Medilek Statinix, 30 kapsul (1+1 GRATIS)

Prehransko dopolnilo Statinix je namenjeno prehranski podpori ljudem, ki imajo terapijo s statinskimi zdravili. Prehransko dopolnilo Statinix je namenjeno prehranski podpori ljudem, ki imajo terapijo s statinskimi zdravili.
924385 16236

Ocene in mnenja

Opis

IZDELEK JE PREHRANSKO DOPOLNILO

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Nosečnice, doječe matere ter osebe, ki uživajo zdravila, naj se o uporabi posvetujejo z zdravnikom ali farmacevtom. Shranjujte pri sobni temperaturi.

KAKO IZDELEK DELUJE?

Tega žal ne smemo zapisati natančneje (inšpekcija, EU uredbe ipd) - v veliko pomoč pa bo sledeča stran.

Klikni in preveri!

Prehransko dopolnilo Statinix je namenjeno prehranski podpori ljudem, ki imajo terapijo s statinskimi zdravili.

Priporočeno odmerjanje prehranskega dopolnila Medilek Statinix

Odmeriti je smiselno do 1 kapsulo dnevno s kozarcem vode. Najbolje je kapsulo zaužiti ob samem obroku.

Izdelek Medilek Statinix jemljite ob morebitnem jemanju statinov, najbolje od 2-3 mesece po prenehanju jemanja zdravil za uavnavanje krvnih lipidov.

Količina pakiranja zadostuje za 30 dni rednega jemanja.

Prednosti prehranskega dopolnila Medilek Statinix

  • ne vsebuje glutena,
  • ne vsebuje umentih barvil
  • ne vsebuje konzervansov
  • omogoča enostaven ter predvsem varen prehod skozi želodec
  • ne vsebuje soli in laktoze

Vitamini in minerali prehranskega dopolnila Medilek Statinix

Vitamini in mineralne snovi so izrednega pomena pri delovanju človeškega organizma. Sodelujejo v različnih bio-kemičnih procesih organizma, ki se dogajajo znotraj telesne celice, z jemanjem nekaterih zdravil, tudi statinov pa je to ravnotežje zaradi njihovih stranskih učinkov lahko porušeno.

Dandanes je večinoma tako, da kar 30 % prebivalstva, starejšega od 45 let jemlje statinska zdravila. Dejstvo, ki je zelo pomembno ob jemanju statinov je to, da jemanje teh zdravil zanesljivo zmanjšuje vsebnost pomembnega Q10 koencima v organizmu, pogosto pa je kot posledica porišeno tudi ravnotežje K2 vitamina.

Statini sicer uravnavajo produkcijo lipidov v krvi, po drugi strani pa imajo številne stranske učinke, predvsem takšne, ki izčrpajo organizem številnih hranilnih vitaminsko mineralnih snovi.

Q10 koencim - je eden najpomembnejših koencimov, ki ga je še posebej veliko v vseh mišicah organizma, še posebej veliko pa ga je tudi v človeški najbolj pomembni mišici organizma - v srcu. 

Q10 koencim je pomembna sestavina prav vsake živalske celice, kamor spada tudi človeška celica. Zdravljenje s statini, predvsem  višjih odmerkih zmanjša vsebnost Q10 koencima tudi do 70 %, kar je velik problem za človeški organizem. Sčasoma se vsebnost in produkcija tega pomembnega koencima zmanjšuje, kar je še posebej alarmantno pri starostnikih, pri katerih je produkcija tega pomembnega koencima na zelo nizki ravni.

V kolikor imate v družini zgodovino kardioloških težav je nadomeščanje Q10 izrednega pomena.

Pomanjkanje CoQ10 rezultira predvsem kot srčno popuščanje, angina pektoris, visok krvni tlak, najrazličnejše kardiovaskularne bolezni.

E vitamin - kakšen je vpiv E vitamina pri rakavemu obolenju - s tem vprašanjem so se ukvarjali znanstveniki kar dve desetletji in opravili za ta namen številne študije. E vitamin ima v organizmu zelo velik pomen, saj preprečuje nastanek številnih težav na bazi celice.

Večji vnos E vitamina pomeni tudi večjo antioksidativno zaščito celic organizma ter posledično nižje tveganje za številna obolenja modernega časa.

Cink - preučevan je tudi pomen cinka v organizmu. Spada v skupno mikorelementov, kiaterih prisotnost v organizmu je nujna, vendar v omejenih količinah. Že pred skoraj 45 leti je bil pomen cinka odkrit, poglobljen mehanizem delovanja cinka pa je bil razjasnjen šele pred cca 20 leti.

Cink ima pomembno vlogo pri stanju imunskega sistema, vzpodbuja njegovo delovanje.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Zdravstveni vodnik za dolgo življenje - težave s srcem

Pojdite veslat

V mnogih krajih ob jezerih in rekah lahko najamete čoln ali kanu. Veslanje z zmerno hitrostjo okoli 6 km na uro zagotavlja zmerno vadbo, ki jo potrebujete.

Pojdite jahat

Ni vam .treba galopirati, čeprav je to vsekakor vredno občudovanja. Toda tudi že rahel drnec pomaga. Če se boste učili krtačiti in osedlati konja, bo to še dodatek k telesni dejavnosti.

Prijavite se na avdicijo v gledališču. V mnogih krajih imajo amaterska gledališča in če ste nadarjeni, se boste med vajami na odru in pozneje na predstavah kar precej natelovadili.

 Čistite na star način

Da bo vaš dom bolj čist, vi pa bolj zdravi, se spustite na dlani in kolena in ribajte tla, obešajte perilo na vrv in sami pomivajte okna, namesto da bi poklicali koga. Vse to je dobra, zmerna vadba z dodatno koristjo: bleščeče čistim domom.

Pridružite se športni ekipi

Morda se lahko včlanite v veteransko nogometno moštvo ali pa si poiščete partnerja za nastope v teniških turnirjih dvojic. Ali pa se včlanite v kegljaško ekipo. Vse to vam bo zagotovilo dobro vadbo enkrat ali dvakrat na teden.
Zdravstveni vodnik za dolgo življenje; Avtorja: Debra Gordon, Sari Harrar; Mladinska knjiga Založba d.d., Ljubljana 2010, www.emka.si

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Medilek Medilek
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja

Oznake
Izberite željeno oznako za pregled izdelkov