Microlife OXY 300 pulzni oksimeter, 1 kos

S pomočjo Microlife pulznega oksimetra OXY 300 spremljajte nasičenost kisika v krvi ter vaš srčni utrip na popolnoma enostaven način. S pomočjo Microlife pulznega oksimetra OXY 300 spremljajte nasičenost kisika v krvi ter vaš srčni utrip na popolnoma enostaven način.
32840 32840
Brezplačna poštnina!

Ocene in mnenja

Opis

IZDELEK JE MEDICINSKI PRIPOMOČEK

Pojem medicinskih pripomočkov pokriva vse izdelke, ki se uporabljajo za diagnosticiranje, preprečevanje, spremljanje, zdravljenje in lajšanje bolezni, okvar, invalidnosti, anatomskih funkcij ali fizioloških procesov, za nadzor spočetja in ki svojega glavnega predvidenega namena učinka na človeško telo ne dosega na farmakološki, imunološki ali metabolični način. Pod medicinske pripomočke torej zajemamo vse od navadnih obližev do elektromagnetnih in mehaničnih aparatur za bolnišnično uporabo, kirurških instrumentov ter diagnostičnih testov.

Zaradi narave in lastnosti medicinski pripomoček težko uveljavljate v reklamaciji.

S pomočjo Microlife pulznega oksimetra OXY 300 spremljajte nasičenost kisika v krvi ter vaš srčni utrip na popolnoma enostaven način.

Lastnosti pulznega oksimetra Microlife OXY 300

  • spremlja nasičenost kisika v krvi in srčni utrip
  • prenosna naprava
  • enostavna neinvazivna uporaba
  • dvobarvni OLED zaslon za boljšo vidnost rezultatov
  • možnost spreminjanja prikaza na zaslonu
  • samodejni izklop po 8 sekundah, če je signal slab ali ga naprava ne zazna

Namen Microlife pulznega oksimetra

S pulznim oksimetrom lahko na preprost način spremljamo nasičenost kisika v krvi (SpO2) ter srčni utrip. Microlife pulzni oksimeter OXY 300 je prenosljiva neinvzaivna naprava, ki je primerna za uporabo doma ali za uporabo v zdravstvu. Uporabljate jo lahko tako pri otrocih kot tudi pri odraslih.

Naprava je zelo natančna, kar je tudi klinično dokazano med ponavljajočimi meritvami.

Nasičenost kisika v krvi je pomemben podatek pri spremljanju zdravstvenega stanja posameznika. Nasičenost s kisikom je podatek, ki označuje odstotek hemoglobina v arterijski krvi, ki je nasičen s kisikom. Gre za pomemben indikator pljučne cirkulacije. Posledica mnogih bolezni dihal je prav nižja nasičenost krvi s kisikom.

Microlife pulzni oksimeter OXY 300 uporablja tehnologijo fotoelektričnega testiranja oksihemoglobina, ki je združena s tehnologijo kapacitetnega skeniranja in snemanja pulza. Na konico nohta sta usmerjena dva svetlobna žarka različnih valovnih dolžin (rdeča svetloba z valovno dolžino 660 nm in infrardeča svetloba z valovno dolžino 905nm). Signal, ki je izmerjen s svetlobnim tipalom, je obdelan v elektronskem vezju in mikroprocesorju ter se nato prikaže na zaslonu.

Uporaba pulznega oksimetra

V napravo vstavite ustrezne baterije. Nato en prst, z nohtom na zgornji strani, vstavite v odprtino na napravi. Svetujemo, da vstavite kazalec ali sredinec. Preverite ali prst popolnoma pokriva senzorje. in dovolite napravi, da minimalno stisne prst. Pritisnite na gumb vklop/izklop. Ko naprava deluje, ne tresite prsta in ne premikajte telesa. V nekaj sekundah se bo na zaslonu prikazala izmerjena vrednost. Odstranite prst iz naprave, ki se bo po 8 sekundah samodejno izklopila.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Microlife Microlife
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja