Metalline aluminijasta nesterilna kompresa, 10cm x 5m

Primerna za vse vrste ran v travmatologiji. Primerna za vse vrste ran v travmatologiji.
9565 9565

Ocene in mnenja

Opis

MEDICINSKI PRIPOMOČEK
 
Primerna za vse vrste ran v travmatologiji, operacijah, dermatologiji, flebologiji, predvsem pri znatnih ranah, opeklinah, tudi pri uporabi prve pomoči.
Aluminijasta blazinica je prožna, mehka , iz netkanega materiala z dobro vpojno sposobnostjo.
Gladka površina se ne lepi na rano, to pa zagotavlja, da rana ni motena, odstranitev blazinice je neboleča, s tem pa je proces zdravljenja zagotovljen.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Sladkorna bolezen - tip 1

Kaj lahko prizadeti sami storijo?
Pri majhnih otrocih nadzor nad inzulinom prevzamejo starši, stari starši in morebiti tudi varuška. Otroci pa se morajo naučiti, kako se ga vbrizga, kako se pravilno zmeri količino sladkorja v krvi in kako se doseže pravo količino inzulina glede na vrednosti, telesno aktivnost in zaužito hrano z ogljikovimi hidrati. Pri tem je treba paziti na otrokov dnevni ritem in biti pozoren na nastanek drugih bolezni, saj če zboli za kakšno otroško boleznijo, to vpliva na zdravljenje z inzulinom.

Za starše otrok je nadzor inzulina velik izziv in hkrati možnost, da se otroci že od začetka navadijo na zdrav način življenja, da se· jih spodbuja k zdravem prehranjevanju in da se dovolj gibljejo. Če upoštevajo inzulinske injekcije in redno merjenje sladkorja v krvi, lahko živijo popolnoma normalno življenje.

Če za sladkorno boleznijo tipa 1 zbolijo že majhni otroci, imajo starši pogosto občutke krivde. Psihološka podpora jim lahko pomaga, da premagajo te obremenitve. Otroci in mladostniki se morajo že zgodaj naučiti, kako prevzeti odgovornost, kar v burnih časih razvojne faze v puberteti ni vedno lahko.

Natančnejše informacije o zdravi prehrani in možnostih, kako s telesnim gibanjem spremeniti sladkor v energijo ter o uspešnem nadzoru nad stresom, najdete pri opisu sladkorne bolezni tipa 2.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Lohmann rauscher Lohmann rauscher
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja