x
Vse kategorije
Mediblink M300 IR ušesni termometer, 1 set
Mediblink M300 IR ušesni termometer, 1 set
Oceni izdelek in zasluži
0.0 0

Mediblink M300 IR ušesni termometer, 1 set

Proizvajalec: Mediblink
Mediblink M300 ušesni termometer je inovativen termometer in sufisticiran merilec telesne temperature.
Cena: 35,88 €
Vprašaj nas
Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Tip termometrair termometer
Tip izdelkatermometer, ušesni termometer

Ocene in mnenja

Opis

Lastnosti izdelka Mediblink M300 ušesni termometer so

1. Namen uporabe: za klinično, bolnišnično alidomače merjenje telesne temperature.
2. Osvetljen LCD zaslon.
3. 10 spominskih mest.
4. Možnost menjave med °C in °F.
5. Ekonomičen; za uporabo ne potrebuje nosnih nastavkov.
6. Vodoodporna konica termometra omogoča lažje vzdrževanje termometra.
7. Merjenje temperature v samo 1 sekundi. Uporaba unikatne tehnologije omogoča takojšnjo in natančno meritev.
8. Samodejen izklop omogoča varčevanje z baterijo.
9. Indikator prazne baterije.
10. Velik LCD zaslon.

Informacije o telesni temperaturi

Telesna temperatura je notranja temperatura telesa (temperatura sredice). Ta čez dan niha in je zgodaj zjutraj najnižja, pozno zvečer pa najvišja. Normalna vrednost telesne temperature ni dokončna vrednost, temveč območje.

Območje normalne telesne temperature je različno od človeka do človeka in ga določa več dejavnikov: starost, spol, del dneva, kraj in način merjenja temperature, raven aktivnosti, počutje, vplivi zdravil in podobno.

Večina ljudi ima med spanjem najnižjo telesno temperaturo, tekom dneva pa temperatura naraste. Dojenčki in otroci imajo višjo telesno temperaturo kot odrasli. Z leti telesna temperatura pada. Nihanja telesne temperature so pri otrocih večinoma večja in se pojavljajo hitreje in pogosteje.

Meritve na različnih mestih človeškega telesa dajo različne rezultate: temperatura, izmerjena v danki, je običajno 0,3 °C višja od tiste, ki je izmerjena v ustih. V ustih izmerjena temperatura pa je pribl. 0,3 °C višja od temperature, izmerjene pod pazduho. Za določanje telesne temperature priporočamo, da tri ali štiri dni zapored izmerite temperaturo v zdravem stanju in v različnih delih dneva. Tako lahko določite normalno telesno temperaturo in si jo zabeležite, da boste lahko, ko bo to potrebno, izmerjeno temperaturo primerjali z normalnimi vrednostmi.

Merjenje telesne temperature v ušesu

Rezultati raziskav kažejo, da je uho idealno za merjenje telesne temperature, saj se hipotalamus (predel možganov, ki uravnava telesno temperaturo) in bobnič oskrbujeta z istim krvnim ožiljem. Spremembe telesne temperature se tako v ušesu lahko hitreje in natančneje določijo kot na drugih delih telesa.

Kratek povzetek pomembnih napotkov o meritvi temperature z Mediblink M300 termometrom

1. Rezultati raziskav kažejo, da je uho idealno za merjenje telesne temperature, saj se hipotalamus (predel možganov, ki uravnava telesno temperaturo) in bobnič oskrbujeta z istim krvnim ožiljem. Spremembe telesne temperature se tako v ušesu lahko hitreje in natančneje določijo kot na drugih delih telesa.

2. Z merjenjem počakajte, če je bil termometer shranjen na mestu, kjer se temperatura precej razlikuje od temperature prostora, kjer boste opravili meritev.

3. Termometer in osebe, ki jim merite telesno temperaturo, se morajo vsaj 30 minut nahajati v istem okolju.

4. Merjenja v ušesu ne izvajajte takoj po tuširanju, kopanju ali prihodu v notranji prostor iz zunanjega. Počakati morate vsaj 30 min.

5. Ušesno maslo lahko povzroči netočne rezultate merjenja, zato pred merjenjem očistite uho. Zatem počakajte pribl. 5–10 minut, preden izmerite temperaturo. Sluhovod mora biti suh.

6. Infrardeči senzor na termometru mora biti čist in suh. Več o čiščenju preberite v sklopu “Nega in vzdrževanje”.

7. Temperaturo po možnosti vedno merite v istem ušesu, saj je temperatura v levem ali desnem ušesu lahko različna.

8. Merjenja v ušesu ne izvajajte, če imate obolelo ali poškodovano uho ali če je v ušesu voda, npr. po tuširanju ali plavanju.

9. Če v uho dajete kapljice za ušesa ali druga zdravila, je treba temperaturo izmeriti v drugem ušesu.

10. Če ste dalj časa ležali na enem ušesu bo temperatura v tem ušesu rahlo višja. Počakajte vsaj 20 minut pred meritvijo.

11. Termometer se lahko uporablja pri osebah starih 6 mesecev ali več. Pri novorojenčkih starih manj kot 6 mesecev je ušesni kanal še vedno zelo ozek, tako, da nam je merjenje temperature v bobniču lahko onemogočeno in posledično so rezultati meritev prenizki.

12. Med merjenjem ne izvajajte nobenih drugih aktivnosti – mirujte.

13. Priporočljivo je, da uporabnik naredi 3 zaporedne meritve temperature. Če se meritve med seboj razlikujejo, upoštevajte povprečno vrednost.

14. Posamezne meritve izvajajte z eno-minutnimi presledki, ker se v primeru več zaporednih meritev lahko pojavijo manjša odstopanja. V kolikor tega ne upoštevate, za rezultat upoštevajte povprečje izmerjenih vrednosti.

15. Ni predpisanih standardnih vrednosti osebne telesne temperature. Izmerite si telesno temperaturo ko ste zdravi in ko nimate vročine. Ta izmerjena vrednost naj vam služi kot referenčna vrednost, s katero boste primerjali telesno temperaturo, ko boste imeli vročino. Več informacij o telesni temperaturi si preberite v sklopu: “Informacije o telesni temperaturi”.

16. Temperatura izmerjena s pomočjo infrardeče tehnologije v ušesu ni primerljiva s temperaturo izmerjeno na čelu, v ustih, pod pazduho ali rektalno izmerjeno temperaturo. 17. Temperatura izmerjena med spanjem ni primerljiva s temperaturo izmerjeno v času ko ste budni, saj je temperatura med spanjem običajno nižja.

Nasveti za merjenje osebne temperature

1. Z merjenjem počakajte, če je bil termometer shranjen na mestu, kjer se temperatura precej razlikuje od temperature prostora, kjer boste opravili meritev.

2. Termometer in osebe, ki jim merite telesno temperaturo, se morajo vsaj 30 minut nahajati v istem okolju.

3. Merjenja v ušesu ne izvajajte takoj po tuširanju, kopanju ali prihodu v notranji prostor iz zunanjega. Počakati morate vsaj 30 min.

4. Ušesno maslo lahko povzroči netočne rezultate merjenja, zato pred merjenjem očistite uho. Zatem počakajte pribl. 5–10 minut, preden izmerite temperaturo. Sluhovod mora biti suh.

5. Infrardeči senzor na termometru mora biti čist in suh. Več o čiščenju preberite v sklopu “Nega in vzdrževanje”.

6. Temperaturo po možnosti vedno merite v istem ušesu, saj je temperatura v levem ali desnem ušesu lahko različna

7. Merjenja v ušesu ne izvajajte, če imate obolelo ali poškodovano uho ali če je v ušesu voda, npr. po tuširanju ali plavanju.

8. Če v uho dajete kapljice za ušesa ali druga zdravila, je treba temperaturo izmeriti v drugem ušesu.

9. Če ste dalj časa ležali na enem ušesu bo temperatura v tem ušesu rahlo višja. Počakajte vsaj 20 minut pred meritvijo.

10. Če je potrebno temperaturo izmeriti v ušesu osebe, ki uporablja slušni aparat ali čepke, priporočamo, da po odstranitvi aparata ali čepka iz ušesa počakate pribl. 30 minut in šele nato izmerite temperaturo.

11. Termometer se lahko uporablja pri osebah starih 6 mesecev ali več. Pri novorojenčkih starih manj kot 6 mesecev je ušesni kanal še vedno zelo ozek, tako, da nam je merjenje temperature v bobniču lahko onemogočeno in posledično so rezultati meritev prenizki. 16 Nasveti za merjenje osebne temperature

12. Uporaba istega termometra na več osebah je neprimerna v primeru posebnih akutnih infekcijskih obolenj, zaradi možnosti širitve bakterij in virusov, kljub čiščenju in dezinfekciji. V kolikor o uporabi termometra dvomite, se posvetujte s svojim zdravnikom.

13. Termometer se lahko uporablja samo brez nastavkov za enkratno uporabo.

14. Med merjenjem ne izvajajte nobenih drugih aktivnosti – mirujte.

15. Priporočljivo je, da uporabnik naredi 3 zaporedne meritve temperature. Če se meritve med seboj razlikujejo, upoštevajte povprečno vrednost.

16. Posamezne meritve izvajajte z eno-minutnimi presledki, ker se v primeru več zaporednih meritev lahko pojavijo manjša odstopanja. V kolikor tega ne upoštevate, za rezultat upoštevajte povprečje izmerjenih vrednosti.

17. Ni predpisanih standardnih vrednosti osebne telesne temperature. Izmerite si telesno temperaturo ko ste zdravi in ko nimate vročine. Ta izmerjena vrednost naj vam služi kot referenčna vrednost, s katero boste primerjali telesno temperaturo, ko boste imeli vročino. Več informacij o telesni temperaturi si preberite v sklopu: “Informacije glede telesne temperature”.

18. Temperatura izmerjena s pomočjo infrardeče tehnologije v ušesu ni primerljiva s temperaturo izmerjeno na čelu, v ustih, pod pazduho ali rektalno izmerjeno temperaturo.

19. Temperatura izmerjena med spanjem ni primerljiva s temperaturo izmerjeno v času ko ste budni, saj je temperatura med spanjem običajno nižja.

Priloge

Ali ste vedeli

Članki

Kupili so tudi

Kupci, ki so kupili to postavko so kupili tudi
Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Tip termometrair termometer
Tip izdelkatermometer, ušesni termometer

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.