni treba ... Preberi več
Oglejte si vsa mnenja Dodajte vašo oceno

Opis

Učinkovini zdravila: ibuprofen + paracetamol

Lekofusin filmsko obložene tablete so zdravilo, ki vsebuje tako ibuprofen kot tudi paracetamol - dve aktivni učinkovini, ki sta ključni za delovanje zdravila.

1 tableta zdravila vsebuje:

200 mg ibuprofena

500 mg paracetamola

in

pomožne druge sestavine: titanov dioksid, koruzni škrob, silicijev dioksid, starinska kislina, koruzni škrob v predgelirani obliki

Za kaj je zdravilo Lekofusin namenjeno?

 • za lajšanje bolečin
 • za lajšanje blažjih do srednje močnih bolečinskih stanj
 • za lajšanje migrenskih bolečin
 • za lajšanje glavobolov
 • za lajšanje bolečin v križnem predelu
 • za primere menstrualnih bolečin pri ženskah
 • v primeru zobobolovv primeru mišičnih bolečin in zapletov
 • v primeru bolečih simptomov prehlada
 • v primeru gripe in drugih prehladnih težav
 • za zniževanje povišane telesne temperature
 • ...

Učinek ibuprofena:

ibuprofen spada v skupino NSAR zdravil - pravimo jim tudi nesteroidna zdravila s protivnetnim namenom. Namen učinkovine buprufen je predvsem lajšanje bolečin, lajšanje morebitnih oteklin in tudi znižanje povišane telesne temperature. 

Učinek paracetamola:

Učinek paracetamola: namen dodanega paracetamola je analgetično delovanje. Uporablja se ga v primeru lajšanja bolečin, ki zahtevajo močnejšo analgezijo.

Delovanje zdravila Lekofusin

Samo delovanje zdravila s kombinacijo sestavin je tako še močnejše kot delovanje posamičnih učinkovin: paracetamola ali ibuprofena posamično. 

Odmerjanje zdraviila Lekofusin

Izdelek je zdravilo, zato je nujno upoštevanje navodil za uporabo. Držite se napotkov osebnega zdravnika ali farmacevta. 

Odmerjanje odraslih oseb:

1 tableta do maksimalmno 3x dnevno, s kozarcem vode. Minimalni časovni razpon med dvema odmerkoma znaša vsaj 6 ur časovnega razmika. 

Odmerjajte skladno z navodili za uporabo. Maksimalno dovoljen dnevni odmerek je 6 tablet, kar ustreza odmerku 1200 mfg ibuprofena in 3000 mg paracetamola na dan. 

Največji enkratni odmerek je 2 tableti zdravila na enkrat. 

Odmerjanje pri otrocih in mladostnikih: uporaba zdravila ni namenjena tem starostnim skupinam. 

izdelek je na splošno primeren zgolj za kratkotrajno uporabo; dolgotrajna uporaba ni predvidena oziroma se je v takih primerih potrebno posvetovati z zdravnikom. 

Predoziranje zdravila Lekofusin

Simptomi, ki se lahko pojavijo so sledeči:

 • bolečine v želodcu
 • slabost
 • bruhanje s krvnimi sledovi
 • zaspanost
 • razbijanje srca in motnje ritma
 • kri v urinu piskanje v ušesih
 • tresenje, tresavica
 • konvulzije
 • izguba zavesti 

Kaj je bolečina?

Bolečina je neprijeten občutek in čustvena izkušnja, ki je povezana s poškodbo tkiva. Telesu omogoča, da se odzove in prepreči nadaljnje poškodbe tkiva.

Zdravljenje bolečine

Številne terapije brez zdravil lahko pomagajo lajšati bolečino. Te alternative zdravilom so morda bolj primerne za ljudi, ki imajo kronične bolečine.

Akupunktura: Vstavljanje zelo finih igel na določene točke pritiska lahko zmanjša bolečino.

Živčna blokada: Te injekcije lahko omrtvijo skupino živcev, ki delujejo kot vir bolečine za določen del okončine ali telesa.

Psihoterapija: To lahko pomaga predvsem pri bolečinah, ki so povezana s šustvenim zapletom. Kronična bolečina pogosto zmanjša kvaliteto življenja in otežuje delo. Tudi raziskave so pokazale, da lahko kronična bolečina vodi v depresijo in da depresija stopnjuje kronične bolečine. Psihoterapevt lahko tako pomaga osebi, da uvede spremembe, da zmanjša intenzivnost bolečine in uvede paciente v veščine spoprijemanja z bolečino.

Transkutana električna stimulacija živcev (TENS): Cilj TENS-a je spodbuditi opioidne in možganske sisteme možganskih vrat in tako zagotoviti olajšanje.
Kirurgija: Za zdravljenje kronične bolečine so možne različne operacije živcev, možganov in hrbtenice. Sem spadajo rizotomija, dekompresija in električni postopki globinske stimulacije možganov in hrbtenjače.

Biofeedback: S to tehniko uma in telesa se lahko človek nauči učinkoviteje nadzirati svoje organe in samodejne procese, kot je srčni utrip. Glede na raziskave iz leta 2019 ima poglavitno vlogo pri obvladovanju bolečin celo navidezna resničnost.

Sprostitvene terapije: vključujejo široko paleto nadzorovanih sprostitvenih tehnik in vaj, večinoma na področju alternativne in komplementarne medicine. Oseba lahko preizkusi hipnozo, jogo, meditacijo, masažno terapijo, tai chi ali kombinacijo teh praks.

Fizična manipulacija: Fizioterapevt ali kiropraktik si lahko včasih pomaga pri lajšanju bolečine z manipulacijo napetosti na predelu osebe.

Toplota in mraz: Uporaba vročih in hladnih terapij ponavadi lahko pomaga. Ljudje jih lahko zamenjajo ali izberejo glede na vrsto poškodbe ali bolečine. Nekatera lokalna zdravila imajo učinek segrevanja, ko jih oseba nanese na prizadeto območje.

Počitek: Če se bolečina pojavi zaradi poškodbe ali preobremenjenosti dela telesa, je morda počitek še najboljša rešitev. Z ustreznim obvladovanjem bolečin je mogoče ohraniti vsakodnevne aktivnosti, družbeno zavzetost in aktivno kakovost življenja. 

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Družine z najstniki - Ko vzgoja odpove

Osebna govorica v primerjavi z vljudno govorico
Vljudna, lepo zveneča govorica je pomembna v družbenih odnosih. Osebno govorico pa lahko otroci razvijejo in ohranijo le, če se odrasli v njihovi okolici prav tako izražajo osebno in k temu spodbujajo tudi svoje otroke.

Mala poštevanka osebne govorice:

• hočem - nočem,

• maram - ne maram,

• hočem imeti - nočem imeti.
Družine z najstniki; Založba Didakta - www.didakta.si

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Lek Lek
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja

Oznake
Izberite željeno oznako za pregled izdelkov