x
Vse kategorije
Mediblink M320 6v1 brezkontaktni termometer, 1 set
Mediblink M320 6v1 brezkontaktni termometer, 1 set
Oceni izdelek in zasluži
0.0 0

Mediblink M320 6v1 brezkontaktni termometer, 1 set

Proizvajalec: Mediblink
Termometer s pomočjo infrardeče tehnologije v približno eni sekundi izmeri temperaturo na površini kože na čelu in na površini predmetov.
Cena: 41,78 €
Vprašaj nas
Specifikacije izdelka
Specifikator Vrednost
Tip termometra brezkontaktni termometer
Tip izdelka termometer

POSEBNA POZORNOST

Nagrada-nakup

Ocene in mnenja

Opis

Lastnosti izdelka Mediblink M320 6v1 brezkontaktni termometer so

Termometer s pomočjo infrardeče tehnologije v približno eni sekundi izmeri temperaturo na površini kože na čelu in na površini predmetov. Izdelek je skladen z določbami EC in direktivo MDD (93/42/EEC).

1. 6 funkcij v enem termometru: telesna temperatura, temperatura predmetov, nočni način delovanja, alarm povišane telesne temperature, 30 spominskih mest, osvetljen zaslon.

2. Nočni način delovanja: preklopite na nočni način delovanja (izklopite piskanje termometra ob končani meritvi) in s tem ne motite dojenčka med spanjem.

3. Rdeča LED luč – signal povišane telesne temperature: naprava vsebuje rdečo LED luč, ki opozori uporabnika o meritvi nad 38 °C, hkrati pa se aktivira tudi zvočni signal (samo v načinu za merjenje osebne temperature).

4. 30 spominskih mest.

5. Osvetljen LCD zaslon.

6. Možnost menjave med °C in °F.

7. Merjenje temperature v samo 1 sekundi.

8. Samodejen izklop omogoča varčevanje z baterijo.

9. Indikator prazne baterije.

10. Velik LCD zaslon.

11. Ergonomski design, udoben za uporabo: To je brezkontaktni medicinski termometer, ki omogoča higiensko, čisto in preprosto merjenje temperature. Termometer preprosto pristavite v bližino čela ali predmeta, na predpisani razdalji.

12. Takojšnja meritev. Uporaba unikatne tehnologije omogoča takojšnjo in natančno meritev.

Informacije o telesni temperaturi

Telesna temperatura je notranja temperatura telesa (temperatura sredice). Ta čez dan niha in je zgodaj zjutraj najnižja, pozno zvečer pa najvišja. Normalna vrednost telesne temperature ni dokončna vrednost, temveč območje.

Območje normalne telesne temperature je različno od človeka do človeka in ga določa več dejavnikov: starost, spol, del dneva, kraj in način merjenja temperature, raven aktivnosti, počutje, vplivi zdravil in podobno.

Večina ljudi ima med spanjem najnižjo telesno temperaturo, tekom dneva pa temperatura naraste. Dojenčki in otroci imajo višjo telesno temperaturo kot odrasli. Z leti telesna temperatura pada. Nihanja telesne temperature so pri otrocih večinoma večja in se pojavljajo hitreje in pogosteje.

Meritve na različnih mestih človeškega telesa dajo različne rezultate: temperatura, izmerjena v danki, je običajno 0,3 °C višja od tiste, ki je izmerjena v ustih. V ustih izmerjena temperatura pa je pribl. 0,3 °C višja od temperature, izmerjene pod pazduho. Za določanje telesne temperature priporočamo, da tri ali štiri dni zapored izmerite temperaturo v zdravem stanju in v različnih delih dneva. Tako lahko določite normalno telesno temperaturo in si jo zabeležite, da boste lahko, ko bo to potrebno, izmerjeno temperaturo primerjali z normalnimi vrednostmi.

Merjenje telesne temperature v ušesu

Rezultati raziskav kažejo, da je uho idealno za merjenje telesne temperature, saj se hipotalamus (predel možganov, ki uravnava telesno temperaturo) in bobnič oskrbujeta z istim krvnim ožiljem. Spremembe telesne temperature se tako v ušesu lahko hitreje in natančneje določijo kot na drugih delih telesa.

Kratek povzetek pomembnih napotkov o meritvi temperature z Mediblink M300 termometrom

1. Z merjenjem počakajte, če je bil termometer shranjen na mestu, kjer se temperatura precej razlikuje od tiste na kraju merjenja.

2. Termometer in osebe, ki jim merite telesno temperaturo, se morajo vsaj 30 minut nahajati v istem okolju.

3. Merjenja na čelu ne izvajajte takoj po tuširanju, kopanju ali prihodu v notranji prostor iz zunanjega. Počakati morate vsaj 30 min.

4. Mastna koža na čelu lahko povzroči netočne rezultate merjenja. Zato pred merjenjem očistite čelo. Zatem počakajte pribl. 5–10 minut, preden izmerite temperaturo. Koža mora biti suha.

5. Infrardeči senzor na termometru mora biti čist in suh. Več o čiščenju preberite v sklopu “Nega in vzdrževanje”.

6. Meritev osebne temperature opravite na levi ali desni strani čela, ker je lahko meritev na sredini čela lahko nenatančna.

7. Med merjenjem ne izvajajte nobenih drugih aktivnosti – mirujte.

8. Termometer pred in med meritvijo temperature držite usmerjen s senzorjem, ki je na vrhu termometra pod kotom 90° na čelo/predmet, dokler termometer ne opravi meritve. 9. Temperaturo obvezno merite na razdalji vsaj 0,5 cm od predmeta/čela in ne več kot 3 cm stran od predmeta/čela/tekočine. S termometrom se ne dotikajte čela, predmetov, tekočin. 

10. Priporočljivo je, da uporabnik naredi 3 zaporedne meritve temperature. Če se meritve med seboj razlikujejo, upoštevajte povprečno vrednost.

11. Posamezne meritve izvajajte z eno-minutnimi presledki, ker se v primeru več zaporednih meritev lahko pojavijo manjša odstopanja. V kolikor tega ne upoštevate, za rezultat upoštevajte povprečje izmerjenih vrednosti.

12. Ni predpisanih standardnih vrednosti osebne telesne temperature. Izmerite si telesno temperaturo ko ste zdravi in ko nimate vročine. Ta izmerjena vrednost naj vam služi kot referenčna vrednost, s katero boste primerjali telesno temperaturo, ko boste imeli vročino. Več informacij o telesni temperaturi si preberite v sklopu: “Informacije o telesni temperaturi”.

13. Temperatura izmerjena s pomočjo infrardeče tehnologije na čelu je primerljiva s temperaturo izmerjeno v ustih in ni primerljiva s temperaturo izmerjeno pod pazduho, v ušesu ali rektalno temperaturo. Za vse druge primere se posvetujte z vašim osebnim zdravnikom.

14. Temperatura izmerjena med spanjem ni primerljiva s temperaturo izmerjeno v času ko ste budni, saj je temperatura med spanjem običajno nižja.

15. Termometer omogoča merjenje osebne temperature, tekočin (npr. pripravljeno mleko za dojenčka, voda v kadi za dojenčka, voda v bazenu, pijača), hrane (npr. hrana za dojenčka), temperature predmetov in prostorske temperature v razponu od 0 do 100 °C. Kako uporabljati termometer si preberite v nadaljevanju navodil za uporabo. Kratek povzetek pomembnih napotkov o meritvi temperature

Nasveti za merjenje osebne temperature

1. Z merjenjem počakajte, če je bil termometer shranjen na mestu, kjer se temperatura precej razlikuje od temperature prostora, kjer boste opravili meritev.

2. Termometer in osebe, ki jim merite telesno temperaturo, se morajo vsaj 30 minut nahajati v istem okolju.

3. Merjenja v ušesu ne izvajajte takoj po tuširanju, kopanju ali prihodu v notranji prostor iz zunanjega. Počakati morate vsaj 30 min.

4. Ušesno maslo lahko povzroči netočne rezultate merjenja, zato pred merjenjem očistite uho. Zatem počakajte pribl. 5–10 minut, preden izmerite temperaturo. Sluhovod mora biti suh.

5. Infrardeči senzor na termometru mora biti čist in suh. Več o čiščenju preberite v sklopu “Nega in vzdrževanje”.

6. Temperaturo po možnosti vedno merite v istem ušesu, saj je temperatura v levem ali desnem ušesu lahko različna

7. Merjenja v ušesu ne izvajajte, če imate obolelo ali poškodovano uho ali če je v ušesu voda, npr. po tuširanju ali plavanju.

8. Če v uho dajete kapljice za ušesa ali druga zdravila, je treba temperaturo izmeriti v drugem ušesu.

9. Če ste dalj časa ležali na enem ušesu bo temperatura v tem ušesu rahlo višja. Počakajte vsaj 20 minut pred meritvijo.

10. Če je potrebno temperaturo izmeriti v ušesu osebe, ki uporablja slušni aparat ali čepke, priporočamo, da po odstranitvi aparata ali čepka iz ušesa počakate pribl. 30 minut in šele nato izmerite temperaturo.

11. Termometer se lahko uporablja pri osebah starih 6 mesecev ali več. Pri novorojenčkih starih manj kot 6 mesecev je ušesni kanal še vedno zelo ozek, tako, da nam je merjenje temperature v bobniču lahko onemogočeno in posledično so rezultati meritev prenizki. 16 Nasveti za merjenje osebne temperature

12. Uporaba istega termometra na več osebah je neprimerna v primeru posebnih akutnih infekcijskih obolenj, zaradi možnosti širitve bakterij in virusov, kljub čiščenju in dezinfekciji. V kolikor o uporabi termometra dvomite, se posvetujte s svojim zdravnikom.

13. Termometer se lahko uporablja samo brez nastavkov za enkratno uporabo.

14. Med merjenjem ne izvajajte nobenih drugih aktivnosti – mirujte.

15. Priporočljivo je, da uporabnik naredi 3 zaporedne meritve temperature. Če se meritve med seboj razlikujejo, upoštevajte povprečno vrednost.

16. Posamezne meritve izvajajte z eno-minutnimi presledki, ker se v primeru več zaporednih meritev lahko pojavijo manjša odstopanja. V kolikor tega ne upoštevate, za rezultat upoštevajte povprečje izmerjenih vrednosti.

17. Ni predpisanih standardnih vrednosti osebne telesne temperature. Izmerite si telesno temperaturo ko ste zdravi in ko nimate vročine. Ta izmerjena vrednost naj vam služi kot referenčna vrednost, s katero boste primerjali telesno temperaturo, ko boste imeli vročino. Več informacij o telesni temperaturi si preberite v sklopu: “Informacije glede telesne temperature”.

18. Temperatura izmerjena s pomočjo infrardeče tehnologije v ušesu ni primerljiva s temperaturo izmerjeno na čelu, v ustih, pod pazduho ali rektalno izmerjeno temperaturo.

19. Temperatura izmerjena med spanjem ni primerljiva s temperaturo izmerjeno v času ko ste budni, saj je temperatura med spanjem običajno nižja.

Priloge

Ali ste vedeli

Članki

Spletne vsebine

Normalna in povišana telesna temperatura - OTROCI!

Otrok kašlja, njegovo telo pokrivajo rdeči madeži, skelijo ga oči. Morebiti ima celo povišano temperaturo! Posamezni simptomi so značilni za določeno bolezen in se kot deli sestavljanke zlagajo v tipično sliko bolezni: otrok se je lahko nalezel... preberi več...

Kupili so tudi

Kupci, ki so kupili to postavko so kupili tudi

Zyrtec tablete, 10 mg

4,33 €

Septanazal pršilo za otroke, 10 mL

8,30 €
Specifikacije izdelka
Specifikator Vrednost
Tip termometra brezkontaktni termometer
Tip izdelka termometer

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.