x
Vse kategorije

Menstruacija v menopavzi ter vpliv kalcija!

sreda, 04 junij 2014
Vprašanje stranke:

Zanima me zakaj dobim menstruacijo ko jem kapsule koralni kalcij. Stara sem 53 let. Menstruacijo sem imela 05.11.2013, potem pa sem 28.03. 2014 začela jesti koralni kalcij in sem 30 in 31 .03.2014 dobila menstruacijo. Ker nisem vedela ali lahko uživam kalcij sem ga nehala jemati in sem tudi krvaveti nehala. Potem sem 05.04.2014 zopet začela jemati koralni kalcij in sem 7.04.2014 dobila menstruacijo in sem krvavela do 27.04.2014 ko sem 25.04.2014 prenehala jesti koralni kalcij. Sedaj se 30.05.2014 in 31.05.2014 zopet vzela koralni kalcij in sem začela krvaveti. Ker sem ga zopet nehala jemati potem nisem krvavela več, pa tudi koralni kalcij ne jemljem več.
Koralni kalcij sem jemala zaradi krčev v mišicah v nogah stegnih , podplatih in mečih, trebuhu, tudi pod brado. Pa boleli so me sklepi to je kolena, kolki in gležnji. Sedaj ko ne jemljem koralni kalcij me zopet vse boli in me grabi krč, samo si ne upam vzeti koralni kalcij. Prosim svetujte mi, kaj naj jemljem in zakaj krvavitev, če nikjer to ne piše. Krvavitev je bila prav takšna kot vedno, neki dan celo zelo močna. Koralni kalcij sem kupila v lekarni. Hvala za odgovor in lep pozdrav.

Danica

Odgovor farmacevta:

Spoštovana ga. Danica.

Zadeva je najverjetneje povezana s hormonskimi spremembami, ki se dogajajo v tem starostnem obdobju. Vsekakor ni odveč, če se odpravite na kakšen ginekološki pregled, da se razjasnijo nepojasnjene krvavitve. Sicer pa koralni kalcij ne povzroča tovrstnih simptomov.

Za enkrat tega prehranskega dodatka ne uporabljajte, dokler se ne posvetujete s svojim ginekologom, oziroma v kolikor želite nadaljevati s terapijo preizkusite z drugim prehranskim dodatkom, ki prav tako vsebuje kalcij. Ponavadi se izkaže, da je problem čisto nekje drugje in zadeve čisto slučajno sovpadejo.

Lukanc Maja, mag. farm.

Komentirajte

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.