x
Vse kategorije
Medisana IPL 840 sistem za odstranjevanje dlak
Medisana IPL 840 sistem za odstranjevanje dlak
Oceni izdelek in zasluži
0.0 0

Medisana IPL 840 sistem za odstranjevanje dlak

Proizvajalec: Medisana
Depilator uporabljate v prostoru s prijetno temperaturo.
Brezplačna poštnina!
Cena: 105,99 €
Vprašaj nas

Ocene in mnenja

Opis

Tehnologija IPL (Intense Pulsed Light) pošilja svetlobne impulze na kožo, ki jih absorbira korenina dlake. Ti svetlobni impulzi povzročijo selektivno segrevanje stebla dlake, kar folikel dlake prepriča, da preide v fazo mirovanja. Predvsem pigment melanin oz. rdeča krvna telesca, ki so v dlaki, dobro absorbirajo svetlobno energijo, kar je tudi razlog, zakaj npr. debele, črne dlake veliko bolje reagirajo na IPL-obdelavo kot tanke, svetlejše dlake. Zaradi obdelave obstoječe dlake odpadejo in rast naslednjih je zavirana.

Vendar pa je ciklus rasti dlak sestavljen iz različnih faz. Za optimalno učinkovanje, je treba tehnologijo IPL uporabiti v fazi rasti. Ker niso vse dlake na človeškem telesu istočasno v fazi rasti, je treba napravo uporabljati daljše obdobje. Popoln ciklus rasti dlak je odvisen od posameznih dejavnikov in lahko, glede na vrsto, poraščenost in mesto na telesu, traja od 18 do 24 mesecev. Trajna odstranitev dlak je zato mogoča samo, če napravo uporabljati ves čas tega obdobja.

Napotki za uporabo na obrazu

Naprave ni dovoljeno uporabljati na obrazu moških, pri ženskah pa samo pod ličnicami. Naprave ne uporabljati na sluznici nosu in ušes. Ker je koža na obrazu zelo občutljiva, je za ta predel priporočena največ 2. stopnja intenzivnosti. Pri uporabi na zgornji ustnici, licih, čeljusti, bradi ali vratu morate postopati zelo previdno. Med uporabo lahko npr. ustnice premaknete navznoter ali jih stisnete, da napnete površino obdelave. Po potrebi lahko na ustnice in rob ustnic na debelo nanesete belo črtalo, s čimer zagotovite, da se energija bliskavice odbije in ne doseže vaših ustnic, če impulz slučajno usmerite na ustnice.

Naknadna obdelava

Po uporabi je lahko koža malce pordela, srbi ali imate topel občutek. Vendar pa je to povsem neškodljivo in bi moralo v kratkem času izginiti. Kljub temu obstaja nekaj enostavnih korakov, s katerimi lahko kožo po uporabi sistema IPL 840 sprostite in pospešite njeno regeneracijo. Na obdelana mesta lahko nanesete pomirjujoč oz. vlažilen, neodišavljen losjon, kot je npr. aloe vera. Prav tako lahko na obdelano mesto daste mokro krpo ali vrečko leda in ga nekaj minut hladite. Vendar pa najmanj 48 ur po obdelavi na koži ne uporabljati pilinga, krem za beljenje, deodorantov itd. Prav tako se je treba najmanj 48 ur izogibati soncu in umetni porjavitvi. Po tem času je treba obdelano kožo namazati z zaščitno kremo proti soncu z zaščitnim faktorjem 30, če boste kožo v naslednjih 2 tednih izpostavljali sončni svetlobi. Na obdelanih mestih dlak ne odstranjujte z voskom ali puljenjem.

Čiščenje, nega in shranjevanje

Napravo je treba po uporabi očistiti. Pri tem ne uporabljajte agresivnih čistil ali močnih krtač, ker lahko poškodujete površino naprave. Naprave ali njenih delov nikoli ne potapljajte v vodo in jih spirajte pod tekočo vodo! Za pravilno čiščenje postopajte kot sledi:

• Prepričajte se, ali je naprava ločena od električnega omrežja.

• Ohišje očistite s čisto in suho krpo, ki ne pušča vlaken.

• Mehko krpo, ki ne pušča vlaken, namočite z nekaj kapljicami vode in previdno očistite stično površino za kožo in svetlobno površino.

• Napravo hranite na suhem in neprašnem mestu, najbolje v originalni embalaži v skladu s pogoji za shranjevanje,

Priloge

Ali ste vedeli

Zdravilne rastline - zanesljivo določevanje po sliki in risbi

Česen
Značilnosti
Iz osrednje čebul ice požen cvetno steblo s socvetjem na vrhu, druge čebulice pa so česnovi stroki; listi sproščeni, 2-3 cm široki ir do 30 cm dolgi.
Nahajališča
Stara kulturna rastlina iz osrednje Azije; v srednji Evropi jo gojijo kot enoletr vrtnino ali poljščino.
Uporaba
Stranske čebulice (stroki neješčnost, črevesne motnje, arterioskleroza; začimbnica.
Odlomek je iz knjige Zdravilne rastline; Založba Didakta - www.didakta.si

Članki

Kupili so tudi

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.