MediBalance PPI, 30 kapsul

<p>Prehransko dopolnilo z izbranimi vitamini in minerali za prehransko podporo ob jemanju inhibitorjev protonske črpalke.</p>

Prehransko dopolnilo z izbranimi vitamini in minerali za prehransko podporo ob jemanju inhibitorjev protonske črpalke.

537471 15370

Ocene in mnenja

Opis

IZDELEK JE PREHRANSKO DOPOLNILO

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Nosečnice, doječe matere ter osebe, ki uživajo zdravila, naj se o uporabi posvetujejo z zdravnikom ali farmacevtom. Shranjujte pri sobni temperaturi.

Prehransko dopolnilo z izbranimi vitamini in minerali za prehransko podporo ob jemanju inhibitorjev protonske črpalke.

• Zniževanje vsebnosti želodčne kisline s pomočjo inhibitorjev protonske črpalke (ti. zdravila proti zgagi) lahko vplivajo na preskrbo z mikrohranili.
• Mineral magnezij prispeva k ravnotežju elektrolitov, delovanju mišic in živčnega sistema. Prispeva pa tudi k normalnemu psihološkemu delovanju in ohranjanju zdravih kosti.
• Vitamini B6, B12, C, folna kislina in mineral železo prispevajo k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti.
• Vitamin D prispeva k delovanju imunskega sistema, normalni absorbciji/uporabi kalcija in fosforja in k ohranjanju zdravih kosti.

Priporočen dnevni odmerek MediBalance PPI prehranskega dopolnila

1 kapsula na dan z veliko tekočine.

Vsebnost v dnevnem odmerku:1 kapsula% PDV*
vitamin C 80 mg 100
vitamin B6 6 mg 429
železo 3,5 mg 25
folna kislina 600 mcg 300
vitamin B12  100 mcg 4000
magnezij 140 mg 37
Vitamin D 25 mcg 500

*% priporočenega dnevnega vnosa v skladu z EU regulativo 1169/2011

Zmanjšana preskrba s hranili pri jemanju zdravil proti zgagi

Za zdravljenje želodčnih težav in ravno tako za boljše prenašanje zdravil (npr. analgetik Diclofenac) so pogosto predpisani zaviralci želodčne kisline, ki znižujejo vsebnost le-te. Z uporabo teh zdravil prihaja do sprememb v pH vrednostih, kar vpliva na moteno absorbcijo vitaminov in mineralov. Najbolj neugoden vpliv ima na vitamin B12, vitamin C in D, na folno kislino, kot tudi na magnezij in železo. Posledica tega je nezadostna preskrba z omenjenimi mikrohranili.

mediBalance PPI – prehranska podpora ob jemanju inhibitorjev protonske črpalke

mediBalance PPI oskrbi telo s pomembnimi mikrohranili, kar je posebej priporočljivo pri dolgotrajnem jemanju zaviralcev želodčne kisline. Mineral magnezij prispeva k ravnotežju elektrolitov, delovanju mišic, živčnega sistema ter k normalnemu psihološkemu delovanju. Vitamini B12, B6, folna kislina in vitamin C, ter mineral železo prispevajo k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti. Vitamin D v preparatu prispeva k normalnemu delovanju imunskega sistema.

MediBalance iz NICApur-a – idealni spremljevalec zdravil

Dodaten vnos mikrohranil je potreben ob jemanju številnih zdravil. Zdravila pogosto uporabljajo enake transportne in presnovne poti v telesu kot vitamini in minerali. To medsebojno prekrivanje vpliva na absorbcijo, presnovo in izločanje vitaminov ter mineralov. Jemanje večih zdravil hkrati še močneje vpliva na razpoložljivost vitaminov in mineralov v telesu.
NICApur mediBalance izdelki na preprost in varen način nadomeščajo izgubljena mikrohranila in so zato idealni spremljevalec zdravil.

Za vse mediBalance izdelke velja, da so:
•    Brez barvil in brez konzervansov.
•    Brez glutena, brez laktoze. Brez fruktoze.
•    100% vegetarijansko.
•    Pripravljeni po principu čistih substanc

Kot telesni stražar vas mediBalance izdelki ščitijo pred pomanjkanjem vitaminov in drugih mikrohranil ob jemanju zdravil.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: NicaPur NicaPur
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja

Oznake
Izberite željeno oznako za pregled izdelkov