Menopearl - menopavza, 28 tablet

<p>Menopearl je prehransko dopolnilo z visoko vsebnostjo standardiziranih, naravnih izoflavonov iz črne detelje (MF11RCE) in hialuronsko kislino.</p>

Menopearl je prehransko dopolnilo z visoko vsebnostjo standardiziranih, naravnih izoflavonov iz črne detelje (MF11RCE) in hialuronsko kislino.

Artikel ni dobavljiv zaradi enega izmed sledečih razlogov:

 • samo trenutna nedobavljivost izdelka (izdelek bo kmalu zopet na voljo)
 • artikel se ne proizvaja več, izdelek bomo v kratkem izbrisali
 • zamuda v dobavi s strani dobavitelja
 • zamuda zaradi morebitnih carinskih postopkov
925811 513

Ocene in mnenja

Število ocen izdelka: 1
Ocena izdelka:
Mateja **** 5. 06. 2015 02:00
Preberi več
Oglejte si vsa mnenja Dodajte vašo oceno

Opis

IZDELEK JE PREHRANSKO DOPOLNILO

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Nosečnice, doječe matere ter osebe, ki uživajo zdravila, naj se o uporabi posvetujejo z zdravnikom ali farmacevtom. Shranjujte pri sobni temperaturi.

Menopearl je inovativno prehransko dopolnilo, ki je obogateno z različnimi ekstrakti ali bolje rečeno fito ekstrakti. Prehransko dopolnilo vsebuje standardizirane naravne izoflavonske izvlečke iz črne detelje ki pomagajo pri udobju v menopavzi.(On hold botanicals)

Prehransko dopolnilo - kdaj ga uporabljati?

 • v času menopavze
 • v času postmenopave
 • v času perimenopavze
 • v času premenopavze

Sestava prehranskega dodatka Menopearl

80 mg izoflavoni iz črne detelje
120 mg hialuronske kisline

+ ostale sestavine, ki si jih lahko preberete, če ste registrirani.

Prehransko dopolnilo tako ne vsebuje laktoze ali sestavin, ki bi delovale alergeno. Ne vsebuje sestavin živalskega izvora.

Kako uporabiti izdelek Menopearl?

Odmerite po 1 tableto na dnevni ravni s tekočino ali pa ob obroku. Prehranskega dopolnila ne jemljite na tešče, saj laho v določenih primerih občutite neprijetno slabost.

Da bi spoznali prednost Menopearl prehranskega dopolnila jemljite le-to v celotnem času od pre do post menopavze. Jemanje prehranskega dodatka pa naj za prvi viden učinek traja vsaj 60 dni - nakar lahko ob izboljšanju simptomov menopavze z jemanjem izdelka vsekakor nadaljujete.

Opozorila pri jemanju dopolnila

Izdelek naj se shranjuje v suhem prostoru, na hladnem pod 25 stopinj celzija. Izdelek naj bo zaščiten pred svetlobo.
Shranjevati nedosegljivo otrokom!

Sestavine prehranskega dopolnila Menopearl

IZOFLAVONI IZ ČRNE DETELJE

Izoflavoni iz črne detelje so sestavine, ki so izredno podobne nekaterim človeku lastnim hormonom, zato podobno tudi delujejo, so naravnega izvora in nimajo stranskih učinkov na človeški organizem.

Izjemno lastnost imajo tudi nekateri izoflavoni, predvsem v rastlini črna detelja - le-ta vsebuje 4 raznovrstne izoflavone, ki se v smiselnem ravnotežju dopolnjujejo in so sledeči: formononetina, biochanina A, genisteina in daidzeina.

V črni detelji se nahaja veliko število aktivnih sestavin - zato se je z namenom natančne formulacije izoliral izvček pod imenom MF11RCE, ki je sestavljen iz 4 pomembnejših izoflavonodiov, ki jih rdeča detelja tudi vsebuje.

HIALURONSKA KISLINA

Prehransko dopolnilo vsebuje tudi hialuronsko kislino, ki spada med eno zelo pomembnih sestavin vezivnega tkiva. Med drugim je hialuronska kislina nosilka vode.

Hialuronska kislina se nahaja pretežno v sklepih , v hrustančnem tkivu, medhrustančni tekočini ali sinovialni tekočini, pa tudi v očesnem zrklu. Težava je edino le ko se proizvodnja lastne hialuronske kisline po 50  letu starosti redno zmanjšuje in v tem obdobju dosega le še 45 % prvotne proizvodnje, ko je le-ta na višku.

Priloge

Dodatni opis

Menopavza in opis obdobij

Menopavza je hormonsko zelo intenzivno obdobje. Hormoni in njihove vrednosti nihajo gor in dol, obdobje pa se normalno pričenja z zmanjšano tvorbo hormonov, kar deluje na žensko telo lahko izredno neprijetno.

Prvi vplivi se opazijo predvsem pri rednosti menstrualnih krvavitev, spreminja se njihova intenzivnost, tudi frekvenca in dolžina trajanja se redno spreminjajo.

3 faze klimakterija ali menopavze:

PREMENOPAVZA: gre za obdobje nekje v 40 do 45 letu starosti in sicer se prične nekje do 5 do maksimalno 10 let pred zaključkom menstruacij ali mesečnega perila. Prvi znaki so pogosto težje opazni in če se jim ne daje velike pozornosti niti ni mogoče zaznati in ugotoviti, da gre za menopavzalne težave.

PERIMENOPAVZA: To obdobje je še posebej kratko, prične se 1 leto pred zadnjo menopavzo in koča 1 leto po tej zadnji menopazi. V vseh teh obdobjuh je pomoč Menopearl prehranskega dopolnila več kot dobrodošla.

POSTMENOPAVZA: Tudi to obdobje je izredno hormonsko intenzivno obdobje, trapa pa normalno kar celih 12 let. To obdobje menopavze se konča pri nekje 65 letu starosti.

V času teh treh menopavzalnih obdobij se močno spremeni tudi kvaliteta življenja ženske, saj se na dolgi rok močno zniža proizvodnja estrogenov, ki so človeku lastn hormon. Ta hhormon deluje zaščitno na človeški organizem, njegove zmanjšane koncentracije pa vodijo v številne težave in prepreke - predvsem v zaplete z aterosklerozo in osteoporozo ali krhkimi kostmi, ki lahko vodijo do težav s sklepi in samo mobilnostjo.

Pogostost in intenziteta simptomov menopavze se med ženskami močno razlikuje:

SIMPTOMI MENOPAVZE

 • slaba koncentracija in utrujenost, manjša sposobnost mišljenja
 • insomnija in težave pri motnjah spanja
 • zmanjšana učinkovitost in storilnost organizma
 • tesnobnost in ostale neprijetnosti
 • depresivna stanja, morebitna razdražljivost
 • vročinski valovi ali valunge
 • prekomerna perspiracija, težave pri nočnem počitku
 • suhost kože obraza in telesa
 • suhost vaginalne sluznice in pekoč občutek
 • povečevanje telesne teže
 • prerazporejanje maščob na povsem neprimerne dele telesa
 • boleči spolni odnosi
 • zmanjšan libido
 • boleči sklepi in okončine, težave pri gibanju

 

 

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Dolgotrajna driska

Kateri so načini zdravljenja?
Pri dolgotrajni driski moramo najprej določiti, zakaj je do nje prišlo in nato zdraviti vzrok. Poleg tega moramo, enako kot pri akutni driski, poskrbeti, da pri bolniku ustrezno in v zadostni meri nadorneščarno izgubljeno tekočino in elektrolite. Še bolj kot pri kratkotrajni je pri dolgotrajni driski pomembno, da z ustreznim vnosom kalorij preprečujemo oslabelost bolnika.

V določenih primerih dolgotrajne in obilne driske zdravnik predpiše zdravila, ki upočasnijo gibanje črevesja in tako zmanjšujejo količino izločenega blata.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Lekarna Žužemberk Lekarna Žužemberk
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja