Mikomed - odpornost, 45 kapsul

<p>Mikomed je prehransko dopolnilo, ki je pripravljeno v obliki kapsul in predstavlja inovativno me&scaron;anico medicinskih gob, katerih vsebnost je standardizirana in natančno določena. </p>

Mikomed je prehransko dopolnilo, ki je pripravljeno v obliki kapsul in predstavlja inovativno mešanico medicinskih gob, katerih vsebnost je standardizirana in natančno določena.

546038 195

Ocene in mnenja

Število ocen izdelka: 1
Ocena izdelka:
NINA **** 19. 11. 2012 01:00
Odpravlja občutek razdraženosti, napetosti. Odpravlja nemir. Ugodna cena! Preberi več
Oglejte si vsa mnenja Dodajte vašo oceno

Opis

IZDELEK JE PREHRANSKO DOPOLNILO

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Nosečnice, doječe matere ter osebe, ki uživajo zdravila, naj se o uporabi posvetujejo z zdravnikom ali farmacevtom. Shranjujte pri sobni temperaturi.

Mikomed je prehransko dopolnilo, ki je pripravljeno v obliki kapsul in predstavlja inovativno mešanico medicinskih gob, katerih vsebnost je standardizirana in natančno določena. 

Prehranski dodatek Mikomed vsebuje tudi izvleček gobe svetlikave pološčenke – reiši ali Ganoderma lucidum, kot jo bolje poznamo.

Ganoderma lucidum je goba, ki izvira predvsem iz področja Kitajske, marsikateri uporabnik (ki jih ni malo) bi gobo opisal z rahlo lesenim pridihom, malenkost neprijetnega grenkega okusa. Ganoderma lucidum je plemenita goba, od katere se uporabljajo predvsem micelij gobe ter telo gobe, ki vsebujeta največ aktivnih komponent ter pozitivnih lastnosti, ki jih v medicini s pridom uporabljamo v številne namene.

Mikomedu prehranski suplement tako sestavljajo izvlečki kar šestih (6) različnih gob, gob ki so vir številnih polisaharidnih sestavin in sinergistično delujočih snovi z najobsežnejšim spektrom delovanja. Različne gobe vsebujejo strukturno pester nabor polisaharidov, vendar prav goba Reishi ima eno najpestrejših sestavin.

Hkrati je Mikomed tudi edini, ki vsebuje raznolike 1,3 - 1,6 beta glukane iz šestih medicinskih gob. Izvleček posamezne gobe je standardiziran na vsaj 30 % polisaharidov in vsaj 15 % 1,3-1,6 betaglukanov.

Mikomed spada v skupino prehranskih dopolnil, ki imajo za razliko številnih drugih zelo natančno določeno sestavo. Dodatek je sestavljen iz izvlečkov spodaj naštetih gob, izvlečki pa so navadno precej aktivnejši v primerjavi z izvlečki, ki jih dobimo v gobah iz naravnega okolja. Izvlečki so pridobivani iz več razvojnih oblik gliv tekom njihovega razvojnega kroga, na posameznih stopnjah pa se namreč tvorijo specifične bioaktivne komponente, ki zato nudijo obsežnejši spekter delovanja. Med 6. različnimi vrstami gob je odlična sinergija v delovanju. Posamezna vrsta gobe je določena z DNK testi.

Glavatci spadajo v skupino endoparazitskih gobe in se ponavadi naselijo na površini živih organizmov in zajedajo praviloma žuželke. Mikomed vsebuje glavatec, ki ga pazljivo gojijo na 100 % rastlinskem rastišču in je 5-krat močnejši od divje rastočega.

Kakovost medicinskih gob

Premium kakovost medicisnkih gob je ena izmed pomembnih odlik izdelka. Raziskave so pokazale, da izdelki, ki so narejeni iz celotnega razvojnega kroga medicinskih gob in pridobljeni kot ekstrakti omogočajo izboljšano bioaktivno aktivnost takih ekstraktov. Polisaharidi, ki so aktivne spojine v tovrstnih gobah so najrazličnejših oblik in izvirajo iz različnih razvijnih stopenj ter gliv - takšna kombinacija omogoča dobro potencirano delovanje medicinskih gob.

1 vegetarijanska kapsula vsebuje

Sestavine 1 kapsula vsebuje
Glavatec ali kordiceps (Cordyceps sinensis) izvleček gobe celotnega razvojnega kroga 150 mg
Velika zraščenka ali maitake (Grifola frondosa) izvleček gobe celotnega razvojnega kroga 100 mg
Šitake (Lentinula edodes) izvleček gobe celotnega razvojnega kroga 100 mg
Bukov ostrigar (Pleurotus ostreatus) izvleček gobe celotnega razvojnega kroga 100 mg
Kukmak (Agaricus subrufescens) izvleček plodu gobe 80 mg
Svetlikava pološčenka ali reiši (Ganoderma lucidum) izvleček gobe celotnega razvojnega kroga 80 mg

Pakiranje: 45 kapsul, ki so pakirane v plastičnem pretisnem omotu, kjer so zaščitene pred vlago.

Navodilo za uporabo Mikomed dopolnila in priporočen dnevni odmerek

2 – 4 kapsule na dan, odmerka ne presežite, saj učinek ne bo večji.

Mikomed je nosilec laskavega naziva Najboljši proizvod 2017 v Belgiji.

Posebni previdnostni ukrepi in opozorila za Ganodermo lucidum

Nosečnost in dojenje: Ni zanesljivih podatkov o varnosti jemanja reishi gob, če ste noseči ali dojite. Ostanite na varni strani in se izognite uporabi.  

Krvavitve: visoki odmerki reishi gob lahko povečajo tveganje za krvavitev pri nekaterih bolnikih z določenimi motnjami krvavitve.  

Nizek krvni tlak: Reishi gobe lahko znižajo krvni tlak. Obstaja možnost, da bi se z jemanjem lahko znižal krvni tlak in bi lahko vplival na izide  zdravljenja. Če je vaš krvni tlak prenizek, je najbolje, da se izognete uporabi reishi gobe.  

Trombocitopenija: ob visokih odmerkih reishi gob se lahko poveča tveganje za krvavitev pri ljudeh s trombocitopenijo. Če imate ta zaplet, ne uporabljajte reishi gob.  

Operativni posegi: visoki odmerki reishi gob lahko povečajo tveganje za krvavitev pri nekaterih ljudeh, še posebej če se gobe uporabljajo pred operacijo. Nehajte uporabljati reishi gobe vsaj 2 tedna pred načrtovanim kirurškim posegom.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Stres in dobro počutje

Kdaj morate k zdravniku?
K zdravniku morate, ko so vsi simptomi in znaki stresa tako močni, da vas ovirajo pri vsakodnevnih dejavnostih in vam povzročajo trpljenje.
Ali in kako lahko prekomeren stres preprečite?
Obstajajo različni testi, ki nam povedo, kakšna je naša ogroženost s stresom. Eden takšnih je spodnji. Rešite ga in se poskušajte držati navodil, ki vam jih dajejo rezultati.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Natura medica Natura medica
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja

Oznake
Izberite željeno oznako za pregled izdelkov