x
Vse kategorije
Maridol migren, 20 tablet
Maridol migren, 20 tablet
Oceni izdelek in zasluži
5.0 1

Maridol migren, 20 tablet

Proizvajalec: galensko zdravilo
Pri samozdravljenju migrenskega glavobola.
Cena: 4,92 €
Vprašaj nas

Ocene in mnenja

Neda; | 23. 08. 2020 08:31
Potok 9,Dornberk
Že več časa imam migrenske glavobole, v zadnjem  času pa predvsem  v dneh pred menstruacijo, Včasih trajajo cel teden, včasih pa dan ali dva. Glavoboli so me zelo ovirali pri delu in vsakdanjih opravilih. Zdravnica mi je predpisala najprej naklofen, nato pa še naglesil 500 mg, a  nobene mi niso pomagale. Nato sem šla v lekarno, kjer mi je lekarnarka priporočila maridol migren in že po prvi uporabi so mi pomagale, kar sem tudi povedala zdravnici. So manj močne kot naklofen... a meni pomagajo. Res so odlične, v kolikor me glava zelo močno boli, vzamem po nekaj urah po prvi tableti, še eno in glavobola ni več.Tablete sem priporočila tudi prijateljici, ki ima podobne težave in tudi ona je z njimi zadovoljna.Še jih bom naročila.

Opis

GALENSKI IZDELEK

Sestava

1 tableta vsebuje 250 mg acetilsalicilne kisline, 200 mg paracetamola in 50 mg kofeina.

Vsebnost

V škatlici je 20 tablet (2 pretisna omota s po 10 tabletami).

Način delovanja

Acetilsalicilna kislina lajša bolečine, deluje protivnetno in znižuje povišano telesno temperaturo. Paracetamol lajša bolečine in znižuje povišano telesno temperaturo. Kofein deluje stimulativno in okrepi protibolečinsko delovanje obeh učinkovin. Sestava tablete omogoča hitro sproščanje učinkovin, zato učinek nastopi hitro.

Terapevtske indikacije

Maridol migren tablete lahko uporabljate pri:
pri samozdravljenju migrenskega glavobola
pri glavobolu, ki spremlja gripo in prehlad ter pri drugih vrstah glavobola
pri povišani telesni temperaturi, ki spremlja virusne in bakterijske okužbe
pri bolečinah v mišicah in sklepih pri prehladu in gripi
pri revmatičnih in drugih bolečinah (npr. kratkotrajne bolečine v križu zaradi nepravilne drže, nategi križa, poškodbe pri športu, osteoartroza)
pri zobobolu.

Kdaj ne smete uporabiti Maridol migren tablet?

Ne uporabljajte Maridol migren tablet, če:
 
ste preobčutljivi (alergični) na katerokoli sestavino zdravila ali druge salicilate,
imate aktivno razjedo na želodcu in/ali dvanajstniku,
ste nagnjeni h krvavitvam,
ste po jemanju salicilatov oziroma snovi s podobnim delovanjem (nesteroidni antirevmatiki) že doživeli astmatične napade,
imate nosne polipe, ki so se pojavili po zaužitju acetisalicilne kisline ali pa se je njihovo stanje po tem poslabšalo,
jemljete 15 ali več mg metotreksata tedensko,
ste v zadnjem trimesečju nosečnosti,
imate hudo okvaro jeter ali ledvic ali
hemolitično anemijo (slabokrvnost zaradi skrajšane življenjske dobe rdečih krvničk).

Pri jemanju Maridol migren tablet bodite posebno pozorni, če:

imate motnje v delovanju jeter ali ledvic
ste preobčutljivi (alergični) na druge protivnetne učinkovine, antirevmatike ali druge alergene
imate astmo, kronično obstrukcijsko pljučno bolezen, seneni nahod ali otečeno nosno sluznico (nosne polipe)
ste že kdaj imeli razjede prebavil ali krvavitve iz prebavil
imate pomanjkanje encima glukoza-6-fosfat-dehidrogenaze (redka dedna bolezen rdečih krvničk).
V teh primerih se o jemanju Maridol migren tablet posvetujte z zdravnikom.
Če imate okvare kostnega mozga, lahko Maridol migren tablete jemljete samo pod nadzorom zdravnika, ki vam bo redno kontroliral krvno sliko. 
Pred in po kirurškem posegu (tudi manjšem, npr. izdrtjem zoba) se morate glede uporabe Maridol migren tablet posvetovati z zdravnikom oziroma zobozdravnikom. 
Stalno jemanje analgetikov (npr. za zdravljenje glavobola) lahko privede do kroničnega glavobola in trajno poškoduje ledvice. 
Uporaba zdravil, ki znižujejo povišano telesno temperaturo, lahko prikrije znake okužbe.
Pri alkoholikih lahko že terapevtski odmerki povečajo nevarnost jetrnih okvar in krvavitev iz prebavil.

Možni neželeni učinki

Kot vsa zdravila, imajo lahko tudi Maridol migren tablete neželene učinke.
Resni neželeni učinki so ob jemanju priporočenih odmerkov redki.
Pri priporočenih odmerkih Maridol migren tablet se včasih lahko pojavijo:
vrtoglavica,
zvonjenje v ušesih,
bolečine v trebuhu,
zgaga,
slabost,
driska,
bruhanje,
opazna ali prikrita krvavitev iz prebavil (pogostejša pri uporabi večjih odmerkov in lahko povzroči slabokrvnost),
razjede želodca in dvanajstnika (lahko pride do predrtja),
zvečane vrednosti transaminaz,
nemir,
razdražljivost,
nespečnost.
Povečana je nevarnost krvavitve. V literaturi je znanih tudi nekaj primerov krvnih sprememb zaradi jemanja paracetamola. 
Če opazite kateregakoli od naslednjih znakov, takoj prenehajte jemati zdravilo in o tem nemudoma obvestite svojega zdravnika ali takoj pokličite najbližjo bolnišnico:
 
otekanje rok, nog, gležnjev, obraza, ustnic, ust ali žrela, kar lahko povzroči težave pri dihanju ali požiranju;
izpuščaji;
koprivnica;
omedlevica.
To so redki, vendar zelo hudi neželeni učinki. Njihov pojav je lahko znak zelo resne alergijske reakcije na sestavine zdravila. V takem primeru je potrebna nujna zdravniška pomoč. Prav tako nemudoma obvestite zdravnika, če opazite:
 
zlatenico (porumenitev kože in oči) ali
nenadno zmanjšanje količine seča.
Če opazite katerikoli neželen učinek, prenehajte jemati Maridol migren tablete in se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom. Če opazite katerikoli neželen učinek, ki ni omenjen v tem navodilu, obvestite svojega zdravnika ali farmacevta.

Nosečnost in dojenje

V zadnjih 3 mesecih nosečnosti ne smete jemati Maridol migren tablet. O uporabi Maridol migren tablet v prvih 6 mesecih nosečnosti ali med dojenjem, se obvezno posvetujte z zdravnikom. Posvetujte se z zdravnikom ali farmacevtom, preden vzamete katerokoli zdravilo.

Uporaba pri otrocih

Maridol migren tablet zaradi možnosti pojava Reyevega sindroma ne smejo jemati otroci in mladostniki mlajši od 14 let.

Opozorilo

Pred uporabo se posvetujte z zdravnikom, če se hkrati zdravite z drugimi nesteroidnimi antirevmatiki, sistemskimi glukokortikoidi, antikoagulanti, trombolitiki/zaviralci agregacije trombocitov (zdravila, ki raztapljajo krvne strdke oziroma preprečujejo strjevanje krvi), zdravili za zmanjšanje vrednosti sladkorja v krvi, zdravili za izločanje sečne kisline, zdravili, ki zmanjšujejo zadrževanje vode v telesu, zdravili za zniževanje krvnega tlaka, metotreksatom, digoksinom, litijem, valprojsko kislino, barbiturati, karbamazepinom, fenitoinom, domperidonom, metoklopramidom, sulfonamidi, izoniazidom, holestiraminom, rifampicinom, kloramfenikolom in zidovudinom. Bodite previdni pri sočasnem jemanju pripravkov z ginkom, ginsengom, česnom, ingverjem in ribjim oljem.
Prosimo, bodite pozorni, da se lahko te navedbe nanašajo tudi na zdravila, ki ste jih jemali v preteklosti ali jih boste jemali v prihodnosti. 
Poleg Maridol migren tablet ne jemljite drugih zdravil, ki vsebujejo acetilsalicilno kislino, druge nesteroidne protivnetne učinkovine, paracetamol in kofein. Prosimo, obvestite svojega zdravnika ali farmacevta, če jemljete ali ste pred kratkim jemali katerokoli drugo zdravilo, tudi če ste ga dobili brez recepta.
Med zdravljenjem z Maridol migren tabletami ne pijte alkoholnih pijač! Uživanje velikih količin kave, pravega čaja in pijač, ki vsebujejo kofein v času jemanja Maridol migren tablet lahko povzroči razdražljivost in napetost.

Kako jemati / uporabljati Maridol migren tablete?

Odrasli in mladostniki, stari več kot 14 let, lahko vzamejo 1 do 2 tableti na 4 do 6 ur po jedi. Za lajšanje bolečin pri migreni je odmerek 2 tableti, ki ju je treba vzeti čim prej. Največji dnevni odmerek je 6 tablet. Med posameznimi odmerki mora biti vsaj 4 ure presledka. Tableto pogoltnite z zadostno količino tekočine; vzemite jo s kozarcem vode, čaja ali sadnega soka. Tableto lahko razpolovite. Upoštevati morate priporočeni odmerek, ki ga ne smete preseči.
Za lajšanje migrene in glavobola Maridol migren tablet ne jemljite dlje kot 3 dni. Za lajšanje drugih bolečin Maridol migren tablet ne jemljite dlje kot 5 dni. Za znižanje povišane telesne temperature Maridol migren tablet ne jemljite dlje kot 3 dni. Če se stanje po tem času ne izboljša ali se celo poslabša, se posvetujte z zdravnikom, ki bo določil nadaljnje zdravljenje.
Če menite, da je učinek zdravila premočan ali prešibak, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom. Ne vzemite dvojnega odmerka, če ste pozabili vzeti prejšnji odmerek!

Ukrepanje pri prevelikih odmerkih

Če ste vzeli večji odmerek, kot bi smeli, se takoj posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom! 
Simptomi zaužitja prevelikega odmerka so: vrtoglavica, zvonjenje v ušesih, glavobol, zmedenost, bolečine v trebuhu, zgaga, slabost, bruhanje, motnje dihanja, zvišana telesna temperatura, opazna ali prikrita krvavitev iz prebavil. Pojavi se lahko huda jetrna okvara, zlasti pri bolnikih z boleznimi ledvic ali jeter. Po zaužitju večjega števila Maridol migren tablet pri zavestnem bolniku skušajte izzvati bruhanje in takoj poiščite zdravniško pomoč.

Shranjevanje

Maridol migren tablete shranjujte pri temperaturi do 25°C v originalni ovojnini.
Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom!

Uporabnost

Datum izteka roka uporabnosti je označen na škatlici. Zdravila ne smete uporabljati po datumu izteka roka uporabnosti, ki je označen na škatlici.

Režim izdaje zdravila

Maridol migren tablete se izdajajo brez recepta v lekarnah.

Izdelovalec

Mariborske lekarne Maribor, Minařikova ulica 6, Maribor, OE Galenski laboratorij

Priloge

Sestavine Prijavite se v spletno trgovino in preverite iz katerih sestavin je izdelek sestavljen.

Ali ste vedeli

Vnetje sinusov

Kako se vnetje sinusov kaže?
Med simptomi in znaki, ki govorijo v prid vnetju obnosnih votlin, sodijo bifazni potek, ko bolniki, ki zbolijo z znaki prehlada ali druge virusne bolezni zgornjih dihal, po izboljšanju ponovno zbolijo z znaki zamašenega nosu in gnojnim izcedkom iz nosu, bolnik pa lahko ima tudi povišano telesno temperaturo. Značilna je bolečina nad in pod očesi in pa pri sklanjanju naprej, izcedek lahko zateka nazaj v grlo, lahko se pojavijo zadah iz ustne votline, zobobol, glavobol, vnetje žrela, kašelj - predvsem ponoči in motnje voha. Pri otrocih so simptomi manj specifični kot pri odraslih.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Članki

Spletne vsebine

Migrena ali samo navaden glavobol?

Vprašanje: Mene zanima glede glavobola. Jaz sem zelo občutljiva na klimo, prepih,stres. Če sem temu izpostavljena imam sigurno glavobol. Včasih me boli v čelu, včasih na sencah, velikrat me boli še zraven oko in pa vedno glavobol spremlja mrzel... preberi več...

Kupili so tudi

Kupci, ki so kupili to postavko so kupili tudi

Lekadol 500 mg, 20 tablet

3,59 €

Caffetin, 12 tablet

4,26 €

Nalgesin S, 30 filmsko obloženih tablet

8,18 €

Septanazal pršilo za odrasle, 10 mL

8,31 €

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.