Magnezij Krka 300 + B2 granulat, 20 ali 50 vrečic

Magnezij Krka 300 + B2 granulat je na voljo v pakiranju po 20 ali 50 vrečic. Primeren za hitro uporabo in pripravo prehranskega dopolnila.

15377 15377

Ocene in mnenja

Število ocen izdelka: 4
Ocena izdelka:
Joži **** 26. 07. 2020 18:01
Tole meni pomaga pri krčih - res super zadevica. Včasih me tko zašajtra v meča, da se zvijam po post... Preberi več
Tanja **** 2. 05. 2020 08:15
Magnezij Krka 300 že zelo dolgo uporabljam in moram reči da sem z izdelkom zeloo zadovoljna. Všeč mi... Preberi več
Marija **** 13. 08. 2018 18:50
Vcasih uporqbljam ta izdelek včasih pa magnesol - izdelek je učinkovit, ni več mišičnih trzanj in ne... Preberi več
Oglejte si vsa mnenja Dodajte vašo oceno

Opis

IZDELEK JE PREHRANSKO DOPOLNILO

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Nosečnice, doječe matere ter osebe, ki uživajo zdravila, naj se o uporabi posvetujejo z zdravnikom ali farmacevtom. Shranjujte pri sobni temperaturi.

Magnezij Krka 300 je granulat za pripravo napitka z edinstveno kombinacijo magnezija in vitamina B2.

Krka, Novo mesto v ponudbi kakovostnih in učinkovitih izdelkov predstavlja novost Magnezij Krka 300. Kot prehransko dopolnilo je najboljša izbira za vse, ki jih pestijo težave našega vsakdana – stres, utrujenost, izčrpanost in motnje v delovanju mišic.  Magnezij Krka 300 je granulat za pripravo napitka z edinstveno kombinacijo magnezija in vitamina B2.

Kombinacija magnezija in vitamina B2 sodeluje pri normalnem delovanju presnovnih poti v telesu, pri čemer v celicah nastaja energija, in tako prispevata k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti. 

Za zadovoljitev dnevnih potreb po magneziju zadostuje že 1 vrečka Magnezija Krka 300, pri povečani telesni dejavnosti pa se priporočata 2 vrečki na dan. Napitek ima prijeten okus po pomaranči in limeti, ne vsebuje konzervansov, umetnih barvil, arom in sladil. Na voljo je v pakiranju po 20 in po 50 vrečk.  

Primeren je za vse, ki se vsak dan srečujejo s stresnimi situacijami in telesnimi obremenitvami, tudi za mladostnike, starejše od 12 let, nosečnice, doječe matere in starostnike.

Sestavine granulata Magnezij Krka 300 + B2

Prehransko dopolnilo vsebuje magnezij ter B2 vitamin.

Magnezij prispeva k normalnem delovanju mišic, prispeva k ravnotežju elektrolitov, prispeva k ohranjanju zdravih kosti in zob.

B2 vitamin ima vlogo pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom, prispeva k ohranjanju zdrave kože in sluznic in ima vlogo pri ohranjanju vida.

Magnezij Krka 300 vsebuje magnezij v obliki magnezijevega citrata, ki ga telo zelo dobro prenaša in koristno izrablja. Magnezijev citrat se iz prebavil zelo dobro absorbira in omogoča, da je celicam na voljo več magnezija.

Kakšne so potrebe po magneziju in kdaj so povečane

Človeško telo potrebuje približno 300 do 400 mg magnezija na dan, odvisno od starosti, spola in načina prehrane. Pri povečanih psihičnih (stresne situacije, vznemirjenost) in fizičnih (športne dejavnosti) obremenitvah ter pri pogostem jemanju odvajal so potrebe po magnezijU lahko večje. Povečane so lahko tudi pri mladostnikih in mlajših odraslih, pri starejših pa se ne zmanjšajo, ampak ostanejo enake.

Telo magnezija ne more izdelovati samo, zato moramo z zadostnim vnosom poskrbeti, da ga telesu ne primanjkuje. K pomanjkanju lahko prispevajo neuravnotežena prehrana, različne diete in neustrezna, predelana hrana. Znaki so lahko hitra utrujenost, krči v mečih, motnje v delovanju mišic, pobitost in brezvoljnost.

Kako jemati Magnezij Krka 300 granulat za napitek

Odrasli in otroci, starejši od 12 let: 1 vrečka na dan.

Telesno zelo aktivni odrasli lahko odmerek povečajo na 2 vrečki na dan.

Količino vode lahko prilagajate glede na to, kako izrazit okus želite. Priporočamo, da napitek spijete takoj po pripravi.

Naravna zgoščena sokova pomaranče in limete napitek obogatita s svežim okusom, barvo pa mu daje vitamin B2. Z napitkom lahko dopolnite dnevni vnos tekočine.

Magnezij Krka 300 lahko uporabljajo tudi nosečnice in doječe matere. Sladkorni bolniki naj upoštevajo, da izdelek vsebuje 2,97 g sladkorjev.

Ne uporabljajte Magnezija Krka 300, če ste alergični na katerokoli sestavino izdelka ali imate okvarjeno delovanje ledvic.

Oprema Magnezij Krka 300 + B2 granulata

Na voljo so škatle z 20 in 50 vrečkami po 7,1 9 granulata za napitek.

Edinstvena kombinacija B2 vitamina in magnezija

B2 vitamin ali z drugo besedo riboflavin ima pomembno vlogo pri pridobivanju energije, skladiščenju le te, sodeluje pa tudi pri številniih drugih procesih v organizmu, ki so odvisni od vsebnosti B2 vitamina. Pomanjkanje tega pomembnega vitamina lahko povzroči ustavitev nekaterih procesov, ki jih ta pomemben vitamin regulira ali pa povzroči ob manjšem pomanjkanju signifikantne motnje.

Pomanjkanje riboflavna v človeškem organizmu lahko nastopi zelo pogosto, zato je jemanje prehranskega dopolnila Magnezij Krka 300 zelo priporočljivo. Pomanjkanje B2 vitamina ni zelo problematično, saj se kot tak v telesu reciklira in se ponovno uporabi v procesih človeškega organizma.

Kako lahko sami indiciramo pomanjkanje B2 vitamina?

  • razpokani kotički ustnic, razni dermatitisi in dermalne težave
  • signifikantna upočasnitev metaboličnih reakcij organizma
  • upočasnjena oksidacija maščobnih kislin
  • posledica pomanjkanja B2 je nadalje tudi pomanjkanje B6 vitamina
  • težave v absorbtivni sposobnosti črevesnih resic
  • slabša absorbcija železa in posledično slabokrvnost

Priloge

Sestavine

Vsebnost:

Sestavina 1 vrečka %PDV*
magnezij 300 mg 80
vitamin B2 (riboflavin) 2,0 mg 143

*Priporočeni dnevni vnos.

Energijska vrednost ene vrečke je 20,9 kcal.

Sestavine:
Magnezijev citrat, sladkor, dekstroza, sredstvo za uravnavanje kislosti (citronska kislina, natrijev hidrogen karbonat), naravni aromi (pomaranče, limete), zgoščen limetin sok v prahu, zgoščen pomarančni sok v prahu in riboflavin (vitamin B2).

Ena vrečka vsebuje 2 g magnezijevega citrata, kar ustreza 300 mg magnezija oziroma magnezijevih ionov (Mg2+).

Brez konzervansov, umetnih barvil, umetnih arom in umetnih sladil. Ne vsebuje glutena in laktoze

 

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Krka Krka
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja