Lomina COVID – 19 krvni test za odkrivanje protiteles, 5 testov

Komplet hitrih testov za odkrivanje prisotnosti protiteles COVID – 19 IgM/IgG (koloidno zlato). <br><br> - odkrivanje protiteles IgG in IgM v krvi<br> - pet testov v kompletu<br> - za samotestiranje<br> - celoten set za izvedbo postopka<br> - kri se vzame iz prsta Komplet hitrih testov za odkrivanje prisotnosti protiteles COVID – 19 IgM/IgG (koloidno zlato).

- odkrivanje protiteles IgG in IgM v krvi
- pet testov v kompletu
- za samotestiranje
- celoten set za izvedbo postopka
- kri se vzame iz prsta
424641 33102
Brezplačna poštnina!

Ocene in mnenja

Opis

IZDELEK JE MEDICINSKI PRIPOMOČEK

Pojem medicinskih pripomočkov pokriva vse izdelke, ki se uporabljajo za diagnosticiranje, preprečevanje, spremljanje, zdravljenje in lajšanje bolezni, okvar, invalidnosti, anatomskih funkcij ali fizioloških procesov, za nadzor spočetja in ki svojega glavnega predvidenega namena učinka na človeško telo ne dosega na farmakološki, imunološki ali metabolični način. Pod medicinske pripomočke torej zajemamo vse od navadnih obližev do elektromagnetnih in mehaničnih aparatur za bolnišnično uporabo, kirurških instrumentov ter diagnostičnih testov.

Zaradi narave in lastnosti medicinski pripomoček težko uveljavljate v reklamaciji.

Komplet hitrih testov za odkrivanje prisotnosti protiteles COVID – 19 IgM/IgG (koloidno zlato).

Prednosti in lastnosti Lomina hitrih testov za odkrivanje protiteles COVID - 19

 • odkrivanje protiteles IgG in IgM v krvi
 • pet testov v kompletu
 • za samotestiranje
 • celoten set za izvedbo postopka
 • kri se vzame iz prsta

Delovanje hitrih testov za odkrivanje protiteles COVID 19

S samotestiranjem lahko v domačem udobju hitro ugotovite ali ste že preboleli okužbo s COVID 19 ali je okužba pri vas aktivna. Izdelek ni primeren kot glavni indikator za zgodnje odkrivanje okužbe virusa SARS-CoV-2. Opravite morate test na osnovi metode PCR, antigenske teste,…

Z uporabo koloidnega zlata, komplet za samotestiranje deluje na principu imunokromatografije. Komplet vsebuje

 1.      antigen, označen s koloidnim zlatom in kompleksom kontrolnih protiteles.
 2.      Nitrocelulozne membrane z dvema testnima trakovoma (črta M in G) in en trak za nadzor kakovosti (črta C).

Ko boste v luknjo na testni ploščici nakapljali zahtevano količino vzorca v luknjo, bo ta vzorec stekel po nitrocelulozni membrani, ki se nahaja znotraj testnega traku zaradi kapilarnega učinka. V primeru, da vaš vzorec, ki ga boste vzeli iz svojega prsta, vsebuje protitelesa IgM/IgG SARS-CoV, jih bo protitelo vezalo s prisotnim koloidnim zlatom označeni antigen SARS-CoV-2.

Monoklonska protitelesa IgM ali IgG na nitrocelulozni membrani bo protitelesni kompleks obarval kot vijolično rdeče črte M ali G. S tem bo test na protitelesa COVID – 19 pokazal, ali je krvni vzorec pozitiven na protitelesa IgM ali IgG. S tem bo dokazana okužba s COVID – 19. Rezultat, ki iz krvnega vzorca nakazuje na pozitivna protitelesa dokazuje preteklo okužbo s SARS-CoV-2 in aktivno prisotnost proti teles v telesu.

Hitri testi za odkrivanje protiteles COVID – 19 so razviti in preizkušeni za splošno uporabo vzorcev krvi, ki se odvzamejo iz prsta.

Komplet vsebuje

 • testna ploščica s koloidnim zlatom
 • steklenička z reagentom
 • plastična kapalka
 • lanceta
 • dezinfekcijska blazinica
 • nalepka s serijsko številko, datumom izdelave in datumom izteka roka

Za zagotavljanje predpisane količin tekočin uporabljajte samo kapalke, ki so priložene v kompletu.

Uporaba hitrega testa za protitelesa COVID - 19

Samotestiranje izvedite, ko se komplet segreje oziroma ohladi na sobno temperaturo (24°C).

Pred uporabo preberite priložena navodila in jim popolnoma sledite. Komplet morate uporabiti takoj ob odprtju, ali najkasneje v 60 minutah. Ob odprtju se zaradi vlage test začne razgrajevati.

Ko opravite test, rezultat odčitajte najkasneje v 10 minutah. Prisotna vlaga v telesu lahko vpliva na rezultat opravljenega testa na protitelesa. Po preteklih desetih minutah, je rezultat testa neveljaven. Za veljavne rezultate, morate rezultat odčitati v treh do desetih minutah, po tem ko ste zmes nakapljali na plastično testno ploščico. Med izvajanjem testiranja morate ploščico obdržati v vodoravnem položaju in jo ohraniti v mirovanju.

Za veljavne rezultate se med postopkom ne premikajte in ne nagibajte. Komplet za samotestiranje morate uporabiti takoj po odprtju. Pri uporabi ohranite zahtevano količino vzorcev. Za veljavne rezultate je potrebno uporabiti samo te kapalke, ki so priložene v kompletu (1 kapljica = ~ 20-25ul). Škatlo s testi hranite pri temperaturi od 4 do 30 °C in zaščitite pred neposredno svetlobo. Če je osnovna embalaža poškodovana, testa ne uporabljajte.

Ploščica lahko pokaže tri rezultate: negativen, pozitiven ali neveljaven rezultat.

Kdaj test kaže negativen rezultat?

Vzorec je negativen, če je vidna kontrolna črta QCC (nadzor kakovosti - C), črti M in G pa nista vidni. V tem primeru sledite s spremljanjem svojega zdravstvenega stanja.

Svetujemo vam, da testiranje ponovite čez 24 ur. Zavedati se je potrebno, da se količina protiteles razlikuje med posamezniki. Da se v telesu razvijajo protitelesa, se najpogosteje kaže s povišano telesno temperaturo. Kljub temu, da test zazna prisotnost protiteles, je natančnost rezultata odvisna od količine protiteles, kar pa je odvisno od posameznika. V primeru, da se telesna temperatura ne zniža in so še vedno prisotni simptomi, ki so podobni gripi, test za protitelesa ponovite v 24 oziroma 48 urah. Posvetujte se s svojim zdravnikom, če se soočate s težkim dihanjem ali drugim resnim težavam. Prav tako se posvetujte z zdravnikom, če veste, da ste bili v okolju, kjer je bila prisotna okužba ali če ste bili v stiku z okuženo osebo.

Kdaj test kaže pozitiven rezultat?

Vzorec je pozitiven, če se kontrolna črta C pojavi skupaj z M-črto, saj je bilo zaznano protitelo IgM. Test kaže pozitiven rezultat v primeru, da se kontrolna črta C pojavi skupaj z G-črto, takrat je bilo zaznano protitelo IgG. Protitelesi IgG in IgM sta zaznani, če se kontrolna črta C pojavi skupaj z G- in M-črto.

Tudi, če je vaš test na protitelesa pozitiven, vam svetujemo, da ohranite mirnost in se posvetujete z zdravnikom. Trenutno pozitiven test na protitelesa, ni nujno pokazatelj aktivne okužbe z virusom. Ko boste zdravniku sporočili rezultat serološkega testa, vam bo ta podal dodatne informacije. Zdravnika ne obiskujte, temveč ga kontaktirajte po telefonu, da ne ogrožate sebe in drugih. Svetujemo vam, da se samoizolirate, če je to mogoče in počakate nadaljnja navodila zdravnika. Redno nosite zaščitno masko in poskrbite za uravnoteženo prehrano, počitek in udobje.

Kdaj test kaže neveljaven rezultat?

Neveljaven rezultat testa na protitelesa dobimo, če se črta C, ki je kontrolna, ne prikaže.

Vzrokov je lahko več, med drugim tudi zamuda pri testiranju, onesnaženje reagenta, nepravilna količina tekočin, okvara zaradi prenizke/previsoke temperature itd.

Navzkrižna reaktivnost

Testi za protitelesa IgG/IgM proti SARS-CoV-2 (celotna kri) so bili analizirani za odkrivanje protiteles pri pozitivnih vzorci gripe A, Β, adenovirusa, mikoplazme, pljučnice in pozitivnega serumskega vzorca ANA, HBV in HCV. Poleg tega so bili analizirani človeški koronavirusi HCoV-OC43, HCoV-229E, HCoV-NL63 in HCoV-HKU1. Rezultati niso pokazali znakov navzkrižne reaktivnosti.

Specifičnost * / Občutljivost **

97,32% (CI 95%: 97,12%-97,52%) / 93,54% (CI 95%: 93,12%-93,97%).

(IgG – 95,49% (CI 95%: 95,20%-95,78%) / 94,08 %; (CI 95%: 93,41%-94,75%).

(IgM – 95,81% (CI 95%: 95,51%-96,11%) / 74,52% (CI 95%: 73,09%-77,09%).

* Specifično izraža sposobnost testa, da natančno izbere primere, v katerih označevalec (preizkusna snov)ni prisoten.

** Občutljivost testa izraža uspešnost, s katero test zazna prisotnost označevalca.

Moteče snovi

Z SARS-CoV-2 IgG/IgM testom za protitelesa so bile testirane spodaj navedene spojine. Test ni pokazal nobenih motečih učinkov. Trigliceridi: 50 mg/dl, askorbinska kislina: 20 mg/dl, hemoglobin 1000 mg/dl, bilirubin: 60 mg/dl, skupni holesterol: 6 mmol/l Rezultati niso pokazali navzkrižne reaktivnosti.

Po uporabi morate test zavreči na predpisan način:

Lanceta ima varnostno zaporo pred iglo, vendar morate poskrbeti, da varno zavržete izdelek.

Vse pripomočke, ki ste jih uporabili za izvajanje testa, položite v plastično vrečico, ki naj bo debela vsaj 0,2 mm. Vrečico zavežite in njeno zunanjo površino dobro razkužite. Zavezano vrečico odvrzite v posodo za mešane komunalne odpadke. Ko vrečico zavržete v ustrezen zabojnik, si temeljito umijte roke z vodo in milom.

Opozorila

Izdelek morate hraniti v prostoru, kjer je temperatura od 4°C do 30 °C. Škatlo morate zaščititi pred neposredno svetlobo.

Ko odprete test, ga morate nemudoma uporabiti. Zaradi prisotne vlage v zraku, se namreč test začne razgrajevati. Čas od odprtja do uporabe testa ne sme biti daljši od 60 minut, saj bodo v tem primeru rezultati neveljavni.

V primeru, da je osnovna embalaža poškodovana, testa ne uporabite.

Test za samotestiranje oziroma serološki hitri test, se lahko uporablja samo kot pripomoček.

Glede na posameznika in sposobnost posameznika za tvorjenje protiteles, natančnost in zaznavne stopnje testa ne morejo doseči 100%.

V primeru pozitivnega rezultata na oba protitelesa (IgM in IgG), je potrebno izvesti ponovno testiranje za neposredno odkrivanje virusov, s PCR testom ali hitrim antigenskim testom. Če so prisotna protitelesa IgM je to lahko indikacija za trenutno-aktivno fazo ali zadnjo fazo okužbe. Prisotnost IgG protiteles pa pomeni prebolelo okužbo.

Komplet za samotestiranje deluje na osnovi odkrivanja protiteles in ne na odkrivanju samega virusa. Naše telo po okužbi začne proizvajati protitelesa, vendar so ravni, ki bi jih testi lahko zaznali, običajno prisotne, ko naraste posameznikova telesna temperatura. Ker se stopnja tvorbe IgM in IgG med posamezniki razlikuje, je lahko bolnik okužen, tudi če je test negativen.

V primeru, da opazite simptome, ki so podobni simptomom gripe ali korona virusa, test izvedite še enkrat po 24 do 48 urah. V tem času bodite v samoizolaciji, da zaščitite druge. Če ste negotovi, kontaktirajte zdravnika.

Pred vsako uporabo temeljito preberite navodila in jim sledite v celotnem času postopka.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Lomina AG Lomina AG
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja

Oznake
Izberite željeno oznako za pregled izdelkov