Metalline sterilna obloga za opekline velikosti 60 cm x 80 m

Primerna za vse vrste ran v travmatologiji. Primerna za vse vrste ran v travmatologiji.
9562 9562

Ocene in mnenja

Opis

MEDICINSKI PRIPOMOČEK
 
Primerna za vse vrste ran v travmatologiji, operacijah, dermatologiji, flebologiji, predvsem pri znatnih ranah, opeklinah, tudi pri uporabi prve pomoči.
 
Aluminijasta blazinica je prožna, mehka , iz netkanega materiala z dobro vpojno sposobnostjo.
 
Gladka površina se ne lepi na rano, to pa zagotavlja, da rana ni motena, odstranitev blazinice je neboleča, s tem pa je proces zdravljenja zagotovljen.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Sladkorna bolezen - tip 1

Se je sladkorni bolezni tipa 1 mogoče izogniti?
Za zdaj se tej bolezni še ni mogoče izogniti, predvideva pa se, da lahko nekatere beljakovine v kravjem mleku ter pšenica in soja pri določeni dedni zasnovi pospešijo nastanek te sladkorne bolezni.

Preventivni pregledi. Če obstaja dedna predpostavka, se pri testu protiteles ugotovi, ali so v krvi prisotna protitelesa; in če so, se z nadaljnjim testom ugotovi, ali je že prišlo do zmanjšane produkcije inzulina.

Vendar pa za zdaj ne obstaja nobena zanesljiva metoda, kako preprečiti izbruh bolezni. Vedenje, da bo čez nekaj let prišlo do bolezni, ne pripomore k temu, da bi se ji izognili: lahko se poskusi izogibati potrebnemu jemanju inzulina, tako da se opravi imunsko-supresivno terapijo, dokler inzulinske celice še lahko izločajo lasten inzulin. Raziskava je pokazala, da jemanje nikotinamida v povezavi z intenzivno inzulinsko terapijo I ohrani delovanje betacelic še dve leti po diagnozi. Takšne terapije so mogoče šele v eksperimentalnem stadiju. Ne pomaga pa niti presaditev inzulinskih celic niti cele trebušne slinavke.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Lohmann rauscher Lohmann rauscher
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja