Milumil 3 nadaljevalno mleko, 400 g

Nadaljevalno mleko za dojenčke po dopolnjenem 12. mesecu starosti. Nadaljevalno mleko za dojenčke po dopolnjenem 12. mesecu starosti.
560065 2641

Ocene in mnenja

Opis

Nadaljevalno mleko za dojenčke po dopolnjenem 12. mesecu starosti, ki nimajo občutka sitosti ali ne napredujejo na teži
 
    * Sitostno
    * Prilagojene beljakovine
    * Prebiotični oligosaharidi
    * Nukleotidi
    * Obogaten z železom
    * Brez glutena
    * Ne vsebuje saharoze
 
NARAVNO POMAGA KREPITI IMUNSKI SISTEM VAŠEGA DOJENČKA
 
Definicija in lastnosti
 
Vsaka mati želi zaščititi svojega dojenčka in mu dati najboljši začetek v življenje. Žensko mleko vsebuje naravne, lahko topne vlaknine s prebiotičnimi lastnostmi, ki vzpodbujajo zdravo prebavo in otrokovo naravno odpornost in nukleotide-semi esencialna hranila, ki so verjetno potrebna za hitro rast in obnovo celic, pomembna pri razvijajočem se imunskem sistemu.
 
Beljakovine              1,5 g / 100 ml obroka
Maščobe                 3,3 g/100 ml obroka
Ogljikovi hidrati       8,7 g/100 ml obroka
laktoza                    6,1 g
glukoza                   0,2 g
škrob                      1,8 g

Sestavine

demineralizirana sirotka v prahu, rastlinska olja, laktoza, posneto mleko, vlaknine (galaktooligosaharidi, polifruktoza), škrob, maltodekstrin, koncentrat beljakovin sirotke, trinatrijev citrat, nukleotidi, kalijev klorid, sojin lecitin, kalcijev karbonat, magnezijev klorid, holin klorid, vitamin C, L-tirozin, natrijev L-skorbat, L-askorbinska kislina, tavrin, Inozitol, nikotinamid, L-karnitin, folna kislina, retinil palmitat, DL-alfa tokoferol, tiamin hidroklorid, cianokobalamin, holekalciferol, piridoksin hidroklorid, železov sulfat, manganov sulfat, cinkov sulfat, Dl-alfa tokoferil acetat, inozitol, folna kislina, bakrov sulfat, D-biotin, kalcijev D-pantotenat, vitamin D, vitamin B1, vitamin B6, kalijev jodid, fitomenadion, natrijev selenit.
Pomebno obvestilo
 
    * Materino mleko je najboljša hrana za dojenčka. Če mati ne more dojiti ali ima premalo mleka, naj se o uporabi nadomestne mlečne hrane in načinu hranjenja posvetuje z zdravnikom pediatrom.
    * Steklenička za hranjenje naj ne bo otroku nadomestilo za dudo »tolažilko«. Milumil 3 namreč vsebuje ogljikove hidrate (mlečni sladkor in škrob), kateri lahko ob pogostem ali stalnem kontaktu z zobmi povzročijo zobno gnilobo in druge s tem povezane težave. Hranjenje po steklenički naj zato poteka samo toliko časa, dokler otrok resnično pije. Svetujemo, da najkasneje po prvem letu starosti otroka navadite piti iz skodelice.
 
Uporaba
 
Milumil 2 je primeren:
 
    * kot dopolnilna hrana, če dojenje ne zadošča
 
Svetujemo, da je otrok vsaj do 18. meseca starosti hranjen z začetnim oz. nadaljevalnim mlekom za dojenčke
(po dopolnjenem 12. mesecu starosti svetujemo Aptamil 3 ali Milumil 3).

Priprava/Doziranje

Količino in število obrokov prilagodimo potrebam vsakega otroka posebej. Po 6. mesecu starosti otrok spije 150–250 ml tekočine na obrok.
 
Standardna raztopina:
 
14,7 g Milumila 2 in 90 ml vode je 100 ml pripravljenega obroka. Do vrha napolnjena in z nožem do roba poravnana priložena merica vsebuje približno 4,9 g Milumila 3.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Dojenje

Odstavljanje (konec dojenja)
Kako dolgo želite dojiti, je prepuščeno vam in vašemu otroku. Nenadno in grobo prenehanje dojenja škoduje obema, zato blago izoblikujte ta prehod, tako da postopoma, prek več tednov, povečujete prehranjevanje prek stekleničke in zmanjšate dojenje. Večerno ali nočno dojenje naj bo zadnje, ki se ga ukine. Najboljši trenutek, da otroka začnete hraniti po steklenički, je tisti, ko otrok po dojenju oddaja jasne signale nezadovoljstva. Da bi preprečili, da bi otrok občutil odvzem ljubezni, je zelo pomembno, da mu tudi v drugih situacijah (ne samo med dojenjern) posvečamo veliko ljubezni in pozornosti. S tem se bo počutil varnega in ne bo odvisen od tolažbe z materino dojko.

Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Milupa Milupa
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja

Ključne besede