x
Vse kategorije
Medisana iHealth merilec krvnega tlaka
Medisana iHealth merilec krvnega tlaka
Oceni izdelek in zasluži

Medisana iHealth merilec krvnega tlaka

Proizvajalec: Medisana
Edinstveni in s številnimi priznanji nagrajeni merilnik krvnega tlaka za uporabo z aparati iPad, iPod in iPhone.
Cena: 146,02 €
Vprašaj nas

Video

Ocene in mnenja

Opis

MEDICINSKI PRIPOMOČEK

iHealth je v letu 2011 prejel najbolj prestižno nagrado za design na svetu - Red Dot Design Award ter nagrado za najboljšo aplikacijo s področja zdravja v letu 2011.

Merilnik je iizdelan po standardih Svetovne zdravstvene organizacije (WHO):

- barvni prikaz spodnjega krvnega tlaka,
- barvni prikaz zgornjega krvnega tlaka,
- prikaz srčnega utripa,
- izračun povprečne meritve glede na dan,
- izračun povprečne meritve glede na časovno obdobje.

Odlikujeta ga enostavnost za odčitavanje, poleg tega pa še spominska zmogljivost, saj ima kar  9999 spominskih mest ter ima možnost pošiljanja rezultatov merjenja preko elektronske pošte sebi ali svojemu zdravniku.

Odlična funkcija merilnika Medismart je, da deluje tudi kot polnilna enota za iPad, iPod, iPhone. Baterije samega merilnika napolnimo preko USB priključka in tako naprava ne potrebuje povezave z električnim omrežjem.

Deluje z napravami iPhone, iPad, iPod. Aplikacija za merilnik je brezplačno na voljo v App Store.
Primerno za potovanja.

Priloge

Ali ste vedeli

Navodila za uporabo

1.1 Napotki za Vaše dobro počutje
Namen uporabe izdelka
•    Naprava je namenjena nadlahtnemu merjenju krvnega tlaka pri odrasli osebi. Napravo uporabljajte v kombinaciji s t.i. pametnimi telefoni (iPod, iPhone, iPad).

Kontraindikcije
•    Naprava ni namenjena merjenju krvnega tlaka pri otrocih. Glede merjenja krvnega tlaka pri starejših otrocih se posvetujte z osebnim zdravnikom.
•    Naprava ni primerna za osebe z močno aritmijo.
•    Motnje srčnega utripa oz. aritmije povzročajo neenakomerni srčni utrip. Zaradi tega lahko pride pri merjenju krvnega tlaka z oscilometričnimi merilniki do težav pri zajemanju pravilnih merilnih vrednosti. Naprava pred vami je elektronsko zasnovana tako, da prepozna aritmije in t.i. artefakte premikanja ter to na zaslonu prikaže s simbolom (simbol srca). V tem primeru rezultat merjenja ni natančen. Predlagamo Vam, da o tem obvestite osebnega zdravnika, ki bo sam ovrednotil situacijo.
•    V primeru, da imate določeno bolezen, npr. zamašitev arterije, se pred uporabo izdelka posvetujte z osebnim zdravnikom.
•    S to napravo ne morete preverjati frekvence srčnega spodbujevalnika.
•    Nosečnice naj upoštevajo varnostne ukrepe ter lastno obremenilnost. Predlagamo Vam, da se o tem posvetujete z osebnim zdravnikom.
•    V primeru, da se med merjenjem počutite neprijetno in začutite bolečine v nadlahti oz. druge bolečine, naredite slednje: pritisnite tipko STOP (2), s čimer takoj sprostite nadlahtno manšeto. Manšeto odstranite s svoje nadlahti. Predlagamo Vam, da se posvetujete s pooblaščenim prodajalcem ali neposredno kontaktirate naše podjetje.
•    Da bi preprečili širjenje vnetij, manšete nikoli ne uporabljajte na odprtih ranah.
•    Osebe s šibkim srčnim utripom naj dvignejo roko, pest 10-krat stisnejo in odprejo ter šele nato merijo. S to vajo boste zagotovili optimalni srčni utrip in rezultate merjenja.

OPOZORILO
Na podlagi merjenja doma nikoli ne sprejemajte kakršnihkoli terapevtskih ukrepov. Nikoli ne spreminjajte količine zdravil, ki Vam jih je predpisal zdravnik.

1.2     Na kaj morate biti še posebno pozorni

•    Napravo uporabljajte le v namene, opisane v navodilih za uporabo.
•    V primeru, da napravo ne uporabljate v namen, opisan v navodilih za uporabo, garancija ne velja.
•    V redkih primerih se lahko zgodi, da zaradi nepravilnega delovanja naprave manšeta med merjenjem ostane napihnjena. V tem primeru morate manšeto odpreti in sprostiti.
•    Naprave ne uporabljajte v bližini drugih naprav, ki oddajajo močno električno sevanje, npr. radio, mikrovalovna pečica itd. V primeru močnega električnega sevanja lahko merilnik krvnega tlaka deluje nepravilno.
•    Da bi se med merjenjem izognili močnim magnetnim motnjam, Vam predlagamo, da iPod, iPhone ali iPad nastavite na »način za letenje«.
•    Če boste med merjenjem prejeli klic, se bo postopek merjenja krvnega tlaka prekinil. Manšeta se bo sprostila.
•    Ta naprava ni namenjena za uporabo pri osebah z omejenimi fizičnimi, zaznavnimi ali duševnimi zmožnostmi (vključujoč otroci) ter pri osebah z nezadostnimi izkušnjami in znanjem. Zaradi varnosti naj bodo te osebe pri uporabi izdelka vedno pod nadzorom skrbnika, ki jim posreduje napotke o varni uporabi merilnika krvnega tlaka.
•    V primeru nepravilnega delovanja naprave nikoli ne poskušajte popraviti sami, saj s tem izničite veljavnost garancije. Popravila naj opravi zgolj pooblaščeni serviser.
•    Napravo varujte pred vlago. V primeru, da pride naprava v stik z vodo, naprave ne uporabljajte več. Posvetujte se s pooblaščenim trgovcem ali neposredno kontaktirajte naše podjetje.
•    Bodite pozorni na to, da naprava ne bo padla na tla. Napravo varujte pred sunki in tresljaji.

2    Pomembni napotki

Spoštovani kupec,
Zahvaljujemo se Vam za Vaše zaupanje in Vam čestitamo ob odličnem nakupu!

Z nakupom merilnika krvnega tlaka iHealth podjetja MEDISANA ste pridobili izredno kakovosten izdelek. Izdelek, ki na popolnoma nov način poskrbi za Vaše zdravje. Da bi dosegli želen uspeh in merilnik krvnega tlaka iHealth z veseljem uporabljali še dolgo časa, Vam priporočamo, da natančno preberete navodilo za uporabo in vzdrževanje naprave.

2.1    Vsebina paketa in embalaža

Predlagamo Vam, da najprej preverite, ali vsebina paketa popolna ter brez poškodb. Če o tem dvomite, Vam predlagamo, da naprave ne uporabljate in se posvetujete s pooblaščenim prodajalcem ali serviserjem.

Osnovni paket vsebuje:
•    1 merilnik krvnega tlaka iHealth podjetja MEDISANA
•    1 standardna manšeta (22-30 cm) z zračno cevjo
•    1 USB kabel (tip A na tip B)
•    1 navodila za uporabo

Če ste pri odpiranju embalaže opazili kakršnekoli poškodbe, nastale med prevozom, se takoj posvetujte s prodajalcem naprave.

OPOZORILO
Preprečite igranje otrok z embalažo. Obstaja namreč nevarnost zadušitve.

2.2    Kako deluje merjenje z napravo iHealth?

Merilnik krvnega tlaka iHealth deluje v povezavi z aplikacijo za merjenje krvnega tlaka iHealth na Vaši napravi iPod, iPhone ali iPad. Naprava je namenjena nadlahtnemu merjenju krvnega tlaka. Merjenje poteka s pomočjo mikroprocesorja. Ta s senzorjem pritiska zazna tresljaje, ki nastanejo pri delovanju manšete nad arterijo.

2.3    Zakaj bi se z iHealth merili doma?


Podjetje MEDISANA se lahko pohvali z dolgoletnimi izkušnjami na področju merjenja krvnega tlaka. Številne klinične študije so dokazale visoko natančnost merilnih naprav, ki so izdelane v skladu s strogimi mednarodnimi standardi.

Pomemben argument, zakaj bi merjenje krvnega tlaka opravljali doma, je dejstvo, da opravljate merjenje v domačem okolju ter v prijetnih okoliščinah. Še posebno pomembna je tu t.i. osnovna vrednost, rezultat, ki ga dobite pri prvem merjenju zgodaj zjutraj pred zajtrkom.

Z merilnikom iHealth lahko izredno hitro ugotovite, kako Vaš vsakdanjik vpliva na Vaš krvni tlak. Aplikacija iHealth uporabi Vaše rezultate merjenja in jih pregledno prikaže v obliki grafikona.

Praviloma bi morali meriti krvni tlak vedno ob isti uri ter pod istimi pogoji. Šele v tem primeru lahko zagotovimo pravilno primerjavo rezultatov merjenja krvnega tlaka in pravočasno odkrijemo morebitne motnje povišanega krvnega tlaka. V primeru, da hipertenzije dalj časa ne odkrijemo, obstaja večje tveganje za razvoj bolezni srca in ožilja.

NAŠ NASVET:

Svoj krvni tlak merite vsak dan in redno; tudi takrat, ko ne čutite nikakršnih zdravstvenih težav.

2.5 Vpliv na meritve in obdelava meritev

•    Svoj krvni tlak merite večkrat, shranjujte rezultate in jih medsebojno primerjajte. Nikoli ne sklepajte na podlagi enega samega rezultata.
•    Vaše rezultate merjenja krvnega tlaka naj pregleda zdravnik, ki je seznanjen z zgodovino Vaših bolezni. Krvni tlak merite pogosto in o tem občasno obvestite osebnega zdravnika.
•    Pri merjenju krvnega tlaka se zavedajte, da na rezultate merjenja na različne načine vpliva več faktorjev, npr. kajenje, uživanje alkohola, zdravila in telesna dejavnost.
•    Krvni tlak merite pred jedjo.
•    Pred merjenjem krvnega tlaka počivajte vsaj 5 minut.
•    Preden opravite novo merjenje, se sprostite in počakajte vsaj 15 minut, da se bo prekrvavitev v roki ponovno normalizirala.
•    Če se Vam zdi sistolični ali diastolični krvni tlak kljub pravilnemu delovanju naprave nenavaden (previsok ali prenizek) in se ta rezultat ponavlja, o tem obvestite osebnega zdravnika. To velja tudi v redkih primerih, ko naprava zaradi izredno šibkega ali nerednega srčnega utripa ne prikaže rezultatov.

OPOZORILO
Izredno nizek krvni tlak predstavlja tako veliko zdravstveno tveganje kot hipertenzija. Omedlevica lahko v vodi v nevarne situacije (npr. na stopnicah ali v prometu).

2.6     Dodatna uporaba merilnika krvnega tlaka iHealth

Merilnik krvnega tlaka iHealth je več kot običajni merilnik krvnega tlaka.
Hkrati služi kot polnilnik in priklopa postaja za vaš iPod, iPhone ali iPad. Merilnik lahko uporabljate tudi takrat, kadar pregledujete fotografije, brskate po internetu ali berete elektronska sporočila.
3    Zagon naprave
3.1    Polnjenje baterije merilnika krvnega tlaka

Merilnik krvnega tlaka iHealth vsebuje vgrajeno litijsko baterijo (3,7 V, 400 mAh).

•    Kvadratni vtič USB kabla vtaknite v režo za polnjenje baterije na zadnji strani merilnika krvnega tlaka iHealth. Ploščati del USB kabla vtaknite v USB vhod na Vašem računalniku. Če je računalnik vklopljen, se bo povezal z merilnikom krvnega tlaka. Merilnik lahko povežete tudi z USB polnilnikom. Če je Vaš iPod, iPhone ali iPad povezan z merilnikom, se bodo nanj naložili podatki z merilnika.
•    Lučka LED prikazuje stanje baterije merilnika krvnega tlaka v različnih barvah. Kadar je baterija polna le 20% ali manj (LED utripa v rdeči barvi), jo napolnite, saj pri slabi napolnjenosti baterije naprava ne deluje.

•    Bodite pozorni na to, da baterije ne boste predolgo polnili, saj to skrajša življenjsko dobo baterije. Predlagamo Vam, da baterijo napolnite, kadar je polna manj kot 25 %. Ko je baterija polna, ustavite postopek polnjenja tako, da USB kabel izklopite iz naprave.

3.2    Namestitev programske opreme (aplikacija za merjenje krvnega tlaka iHealth)

Da bi Vaš novi merilnik krvnega tlaka iHealth podjetja MEDISANA uspešno deloval z Vašim izdelkom iPod, iPhone ali iPad, morate na izdelek namestiti brezplačno aplikacijo »iHealth BP3«. To aplikacijo lahko prenesete z iTunes Store in jo namestite na Vaš izdelek.
Za prenos programske opreme je potrebna identifikacija s svojim elektronskim naslovom in geslom, potrebna pa je tudi aktivna internetna povezava. Vaš ponudnik Vam bo morda zaračunal prenos programske opreme.

•    Vaš iPod, iPhone ali iPad povežete z merilnikom iHealth podjetja MEDISANA tako, da ga vtaknete v priključek naprave (1) merilnika krvnega tlaka.
•    Če se je naprava pravilno povezala, se na ekranu pojavi napis »Program ni nastavljen«. Izberite »Da«, da bi prenesli potrebno aplikacijo oz. programsko opremo.
•    Programsko opremo »iHealth BP3« najdete na iTunes Store. Izberite programsko opremo, nato označite »Gratis« in »Nastavitev«.
•    Če iTunes Store ne bo avtomatsko prikazal aplikacije iHealth, lahko aplikacijo ročno poiščete sami. Pri tem v iskalno polje vnesite »iHealth« ali »BP3«.
•    Ko je programska oprema pravilno nastavljena, se na Vaši napravi prikaže nov simbol »iHealth«.
4    Uporaba
4.1    Položaj manšete na nadlahti

•    Prosti del zračne cevi najprej vstavite v priključek za zračno cev na manšeti (6).
•    Odprti del manšete vstavite skozi kovinsko zaponko in jo povlecite skozi, dokler se celoten ježek ne bo nahajal na zunanji strani oz. dokler ne bo imela manšeta cilindrične oblike. Manšeto pomaknite na golo levo nadlaket.
•    Zračno cev (5) namestite na sredino roke, kot podaljšavo sredninca. Spodnja stranica manšete naj bo približno 1-2 cm nad pregibom komolca. Manšeto trdno povlecito in zaprite z ježkom.

•    Manšeto namestite na desno roko takrat, kadar je ne morete uporabljati na levi roki. Merjenja morate opravljati vedno na isti roki.

4.2 Pravilni položaj pri merjenju

•    Predlagamo Vam, da med merjenjem sedite.
•    Sprostite roko in jo spustite na mizo. Med merjenjem bodite mirni: ne premikajte se in ne govorite, saj lahko to vpliva na rezultate merjenja. Pravilni položaj pri merjenju sede: manšeta se mora nahajati na višini srca (slika 3).
•    V izjemnih primerih lahko opravite merjenje v ležečem položaju. Pravilni položaj pri merjenju leže: manšeta se mora nahajati v višini srca (slika 4).

4.3    Merjenje krvnega tlaka

•    Zaženite alpikacijo »iHealth« s klikom na simbol (simbol). Na zaslonu se bo prikazalo stanje baterije merilnika krvnega tlaka, nato pa se bo samodejno vklopila aplikacija iHealth.

NASVET
Predlagamo Vam, da baterijo napolnite, kadar je polna manj kot 25 %.

•    Merjenje krvnega tlaka se prične, ko na zaslonu izberete »START«.  Manšeta se bo samodejno napihnila. Če boste med merjenjem prejeli klic, se bo merjenje prekinilo.  Manšeta se bo sprostila.

•    Med merjenjem simbol za puls utripa.
Naraščajoči tlak bo prikazan v obliki naraščajoče številke. Utrip je prikazan v obliki valov. Da bi merjenje prekinili, pritisnite tipko STOP (2) ali na Vašem iPadu/iPhonu/iPodu potisnite drsnik z napisom STOP. Manšeta se bo sprostila.

4.4    Rezultati merjenja


•    Manšeta se bo polnila z zrakom, dokler ne bo nastal zadosten pritisk za merjenje. Takoj zatem se bo zrak iz manšete sprostil, naprava pa bo pokazala rezultat merjenja.

Simbol za aritmijo ima lahko več pomenov:
-    odstopanje utripa je manjše od 25 %,
-    število za več kot 0,14 sekunde medsebojno odstopajočih utripov je večje kot 53 % vseh izmerjenih utripov.

4.5 Natančnejše informacije o rezultatih merjenja

•    S pomikom drsnika navzgor si lahko ogledate tabelo Svetovne zdravstvene organizacije ter grafični prikaz srčnega utripa.

•    S pomikom drsnika desno si lahko ogledate rezultate prejšnjih merjenj.
5 Spomin
5.1 Shranjevanje podatkov

Z merilnikom krvnega tlaka iHealth lahko shranite do 9999 rezultatov merjenja (odvisno od Vaše naprave). Število shranjenih rezultatov lahko vpliva na zmogljivost Vaše naprave.

•    Rezultati merjenja se samodejno shranijo v iPod, iPhone oz. iPad.

5.2    Vpogled in upravljanje shranjenih podatkov

•    iHealth
Aplikacijo iHealth zaženite s klikom na simbol (simbol). Na zaslonu se bo prikazalo stanje baterije merilnika krvnega tlaka, nato pa se bo samodejno vklopilo okno »START«.

•    Spomin: tabela prikazuje barve glede na klasifikacijo Svetovne zdravstvene organizacije, sistolični krvni tlak, diastolični krvni tlak, srčni utrip ter čas posameznega merjenja. Dotik na posamezno merjenja prikaže podrobnosti merjenja na celem zaslonu.

WHO: prikaže tabelo Svetovne zdravstvene organizacije. (sodi še k tabeli na prejšnji strani):
Povprečje: prikaže povprečno vrednost meritev.
Grafikon: prikaže diagram rezultatov merjenja.
Pošlji: odpre novo okno za pošiljanje tabele preko elektronskega naslova.
Domov: vrnitev na meni »Start«.
6    Razno
6.1    Odpravljanje težav

Težava
-    možni vzroki
-    in rešitve.

Prazna baterija.
-    Napolnjenost baterije je nižja od 20 %.
-    Baterijo napolnite tako, kot je to opisano v poglavju 3.1 Polnjenje baterije merilnika krvnega tlaka.

Na zaslonu se prikaže napis »ERROR« (napaka).
-    Med merjenjem ste premikali roko ali napravo.
-    Ponovite merjenje brez premikanja.

-    Manšeto se ne napihne pravilno. Med merjenjem se manšeta nenadoma izprazni.
-    Preverite, ali je zračna cev pravilno nastavljena.

-    Nepravilen srčni utrip oz. aritmija.
-    Ta napravo ni primerna za merjenje krvnega tlaka pri osebah, ki imajo izredno nepravilen srčni utrip.

-    Manšeta ni pravilno nastavljena. Zračna cev je prepognjena ali preščipnjena.
-    Predlagamo Vam, da preverite stanje in položaj manšete ter zračne cevi in ponovite merjenje.

Na zaslonu se prikaže nenavaden rezultat merjenja.
-    Manšeta ni pravilno nastavljena.
-    Manšeto pravilno nastavite na roko in ponovite merjenje.

-    Med merjenjem je drža telesa nepravilna.
-    Ravnajte v skladu z navodili za uporabi in ponovite merjenje.

-    Med merjenjem ste govorili, premikali roko ali telo in bili razburjeni ter živčni.
-    Spočijte se in ponovite merjenja, tokrat brez premikanja in govorjenja.

Naprava se ne odziva.
-    Napačna uporaba ali močne elektromagnetne motnje.
-    Da bi napravo ponovno zagnali, pritisnite tipko »Stop« (2). Merilnik (1) ponovno povežite z Vašo napravo iPod, iPhone ali iPad.

6.2 Čiščenje in vzdrževanje

•    Za čiščenje naprave nikoli ne uporabljajte agresivnih čistilnih sredstev ali grobih krtač.
•    Napravo čistite z mehko krpo, ki ste jo pred tem namočili v milnico. Voda ne sme prodreti v napravo. Napravo ponovno uporabite šele, ko je popolnoma suha.
•    Naprave ne izpostavljajte neposredni sončni svetlobi. Napravo varujte pred umazanijo in vlago.
•    Manšeto napolnite z zrakom šele, ko je pravilno nastavljena na nadlahti.
•    Poskrbite za čistočo manšete. Če se manšeta umaže, jo ločite od naprave in očistite v milnici. Manšeto temeljito sperite pod hladno vodo in jo pustite, da se posuši na zraku. Manšeto je prepovedano sušiti v sušilnem stroju. Manšeto je prepovedano likati.
•    Tudi če naprave dalj časa ne uporabljate, napolnite baterije vsaj enkrat na mesec.
•    Tehnični pregled naprave:
Proizvajalec zagotavlja, da je naprava dve leti po izdelavi brezhibna. V primeru uporabe naprave v službene namene naj bi tehnični pregled sledil vsaki dve leti. Pregled plača lastnik naprave, izvede pa ga lahko zgolj pooblaščeni serviser.

6.3    Napotki za odstranitev dotrajane naprave

Te naprava ne smete zavreči skupaj z ostalimi gospodinjskimi aparati.
Vsak uporabnik električnih in elektronskih naprav je dolžan dotrajano napravo zavreči na za to namenjenem zbirališču v svojem kraju ali jo oddati prodajalcu; ne glede na to, ali naprava vsebuje škodljive snovi. Tako lahko vsak posameznik prispeva k okolju prijaznejšemu odstranjevanju dotrajanih naprav.
Preden napravo zavržete, odstranite baterijo. Baterije ne zavrzite skupaj z ostalimi gospodinjskimi aparati, temveč v posebne zbiralnike odpadnih baterij.
Če imate glede odstranitve naprave kakršnokoli vprašanje, se obrnite na lokalno komunalno podjetje.

Embalažo je možno reciklirati in vrniti v krog surovin. Prosimo Vas, da nepotrebno embalažo zavržete v skladu z določili.

6.4    Direktive in norme


Ta merilnik krvnega tlaka ustreza normam Evropske unije za neinvazivne merilnike krvnega tlaka. Naprava ustreza direktivam EG in je označeno s simbolom CE – »CE 0483«. Merilnik krvnega tlaka ustreza naslednjim evropskim predpisom:
EN 60601-1/+A1/+A2, EN 60601-1-2, EN 1060/+A1 in EN 1060-3/+A1. Naprava ustreza zahtevam evropske direktive 93/42/EWG z dne 14. junij 1993.

Elektromagnetna združljivost
Naprava ustreza zahtevam norme EN 60601-1-2 za elektromagnetno združljivost. Za dodatne informacije o teh podatkih se lahko obrnete na podjetje MEDISANA.

Krog uporabnikov
Naprava je namenjena za neinvazivno merjenje krvnega tlaka pri odraslih osebah. To pomeni, da je primerna za zunanjo uporabo.

6.5    Tehnični podatki


Ime izdelka:                Merilnik krvnega tlaka iHealth MEDISANA
Model:                    BP3
Mere:                    115 mm x 115 mm x 66,5 mm
Obseg manšete:                22 cm - 30 cm
Dodatno: 30 cm - 42 cm
Teža:                    prb. 215 g
Metoda merjenja:    Oscilometrična, samodejno polnjenje z zrakom in merjenje
Delovanje:    preko USB vhoda (5 v, 1 A) ali vgrajene baterije (3,7 V, 400 mAh, litijska baterija)
Obseg merjenja krvnega tlaka:        0 – 295 mmHg
Natančnost naprave:            ±3 mmHg
Obseg merjenja srčnega utripa:        40 – 180 udarcev/sekundo, natančnost: ±5 %
Pogoji delovanja:            5 oC - 35 oC
            relativna vlažnost < 90 %
Pogoji shranjevanja:            -20 oC - 55 oC
            relativna vlažnost < 95 %
Številka izdelka:            52300
EAN koda:            40 15588 52300 7
Dodatne manšete:
- običajna            52305 (22 cm – 30 cm) 40 15588 52305 2
- srednja            52306 (30 cm – 42 cm) 40 15588 52306 9

CE 0483
Zaradi izboljšav izdelka si pridružujemo pravico do tehničnih in oblikovnih sprememb.
7    Garancijski list
iHealth
MEDISANA, NEMČIJA

Žig in podpis prodajalca:                        Datum prodaje:
Številka izdelka:                        

GARANCIJSKI POGOJI

1.    Proizvajalec jamči, da ima izdelek predpisane, oz. deklarirane kvalitetne karakteristike in da bo na zahtevo imetnika garancijskega lista, če ga dobavi v garancijskem roku, na lastne stroške odpravil napake in pomanjkljivosti izdelka, ki izhajajo iz izdelka ali pa bo izdelek, ki ima take pomanjkljivosti zamenjal z novim.
2.    Garancijski rok začne teči od dneva nakupa, kar dokažete s pravilno izpolnjenim garancijskim listom (žig in podpis prodajalca, datum prodaje, serijska številka aparata in izvirnim računom).
3.    Če v garancijskem roku, ki se šteje od dneva nakupa, popravilo izdelka traja dlje kot 10 dni od dneva prijave okvare, se garancijski rok podaljša za toliko časa, kolikor je trajalo popravilo. Preden zahtevate tehnično pomoč, preverite uporabnost izdelka glede na navodila za uporabo.
4.    Garancija preneha veljati v primerih:
-če ne upoštevate navodil za uporabo,
-če popravilo izvrši nepooblaščena oseba,
-zaradi malomarnega ravnanja s proizvodom,
-če poškodba nastane zaradi mehanskih udarcev po krivdi kupca, tretje osebe    ali med transportom.
Artsana

Članki

Spletne vsebine

Kako visok je pa vaš krvni tlak?

Izmerimo si ga vsaj v maju, saj se polovica bolnikov sploh ne zaveda, da imajo zvišan krvni tlak! Arterijska hipertenzija oziroma zvišan krvni tlak je ena tistih zdravstvenih težav, ki jo lahko v veliki meri omilimo sami - seveda z zdravim... preberi več...

Kupili so tudi

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.