x
Vse kategorije
Milumil 1 začetno mleko, 400 g
Milumil 1 začetno mleko, 400 g
Oceni izdelek in zasluži
0.0 0

Milumil 1 začetno mleko, 400 g

Proizvajalec: Milupa
Začetno mleko za dojenčke od rojstva naprej, ki nimajo občutka sitosti ali ne napredujejo na teži.

Cena: 7,29 €
Vprašaj nas

POSEBNA POZORNOST

Nagrada-nakup

Opis

Začetno mleko za dojenčke od rojstva naprej, ki nimajo občutka sitosti ali ne napredujejo na teži.
 
    * Sitostno
    * Prilagojene beljakovine
    * Prebiotični oligosaharidi
    * Nukleotidi
    * Obogaten z železom
    * Brez glutena
    * Ne vsebuje saharoze
 
NARAVNO POMAGA KREPITI IMUNSKI SISTEM VAŠEGA DOJENČKA

Definicija in lastnosti

Vsaka mati želi zaščititi svojega dojenčka in mu dati najboljši začetek v življenje. Žensko mleko vsebuje naravne, lahko topne vlaknine s prebiotičnimi lastnostmi, ki vzpodbujajo zdravo prebavo in otrokovo naravno odpornost in nukleotide-semi esencialna hranila, ki so verjetno potrebna za hitro rast in obnovo celic, pomembna pri razvijajočem se imunskem sistemu.
Beljakovine         1,3 g / 100 ml obroka
Maščobe            3,5 g/100 ml obroka
Ogljikovi hidrati     7,3 g/100 ml obroka
laktoza                6,2 g
glukoza                0,2 g
škrob                    0,8 g

Sestavine

demineralizirana sirotka v prahu, rastlinska olja, laktoza, posneto mleko, vlaknine (galaktooligosaharidi, polifruktoza), škrob, koncentrat beljakovin sirotke, trinatrijev citrat, nukleotidi, kalijev klorid, sojin lecitin, kalcijev karbonat, magnezijev klorid, holin klorid, vitamin C, L-tirozin, natrijev L-skorbat, L-askorbinska kislina, tavrin, Inozitol, nikotinamid, L-karnitin, folna kislina, retinil palmitat, DL-alfa tokoferol, tiamin hidroklorid, cianokobalamin, holekalciferol, piridoksin hidroklorid, železov sulfat, manganov sulfat, cinkov sulfat, Dl-alfa tokoferil acetat, inozitol, folna kislina, bakrov sulfat, D-biotin, kalcijev D-pantotenat, vitamin D, vitamin B1, vitamin B6, kalijev jodid, fitomenadion, natrijev selenit.

Pomembno obvestilo

* Materino mleko je najboljša hrana za dojenčka. Če mati ne more dojiti ali ima premalo mleka, naj se o uporabi nadomestne mlečne hrane in načinu hranjenja posvetuje z zdravnikom pediatrom.
* Steklenička za hranjenje naj ne bo otroku nadomestilo za dudo »tolažilko«. Milumil 1 namreč vsebuje ogljikove hidrate (npr. mlečni sladkor in škrob), kateri ob pogostem ali stalnem kontaktu z zobmi lahko povzročijo zobno gnilobo in druge s tem povezane težave. Hranjenje po steklenički naj zato poteka samo toliko časa, dokler otrok resnično pije. Svetujemo, da najkasneje po prvem letu starosti otroka navadimo piti iz skodelice.

Uporaba

Milumil 1 je primeren:
 
    * kot samostojna hrana za dojenčke od rojstva dalje, če jih matere ne dojijo
    * kot dopolnilna hrana, če dojenje ne zadošča
 
Svetujemo, da je otrok vsaj do 18. meseca starosti hranjen z začetnim oz. nadaljevalnim mlekom za dojenčke
(po dopolnjenem 12. mesecu starosti svetujemo Aptamil 3 ali Milumil 3).

Priprava/Doziranje

Količino in število obrokov prilagodimo potrebam vsakega otroka posebej. Dojenček praviloma potrebuje dnevno 150–170 ml hrane na kilogram telesne teže. Odvisno od starosti otroka in od tega, kako hrano prenaša, se dnevna količina porazdeli na 6 do 12 obrokov.
Standardna raztopina:
 
Standardna raztopina: 13,8 g Milumila 1 in 90 ml vode je 100 ml pripravljenega obroka. Do vrha napolnjena in z nožem do roba poravnana priložena merica vsebuje približno 4,6 g Milumila 1.

Ocene in mnenja

Priloge

Sestavine Prijavite se v spletno trgovino in preverite iz katerih sestavin je izdelek sestavljen.

Ali ste vedeli

Dojenje

Preveč mleka: lahko stalno izteka, pri spancu pa vas verjetno motita pritisk in bolečina v prsih. Pogosto lahko nastane tudi zastoj mleka. Zato bo redno pristavljanje otroka k dojki zmanjšalo pritisk v prsih; črpanje s pomočjo črpalke za mleko pa je neugodno, saj poveča produkcijo količine mleka. Po dojenju si prsi povijte s hladnim obkladkom ali na dojko namažite skuto. Tudi nežen pritisk prsnega povoja bo omilil mlečni tok, da pa se mleko ne bi kopičilo, se dojko pred dojenjem segreje s toplo vlažno kompreso. Produkcijo mleka omili žajbljev čaj, nekaterim pa pomaga tudi homeopatija (Phytolacca D6).

Zastoj mleka: se kaže z rdečino dojke, ki lahko povzroča močne bolečine; poleg tega dojka otrdi, lahko pa pride do vnetja dojke.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Članki

Kupili so tudi

Kupci, ki so kupili to postavko so kupili tudi

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.