Menatop - triplat, hmelj v menopavzi, 45 tablet

Menatop je inovativno prehransko dopolnilo, ki vsebuje ekstrakte visoko kakovostnih zelišč, med drugim tudi izvlečka sabljastega triplata, hmelja ter več skrbno izbranih vitaminov, ki pripomorejo k udobju v času menopavzalnega obdobja. Menatop je inovativno prehransko dopolnilo, ki vsebuje ekstrakte visoko kakovostnih zelišč, med drugim tudi izvlečka sabljastega triplata, hmelja ter več skrbno izbranih vitaminov, ki pripomorejo k udobju v času menopavzalnega obdobja.
18811 18811

Ocene in mnenja

Opis

IZDELEK JE PREHRANSKO DOPOLNILO

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Nosečnice, doječe matere ter osebe, ki uživajo zdravila, naj se o uporabi posvetujejo z zdravnikom ali farmacevtom. Shranjujte pri sobni temperaturi.

Menatop je inovativno prehransko dopolnilo, ki vsebuje ekstrakte visoko kakovostnih zelišč, med drugim tudi izvlečka sabljastega triplata, hmelja ter več skrbno izbranih vitaminov, ki pripomorejo k udobju v času menopavzalnega obdobja.

Menopavza - kaj je to?

Gre za obdobje pri osebah ženskega spola, ki pomeni trajno prekinitev obdobja menstruacijskih ciklusov. 

Menstruacije so vse manj pogoste, kar za posledico pomeni vse manj foliklov, ki se sproščajo iz ženskih jajčnikov, posledično pa se sprošča vse manj hormonov, ki se sproščajo narmalno v času pred menopavzalnim obdobjem. 

Posledice neravnovesja hormonskega stanja

  • neprijetni vročinski valovi
  • morebitno prekomerno potenje - valunge
  • nespečnost
  • neprijetno nihanje počutja
  • znižana kakovost življenja
  • ...

Do več udobja v tem nepredlvidljivem času menopavze je tako smiselno jemati prehranska dopolnila, ki vsebujejo predvsem rastlinske izvlečke, kot denimo sabljasti triplat kot tudi izvleček hmelja. 

Menatop - za podporo in udobje v menopavzi

Menatop predstavlja kombinacijo sestavin različni rastlinskih izvlečkov. - predvsem pa sabljastega triplata in hmelja. Kombinacija sestavin je kakor nalašč za v obdobju menopavze. 

Prehransko dopolnilo pa vsebuje še:

E vitamin, ki prispeva k antioksidativni zaščiti

vitamin B6, ki sodeluje pri normalizaciji in harmonizaciji hormonov in njihovega delovanja

vitamini B6, B12 in B2, ki pomagajo pri zmanjševanju splešne izčrpanosti in utrujenosti

vitamin B2, ki pomaga vzdrževati normalno kožo in sluznice.

Sestavine prehranskega dodatka (menopavza)

Sabljasti triplat  250 mg
Hmelj (Humulus lupulus L.)  33,5 mg
Vitamin E (D-alfa tokoferil acetat) 3,75 mg (31,25% PDV*)
Vitamin B6 (piridoksal-5'-fosfat) 0,7 mg (50% PDV*)
Vitamin B2 (natrijev riboflavin-5'-fosfat) 0,7 mg (50% PDV*)
Vitamin B12 (metilkobalamin) 1,25 mcg (50% PDV*)

Odmerjanje Menatop dopolnila

Odmerite po 2 kapsuli na dan s kozarcem vode, najbolje 1 zjutraj in 1 zvečer. Jemanja ne predozirajte.

 

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Zdravstveni vodnik za vso družino - Nepogrešljiv priročnik za vsa življenjska obdobja

KAJ JO POVZROČA?

Že manjša, nenevarna anatomska posebnost lahko poveča nagnjenost k okužbam. Dokažemo jo lahko s posebnim slikanjem ledvic. Okužbo lahko povzročijo bakterije,
ki v sečila vstopijo skozi sečnico (po kateri urin odteka iz mehurja). Pogosto pride do širjenja okužbe iz mehurja. Okužbe sečil, torej tudi piclonefritis, so pogostejše pri ženskah, saj je njihova sečnica krajša od moške, njeno zunanje ustje pa bližje zadnjični odprtini, kar poveča možnost okužbe. Do prenosa bakterij iz analnega predela v sečila lahko pride med spolnim odnosom ali pa med brisanjem okolice zadnjika po odvajanju blata od zadaj naprej. Tudi bolniki s sladkorno boleznijo imajo pogosto okužbe sečil, saj lahko prisotnost sladkorja v urinu spodbuja razraščanje bakterij.

Pri obeh spolih je tveganje za okuzbe večje, kadar je kjerkoli v sečilih prisotna prepreka, ki ovira normalno odtekanje urina. Bakterije, ki zaidejo v sečila, se razmuozujcjc v zastajajočem urinu. Težave so lahko posledica zunanjega pritiska na sečila, na primer povečane maternice pri nosečnicah al i povečane prostate pri moških. Zastajanje urina lahko povzročajo tudi tumorji rnehurja ali ledvični kamni. Poleg tega se lahko na ledvičnih kamnih naselijo bakterije, kar še poveea tveganje la ponavljajoče se okužbe.

Do okužbe sečil lahko pride mcd vstavitvijo urinskega katetra, cevke, ki jo skozi sečnico vstavimo v mehur, kadar spontano odvajanje seta ni možno. Okužbo ledvic lahko povzročijo tudi bakterije iz drugih delov telesa, ki jih do ledvic zanese kri.
Zdravstveni vodnik za vso družino; Avtorica: Dr. Miriam Stoppard; Mladinska knjiga Založba d.d., Ljubljana 2007, www.emka.si

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Natura medica Natura medica
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja

Oznake
Izberite željeno oznako za pregled izdelkov