x
Vse kategorije
Meliseptol Rapid tekočina, 1000 mL
Meliseptol Rapid tekočina, 1000 mL
Oceni izdelek in zasluži
0.0 0

Meliseptol Rapid tekočina, 1000 mL

Proizvajalec: Braun
Pripravljeno, hitro delujoče alkoholno razkužilo za manjše površine.
Cena: 10,55 €
Vprašaj nas
Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Namenrazkuževanje

Koristni video nasveti

Ocene in mnenja

Opis

MEDICINSKI PRIPOMOČEK

Pripravljeno, hitro delujoče alkoholno razkužilo za manjše površine.

Sestava

100 g raztopine vsebuje: 1-propanol 50,0 g, didecildimetilamonijev klorid 0,075 g, dišave in pomožna sredstva.

Področja uporabe

Meliseptol rapid je (pripravljeno) alkoholno razkužilno sredstvo za dezinfekcijo medicinskega inventarja, kot npr: oprema v operacijskih dvoranah, bolnišnične postelje, prevleke za vzmetnice in preiskovalne mize. Primeren je tudi za dezinfekcijo drugih manjših in proti alkoholu odpornih površin v zdravstvenih ordinacijah in bolnišnicah.

Delovanje

Meliseptol rapid deluje hitro in zanesljivo na bakterije, tudi na mikobakterije, glivice, viruse, vključno z virusom hepatitisa B in humanim imunodeficitnim virusom (HIV), na rota- in adenoviruse ter virus vakcinije. Ne vsebuje aldehidov in alkilaminov.

Uporaba

Raztopina je pripravljena za uporabo, zato je ni treba razredčiti.

Pri nanašanju uporabljajte razpršilo. Obdelovalno površino omočite in pustite delovati 1 minuto. Maksimalni nanos razkužila na površino je 50 ml/m2.

Material občutljiv na alkohol (npr. pleksi steklo) je potrbno predhodno testirati na preobčutljivost za raztopino Meliseptol rapid.

Previdnostni ukrepi in opozorila

Naprave je treba pred razkuževanjem izključiti iz električne napetosti. Če to ni mogoče, je treba paziti, da med dezinficiranjem naprava ne obratuje. Vroče površine je treba pred dezinfekcijo ohladiti. Pri nanašanju razkužila je potrebno uporabite zaščitne rokavice.

Je vnetljiv in dražeč. Lahko povzroči resne poškodbe oči. Če pride razkužilo v oko, je potrebno oko izprati z vodo, ter se posvetovati z zdravnikom. Ne smemo pršiti v odprt plamen!

Steklenica ali ročka mora biti vselej tesno zaprta. Med uporabo Meliseptola rapid je kajenje prepovedano. Izogniti se je potrebno kontaktu s kožo. Ker sredstvo ni namenjeno razkuževanju kože, je pri uporabi priporočljivo nositi rokavice. Izpraznjeno embalažo in materiale, prepojene z raztopino MeliseptolO rapid je potrebno odstraniti na varno mesto. Pri uporabi razkužila uporabite zaščitna očala in si zavarujte obraz.

Shranjevanje

Shranjujemo na mestu, ki ni blizu vžigalnih sredstev.

Shranjujte nedosegljivo otrokom!

Priloge

Ali ste vedeli

Opekline

Blage opekline je potrebno hladiti s hladno (ne ledeno) vodo, poškodovan del očistiti in sterilno obvezati. Tretji dan po poškodbi obvezo odstranimo in dokončno ocenimo globino opekline. Rano takrat ponovno očistimo, odstranimo počene mehurje in odmrlo kožo ter ponovno obvežemo. Prevezo nato odstranimo čez 10 dni, ko se na opečenem področju že pojavi plast mladih kožnih celic. Opečeno področje se po zacelitvi lahko neguje s pripravki za nego kože. Priporočljivo je, da poškodovanega področja kože ne izpostavljate soncu.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Članki

Kupili so tudi

Kupci, ki so kupili to postavko so kupili tudi
Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Namenrazkuževanje

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.