Milupa Basic-F, 300 g pločevinka

Milupa basic-f je hrana za posebne medicinske namene za dojenčke in malčke z motnjami pri presnovi maščob. Milupa basic-f je hrana za posebne medicinske namene za dojenčke in malčke z motnjami pri presnovi maščob.
8707 8707
Brezplačna poštnina!

Ocene in mnenja

Opis

Dietno (dietetično) živilo za posebne zdravstvene namene.

Milupa Basic-F je prehrana z izredno nizko vsebnostjo maščob (<0,1 g/100 ml).

Milupa basic-f je hrana za posebne medicinske namene za dojenčke in malčke z motnjami pri presnovi maščob.

Definicija in indikacije

Milupa basic-f je posebna formula z izredno nizko vsebnostjo maščob (ostanek maščob <0,07 g/100 ml), za dietetsko uravnavanje motenj pri presnovi maščob bolnikov, ki potrebujejo prilagojeno dieto v primerih kot so:

  • motnje pri prebavi in absorbciji maščob
  • kilotoraks
  • prirojene napake beta oksidacije.

Ker je izdelek Milupa basic–f skoraj brez maščob, je potrebno dopolnjevanje z modificiranimi maščobami (MCT, LCT), prilagojeno stanju presnove in toleranci maščob posameznika. Nujno potrebno je dovajanje energije in esencialnih maščobnih kislin, še posebej pri dolgotrajni uporabi.

Doziranje in uporaba

Dnevna količina izdelka Milupa basic–f je odvisna od starosti, telesne teže in stanja presnove pri posamezniku. Izdelek Milupa basic-f moramo dopolnjevati z individualno določeno vrsto in količino maščob, glede na potrebe posameznika. V vsakem primeru je potrebno zagotoviti ustrezno dovajanje esencialnih maščobnih kislin in energije. Doziranje izdelka Milupa basic-f in dodatnih maščob mora potekati pod rednim nadzorom zdravnika, ki potrebno količino v določenih časovnih presledkih prilagodi potrebam posameznika in stanju njegove presnove. Izdelek Milupa basic-f se lahko uživa kot običajna formula za dojenčke. Tolerirano količino maščob lahko dodamo neposredno v sveže pripravljeno formulo.

Priprava Milupa Basic-F nadomestka

V stekleničko vlijemo 2/3 sveže prekuhane pitne vode (ohlajene na 50oC). Dodamo ustrezno odmerjeno količino izdelka Milupa basic-f ter izbrano maščobo, zapremo stekleničko in vsebino dobro pretresemo. Nato dodamo preostalo vodo in znova pretresemo. Temperaturo pripravljene raztopine testiramo na notranji strani zapestja in če ni previsoka (prevroča), je izdelek pripravljen za uporabo. Vedno je potrebno pripraviti svež obrok, preostanek pa zavreči. Ne pozabite, da se skrb za zobno higieno začne z dojenčkovimi prvimi zobki, posebno pred spanjem. Izdelek hranimo v hladnem in suhem prostoru. Po odprtju embalaže moramo vsebino porabiti v 4 tednih. Standardna raztopina 13%: 13g Milupa basic-f (=3 merice)+90 ml pitne vode = 100 ml formule za dojenčke z zelo nizko vsebnostjo maščob. 1 merica = pribl. 4,3 g basic-f

Sestavine Milupa Basic-F prehrane

maltodekstrin, posneto mleko v prahu, laktoza (iz mleka), škrob, proteini sirotke (iz mleka), kalcijev karbonat, natrijev karbonat, kalijev klorid, holin bitartrat, megnezijev ortofosfat, inozitol, L-askorbinska kislina, emulgator (mono- in digliceridi maščobnih kislin), železov sulfat, cinkov sulfat, L-karnitin, DL-alfatokoferil acetat, nikotinamid, kalcijev-D-pantotenat, manganov sulfat, bakrov sulfat, piridoksin hidroklorid, retinil acetat, tiamin mononitrat, riboflavin, natrijev fluorid, kromov-III-klorid, kalijev jodid, pteroil monoglutaminska kislina, amonijev molibdat, filokinon, D-biotin, natrijev selenit, cianokobalamin, holekalciferol.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Rak debelega črevesa

Življenje z umetno izpeljanim črevesom (kolostoma)
Vedno redkeje pomeni operacija raka na debelem črevesju tudi življenje z umetno izpeljanim črevesom. V nasprotju s preteklostjo so danes pripomočki, kot je kolostomijska vreča, že tako razviti, da dejansko ne prihaja do težav z vonjem in s higieno. Vrečo je sicer treba pogosto menjati glede na velikost v različnih časovnih presledkih. Nekateri bolniki imajo raje vrečke, ki se jih da izprazniti. Katere pripomočke izbrati, pa zdravnik bolniku predlaga po posvetu s stomalnim terapevtom v bolnišnici in seveda z bolnikovimi izkušnjami.

V skupinah za medsebojno pomoč si bolniki izmenjajo dragocene nasvete. Začetne težave minejo z vajo. Nekateri prizadeti si zjutraj pripravijo klistir in jim potem ves dan ni treba več skrbeti glede blata.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Milupa Milupa
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja