MedjaCup menstrualna skodelica

MedjaCup menstrualna skodelica je inovativna menstrualna skodelica, ki je na voljo v dveh različnih velikostim in sicer S in L.
1439 1439

Ocene in mnenja

Opis

MedjaCup menstrualna skodelica je inovativna menstrualna skodelica, ki je na voljo v dveh različnih velikostim in sicer S in L.

Velikost S: primerna za šibki menstrualni izcedek oziroma predvsem za ženske, ki še niso dopolnile 25 leta starosti. Barva te skodelice je rožnata.

Velikost L: primerna za močnejši do močen menstrualni izcedek oziroma predvsem za ženske, ki so že dopolnile 25 let starosti. Volumen te skodelice znaša 30 mL, pri čemer je volumen manjše S skodelice le 5 mL manjši. Barva L skodelice je vijolična.

Menstrualnih skodelic je veliko - po nekaterih podatkih do začetka leta 2017 že kar 77 različnih tipov oziroma znamk le-teh. Menstrualna skodelica Medja je vrhunske izdelave, med drugim pa spada v nižji cenovni razred tovrstnih proizvodov.

MedjaCup menstrualna skodelica je narejena iz 100 % medicinskega silikona, ki je kompatibilen s človeškim telesom. Izdelek zdrži kar 10 let ali več ter je 100 % odporen. Izdelek je ergonomsko narejen ter nudi prijetno ugodje ter učinkovito zaščito v času menstrualnih težav.

Uporaba MedjaCup menstrualne skodelice

Menstrualno skodelico pred začetno uporabo nujno sterilizirajte, saj tako odstranite preostanek nečistoč, ki ostanejo pri tovorjenu, izdelavi ipd. Pred prvo uporabo izdelek sterilizirajte od 3 do 7 minut v vreli vodi, pri čemer skodelice ne boste uničili.

Sterilizacijo izvajajte na določeno obdobje in sicer z namenom ohranjati visoko stopnjo čistoče. Na površini menstualne skodelice se lahko zaredijo težje odstranljive bakterijske ali virusne kulture, ki jih je najenostavneje odstraniti oziroma nevtralizirati s postopkom sterilizacije.

Praznjenje skodelice naj poteka v obdobju med 4 in 8 ur od vstavitve menstrualne skodelice. Frekvenca praznjenja zavisi od jakosti menstrualnega toka.

Prednosti MedjaCup menstrualne skodelice

- elastična, enostavna za uporabo

- enostavno vstavljanje

- higienična uporaba

- cenejša izbira za oskrbo menstualnih dni

ne izsuši ali draži intimnih predelov

dobro odporna pi redni uporabi izdelka

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Zaprtje

Zaprtje je pogost simptom, posebej pri starejših, mlajših ženskah, otrocih in nepokretnih osebah.

Vedno je potrebno poiskati vzroke zaprtja in zdraviti vzročno. Simptomatsko zdravljenje zlaksativi je priporočljivo le za kratek čas, ko smo prepričani, da gre za habitualno zaprtje.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Neopredeljen Neopredeljen
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja