x
Vse kategorije
Mariplant čaj pri prehladu, 100 g
Mariplant čaj pri prehladu, 100 g
Oceni izdelek in zasluži
0.0 0

Mariplant čaj pri prehladu, 100 g

Proizvajalec: galensko zdravilo
Zdravilo Mariplant čaj pri prehladu se uporablja za lajšanje prvih znakov prehlada in za spodbujanje potenja pri vročini, ki spremlja gripo ali prehlad.
Cena: 5,10 €
Vprašaj nas
Specifikacije izdelka
Specifikator Vrednost
Namen pitje čaja
Tip izdelka čaj

POSEBNA POZORNOST

Nagrada-nakup

Ocene in mnenja

Opis

Zdravilo Mariplant čaj pri prehladu se uporablja za lajšanje prvih znakov prehlada in za spodbujanje potenja pri vročini, ki spremlja gripo ali prehlad.

100 g zdravilnega čaja vsebuje:
40 g cveta črnega bezga (Sambuci flos)
40 g cveta lipe (Tiliae flos)
20 g cveta prave kamilice (Matricariae flos)

Zdravilo Mariplant čaj pri prehladu vsebuje cvet črnega bezga, cvet lipe in cvet prave kamilice.

Zdravilo Mariplant čaj pri prehladu se uporablja za lajšanje prvih znakov prehlada in za spodbujanje potenja pri vročini, ki spremlja gripo ali prehlad.

Zdravilne rastline, ki jih vsebuje Mariplant čaj pri prehladu, se tradicionalno uporabljajo za navedeno področje uporabe. Njihova uporaba temelji izključno na podlagi dolgotrajnih izkušenj.

Če se znaki vaše bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo v 1 tednu, se posvetujte z zdravnikom.

Ne uporabljajte zdravila Mariplant čaj pri prehladu

• če ste alergični na (preobčutljivi za) katero koli sestavino tega zdravila ali rastline iz družine nebinovk oziroma košarnic (Asteraceae oziroma Compositae), kot so na primer rman, arnika in ognjič.

Opozorila in previdnostni ukrepi

Če se med zdravljenjem znaki vaše bolezni poslabšajo ali če se pojavi oteženo dihanje, gnojni izpljunek (sputum) ali visoka vročina, se posvetujte z zdravnikom. Z zdravnikom se posvetujte tudi, če se znaki vaše bolezni ne izboljšajo v 1 tednu.

Otroci

Uporabo zdravila Mariplant čaj pri prehladu odsvetujemo pri otrocih, mlajših od 12 let, saj ni na voljo dovolj podatkov o uporabi vseh sestavin zdravilnega čaja pri otrocih v tem starostnem obdobju.

Druga zdravila in zdravilo Mariplant čaj pri prehladu

Ni podatkov o medsebojnem delovanju zdravila Mariplant čaj pri prehladu z drugimi zdravili. Obvestite zdravnika ali farmacevta, če jemljete, ste pred kratkim jemali ali pa boste morda začeli jemati katero koli drugo zdravilo.

Zdravilo Mariplant čaj pri prehladu skupaj s hrano in pijačo

Ni podatkov, da bi hrana ali pijača vplivala na učinkovitost zdravila Mariplant čaj pri prehladu. To zdravilo lahko uporabljate ne glede na obroke hrane.

Nosečnost in dojenje

Če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči, ali načrtujete zanositev, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom, preden uporabite to zdravilo.

Ker ni dovolj podatkov o varnosti tega zdravila med nosečnostjo in dojenjem, uporaba v teh obdobjih ni priporočljiva.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev

Ni znano, da bi zdravilo Mariplant čaj pri prehladu vplivalo na sposobnost vožnje in upravljanja s stroji.

KAKO UPORABLJATI ZDRAVILO MARIPLANT ČAJ PRI PREHLADU

Pri uporabi tega zdravila natančno upoštevajte napotke v tem navodilu ali navodila zdravnika ali farmacevta. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Način uporabe in odmerjanje

2 čajni žlički zdravilnega čaja prelijte s skodelico vrele vode (150 do 200 ml) in pustite stati pokrito 5–10 minut, vmes občasno premešajte, nato čaj (poparek) precedite. Čaj lahko tudi sladkate.

Priporočeno odmerjanje

Odrasli in mladostniki, starejši od 12 let: spijte 1 skodelico sveže pripravljenega čaja do 5-krat dnevno. Čaj zaužijte čim bolj topel, vendar pazite, da se ne opečete. Tega zdravila neprekinjeno ne uživajte dlje kot 1 teden.

Če ste uporabili večji odmerek zdravila Mariplant čaj pri prehladu, kot bi smeli

Podatkov o toksičnih učinkih po prevelikem odmerjanju tega zdravila ni. Če se po prevelikem odmerjanju pojavijo neželeni učinki, se posvetujte z zdravnikom. Če imate dodatna vprašanja o uporabi zdravila, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

MOŽNI NEŽELENI UČINKI

Kot vsa zdravila ima lahko tudi to zdravilo neželene učinke, ki pa se ne pojavijo pri vseh bolnikih.

Neželeni učinki zdravila Mariplant čaj pri prehladu niso znani. So pa v literaturi opisani posamezni redki primeri, da tekoči pripravki cveta kamilice v stiku s sluznicami povzročijo preobčutljivostne reakcije. Te vključujejo tudi resne alergijske reakcije, ki se kažejo kot oteženo dihanje, oteklost obraza zaradi alergije (Quinckejeva bolezen/angioedem), kolaps krvnega obtoka ali anafilaktični šok. Poročanje o neželenih učinkih Če opazite katerega koli izmed neželenih učinkov, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom. Posvetuje se tudi, če opazite neželene učinke, ki niso navedeni v tem navodilu.

SHRANJEVANJE ZDRAVILA MARIPLANT ČAJ PRI PREHLADU

Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom! Zdravilo shranjujte pri temperaturi do 25 °C na suhem mestu. Shranjujte zaščiteno pred svetlobo v originalni ovojnini. Tega zdravila ne smete uporabljati po datumu izteka roka uporabnosti, ki je naveden na škatli in vrečki poleg oznake »Uporabno do:«. Rok uporabnosti zdravila se izteče na zadnji dan navedenega meseca.

Priloge

Ali ste vedeli

Srce in ožilje

Diagnostični postopki Anamneza
Zdravnik bolnika natančno izpraša o bolečini sami (kdaj se je pojavila, njena vrsta, trajanje, širjenje, jakost...), kakor tudi odotedanjih zdravstvenih težavah in boleznih. Anamneza vključuje tudi družinsko, socialno in delovno anamnezo.
Klinični pregled

Zdravnik opravi splošni klinični pregled bolnika s poudarkom na dihalnem in kardiovaskularnem organskem sistemu. Avskultira in perkutira prsni koš, opravi meritve krvnega tlaka in saturacije kisika v krvi ter opazuje eventualne znake srčnega popuščanja, prizadetosti perifernih žil.
Diagnostične preiskave (glede na zmožnosti ambulante)
Za diagnostične preiskave se odločamo na osnovi anamneze in kliničnega pregleda z meritvami. Pogostokrat so usmerjeni tudi na osnovi dejavnikov tveganja, kateri so nam znani na osnovi do tedaj pridobljenih podatkov s strani bolnika. Opravimo lahko naslednje preiskave:
•    elektrokardiogram,
•    rentgentgenogram prsnih in trebušnih
organov,
•    laboratorijske preiskave (hemogram, vnet-ni parametri, encimi), ki lahko vključujejo plinsko analizo arterijske krvi,
•    specialistične preiskave (ultrazvok srca in aorte, koronarografija, ventilacijskoperfuzijskam scintigrafija, obremenilno testiranje, holterska monitorizacija ... ).
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Članki

Kupili so tudi

Kupci, ki so kupili to postavko so kupili tudi
Specifikacije izdelka
Specifikator Vrednost
Namen pitje čaja
Tip izdelka čaj

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.