Medex B kompleks s cvetnim prahom, 30 kapsul

<p>Medex B kompleks s cvetnim prahom je novo prehransko dopolnilo podjetja Medex, ki vsebuje predvsem vitamine B kompleksa ter cvetni prah.</p>

Medex B kompleks s cvetnim prahom je novo prehransko dopolnilo podjetja Medex, ki vsebuje predvsem vitamine B kompleksa ter cvetni prah.

946273 30584

Ocene in mnenja

Opis

IZDELEK JE PREHRANSKO DOPOLNILO

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Nosečnice, doječe matere ter osebe, ki uživajo zdravila, naj se o uporabi posvetujejo z zdravnikom ali farmacevtom. Shranjujte pri sobni temperaturi.

Medex B kompleks s cvetnim prahom je novo prehransko dopolnilo podjetja Medex, ki vsebuje predvsem vitamine B kompleksa ter cvetni prah.

Namen jemanja in način delovanja vitaminov B-kompleks

 • vpliv na živčevje in optimizacija delovanja
 • vpliv na energijske zaloge
 • vpliv in normalizacija delovanja psihološkega vidika organizma
 • vpliv na delovanje in produkcijo/proizvodnjo rdečih krvnih celic ali eritrocitv, ki so pomembni za prenos kisikaod pluč do tkiv
 • vpliv na regulacijo izčrpanost
 • vpliv na sposobnost pomnjenja in vpliv na same umske sposobnosti oziroma zmogljivosti

Medex B kompleks s cvetnim prahom so kapsule, ki vsebujejo kar 8 različnih vitaminov iz skupine B kompleksa, poslebnost prehranskega dopolnila z B kompleksom pa je, daje le-temu dodan še cvetni prah, ki je samo še ena izmed zakladic čebeljega panja.

Cvetni prah je proizvod čebel, marljivih delavk, katerih sestavine delujejo ugodno v kombinaciji z B kompleksom. Vse sestavine prehranskega dopolnila so primerne kot dopolnjevanje splošne prehrane, ob enem pa nudijo dopolnjevanje dnevno potrebnega vnosa po potrebnih vitaminih B kompleksa.

Kdaj jemati kapsule Medex B kompleks s cvetnim prahom?

 • v primeru prekomerne izmučenosti organzima
 • v primeru da ste kadilec oz. kadilka
 • s primer oseb, ki podpovprečno počivajo in spijo
 • primerno za ženske, ki zaradi različnih vzrokov jemljejo kontracepcijske tablete
 • primerno za vse s povečanim vnosom sladkorjev, predvsem takih, ki imajo visok glikemični indeks

Delovanje sestavin Medex B kompleksa s cvetnim prahom

Različni vitamini B kompleksa v kombinaciji delujejo zelo različno.

Kombinacija vitaminov tiamin, riboflavin, niacin, vitamin B6, biotin in vitamin C: deluje regenerativno, zaščitno antioksidativno, sinergistično pa v sledečem sestavu deluje najbolje na stanje živčnega sistema človeškega organizma.

Kombinacija vitaminov tiamin, niacin, vitamin B6, folat, vitamin B12, biotin in vitamin C: prispevajo k izboljšani antioksidativni funkciji sistema ter pripomorejo k izboljšanemu delovanju psihološkega sistema človeka.

Kombinacija vitaminov riboflavin, niacin, pantotenska kislina, vitamin B6, folat, vitamin B12 in vitamin C: je kombinacija sestavin, ki deluje predvsem na morebitno utrujenost, lajša tudi izčrpanost človeškega organizma. 

Riboflavin - ima številne učinke na organizem, med najpomembnejšimi pa je predvsem ohranjanje eritrocitov, ki so zaslužni za delovanje imunskega sistema ter prenos molekul kisika od pljuč, kjer se celica oksigenira pa vse do tkiv, kjer se vezan kisik tudi sprosti.

Pantotenska kislina - ima številne zelo pomembne učinke na organizem, med drugim pa vpliva predvsem na izboljanje umskih zmogljivosti organizma. Pomanjkanje tega pomembnega B vitamina lahko povzroči težave pri pomnjenju in pešanje kognitivnih sposobnosti organizma

B6 vitamin je še eden izmed pomembnih B vitaminov, njegova pomembna vloga pa se kaže predvsem pri delovanju hormonalnega sistema. Pomanjkanje tega pomembnega vitamina se kaže predvsem kot težava pri delovanju hormonalnega sistema in težave pri vzdrževanju splošnega dobrega počutja.

Cvetni prah - je še ena izmed pomembnih sestavin prehranskega dopolnila, ki deluje sinergistično z drugimi komponentami. Gre za pelodna zrna, ki jih čebele prinesejo v panj ter tam predelajo v med. Cvetni prah je na splošno vir beljakovin ter drugih vitaminsko mineralnih snovi, kar še nadalje izbolša delovanje in moč prehranskega dopolnila.

Odmerjanje Medex B kompleks kapsul

Priporočljivo je odmerjanje po 1 kapsulo prehranskega dopolnila z B kompleksom. Priporočenega dnevnega odmerka z namenom močnejšega delovanja ne presežite.

Prekomerno jemanje prehranskega dodatka lahko povzroči najrazličnejše stranske učinka.

Izdelek ne vsebuje sledečih alergenov: arašidi, gluten, jajca, mleko, oreščki, laktoza, sojini proteini sezam ipd.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Medex Medex
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja

Oznake
Izberite željeno oznako za pregled izdelkov