Metalline sterilne alu. komprese velikosti 8x9 cm, 50 kompres

Iz netkanega materiala z dobro vpojno sposobnostjo. Iz netkanega materiala z dobro vpojno sposobnostjo.
458821 9569

Ocene in mnenja

Opis

MEDICINSKI PRIPOMOČEK
 
Primerna za vse vrste ran v travmatologiji, operacijah, dermatologiji, flebologiji, predvsem pri znatnih ranah, opeklinah, tudi pri uporabi prve pomoči.
Aluminijasta blazinica je prožna, mehka , iz netkanega materiala z dobro vpojno sposobnostjo.
Gladka površina se ne lepi na rano, to pa zagotavlja, da rana ni motena, odstranitev blazinice je neboleča, s tem pa je proces zdravljenja zagotovljen.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Sladkorna bolezen - tip 1

Možni zapleti in posledične bolezni
Hipoglikemija (premajhna količina sladkorja). Bližje kot prizadeti osvojijo želen dosežek, ki je navadno dolqotrajna vrednost pod 7 odstotkov, večja je nevarnost, da se po pojavila hipoglikemija (»hipo«). Tudi pri zelo vestnem nadzorovanju ravni inzulina ne uspe  vedno, da se količina sladkorja v krvi spusti do želene vrednosti. Če se za zaužite ogljikove hidrate vbrizga preveč inzulina ali če je bilo več gibanja, kot je bilo načrtovano, lahko hitro pride do premajhne količine sladkorja v krvi. Kdor se boji hipoglikemije, naj se raje odloči za manjšo količino inzulina. Cena takšnega ravnanja so slabe dolgotrajne vrednosti in nevarnost pojavitve posledičnih bolezni. Prizadetim ni vedno lahko najti pravega ravnovesja. Priporočljivo je, da bolniki s seboj nosijo izkaznico dia beti ka, če slučajno pride do nezavesti, za vsak primer pa je priporočljivo imeti pri sebi tudi nekaj grozdnega sladkorja, če pride do premajhne količine sladkoria v krvi.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Lohmann rauscher Lohmann rauscher
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja