Metalline aluminijasta nesterilna kompresa 10cm x 20m, 50 kom.

Primerna za vse vrste ran v travmatologiji. Primerna za vse vrste ran v travmatologiji.
9566 9566

Ocene in mnenja

Opis

MEDICINSKI PRIPOMOČEK
 
Primerna za vse vrste ran v travmatologiji, operacijah, dermatologiji, flebologiji, predvsem pri znatnih ranah, opeklinah, tudi pri uporabi prve pomoči.
Aluminijasta blazinica je prožna, mehka , iz netkanega materiala z dobro vpojno sposobnostjo.
Gladka površina se ne lepi na rano, to pa zagotavlja, da rana ni motena, odstranitev blazinice je neboleča, s tem pa je proces zdravljenja zagotovljen.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Sladkorna bolezen - tip 1

Odločitve s pomočjo zdravnika
Pri sladkorni bolezni tipa 1 je terapija v obliki nadomeščanja manjkajočega inzulina.

Intenzivna inzulinska terapija ali funkcionalna inzulinska terapija (FIT). Pri posebnem šolanju se bolniki naučijo, kako nadzorovati inzulin v svojem telesu. Količino inzulina prilagodijo glede na količino sladkorja v krvi, načrtovano telesno aktivnost in količino hrane, ki vsebuje ogljikove hidrate, in jo nameravajo pojesti. Pri tej vrsti zdravljenja, ki danes velja že za standardno obliko, se da najbolje oceniti telesno porabo inzulina. Mogoče je doseči veliko boljše dosežke, prizadetim pa omogoča kakovostnejše življenje kot konvencionalna inzulinska terapija po fiksirani shemi. S pomočjo te oblike samostojnega nadzora lahko diabetiki tipa 1 svoje življenje osebno oblikujejo - neodvisno od diet in fiksiranih časov obrokov. Glavni pogoj je pogosto samostojno merjenje sladkorja v krvi (večkrat dnevno). Prizadeti se morajo naučiti dobro oceniti količino ogljikovih hidratov v hrani, da lahko pravilno predvidijo količino inzulina. Košček kruha vsebuje na primer 12 gramov ogljikovih hidratov.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Lohmann rauscher Lohmann rauscher
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja