Milupa PKU 2 prima v pločevinki, 500 g

<p>Dietno (dietetično) živilo za posebne zdravstvene namene.</p>

Dietno (dietetično) živilo za posebne zdravstvene namene.

5785 5785
Brezplačna poštnina!

Ocene in mnenja

Opis

Dietno (dietetično) živilo za posebne zdravstvene namene.

Za dietetsko uravnavanje fenilketonurije in hiperfenilalaninemije
pri malčkih in otrocih

POMEMBNO OPOZORILO
Izdelek se uporablja izključno pod zdravniškim nadzorom!
Za malčke in otroke s fenilketonurijo ali hiperfenilalaninemijo nad 1 letom starosti.
Izdelek ni primeren kot edini vir prehrane!
Izdelek ni primeren za osebe, ki nimajo fenilketonurije ali hiperfenilalaninemije.
Izdelek ni primeren za parenteralno uporabo.

DEFINICIJA  IN  INDIKACIJE
MILUPA PKU 2 prima je mešanica čistih L-aminokislin brez fenilalanina, obogatena z vitamini, minerali in elementi v sledovih. Uporablja se kot definiran beljakovinski dodatek pri dietetskem uravnavanju fenilketonurije in hiperfenilalaninemije pri malčkih in otrocih.

DOZIRANJE
Dnevna količina MILUPA PKU 2 prima, ki je potrebna, da dopolni dnevne potrebe po beljakovinah (razen fenilalanina), je odvisna od starosti, telesne teže in individualne tolerance fenilalanina. Ustrezni odmerek MILUPA PKU 2 prima določi oz. predpiše zdravnik v določenih časovnih presledkih.

UPORABA
Predpisano dnevno količino MILUPA PKU 2 prima razdelimo na 3 do 5 posameznih obrokov. Zaužijemo jo pomešano s preračunano količino ostale hrane (npr. napitki, sadne kreme). Dieta z MILUPA PKU 2 prima mora za zagotovitev dnevnih potreb vsebovati ustrezno količino energije, bistvene maščobne kisline in fenilalanin.

SESTAVINE:
L-lizin-L-glutamat, maltodekstrin, L-glutaminska kislina, L-leukin, L-prolin, L-valin, L-izoleukin, L-tirozin, magnezijev-L-aspartat, kalcijev ortofosfat, L-serin, L-asparaginska kislina, L-treonin, L-alanin, kalijev ortofosfat, L-arginin, natrijev bikarbonat, holin tartarat, kalcijev klorid, L-histidin, L-metionin, L-cistin, glicin, kalcijev karbonat, L-triptofan, inozitol, vitamin C, L-karnitin, železov sulfat, cinkov sulfat, vanilin, vitamin E, kalcijev-D-pantotenat, niacin, manganov sulfat, bakrov sulfat, natrijev fluorid, vitamin B6, vitamin B2, vitamin B1, vitamin A, kromov-III-klorid, kalijev jodid, folna kislina, amonijev molibdat, natrijev selenit, biotin, vitamin K1, vitamin D3, vitamin B12

Prosimo, da pazite na zobno nego, posebno pred spanjem.
Pločevinko, pakirano v kontrolirani atmosferi, hranimo tesno zaprto v hladnem in suhem prostoru (<25°C). Po odprtju embalaže moramo vsebino porabiti v 4 tednih.

Pakiranje: pločevinka 500 g
Rok uporabe in serija sta odtisnjena na dnu pločevinke.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Nezaželena nosečnost

Pozni splavi
Kombinacija Mifegyna in prostaglandina sta prekinitve nosečnosti v drugem in tretjem trimesečju napravila bistveno lažjo: manjše so tudi bolečine in možnosti tveganja.

Razlog: zaradi mifepristona je maternično ustje, ki je sicer zaprto, odprto. Kadar so popadki sproženi s prostaglandinom, se porod izvaja brez večjih težav in ga spremljajo manjše bolečine.

Prekinitev nosečnosti je po dvanajstem tednu upravičena, če nosečnost predstavlja za mater zdravstveno nevarnost, če je otrok deformiran ali obstaja nevarnost hudih bolezni in v primeru, če se ženska na podlagi predrojstvene diagnoze odloči za splav.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Milupa Milupa
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja