x
Vse kategorije
Milupa PKU 3 advanta v pločevinki, 500 g
Milupa PKU 3 advanta v pločevinki, 500 g
Oceni izdelek in zasluži

Milupa PKU 3 advanta v pločevinki, 500 g

Proizvajalec: Milupa
Dietno (dietetično) živilo za posebne zdravstvene namene.
Cena: 213,15 €
Vprašaj nas

Video

Ocene in mnenja

Opis

Dietno (dietetično) živilo za posebne zdravstvene namene.

Za dietetsko uravnavanje fenilketonurije in hiperfenilalaninemije

pri mladostnikih in odraslih.

Definicija in indikacije

MILUPA PKU 3 advanta je mešanica čistih L-aminokislin brez fenilalanina, obogatena z vitamini, minerali in elementi v sledovih. Uporablja se kot definiran beljakovinski dodatek pri dietetskem uravnavanju fenilketonurije in hiperfenilalaninemije pri mladostnikih in odraslih.

Doziranje
Dnevna količina MILUPA PKU 3 advanta, ki je potrebna, da dopolni dnevne potrebe po beljakovinah (razen fenilalanina), je odvisna od starosti, telesne teže in individualne tolerance fenilalanina. Ustrezni odmerek MILUPA PKU 3 advanta določi oz. predpiše zdravnik v določenih časovnih presledkih.

Uporaba

Predpisano dnevno količino MILUPA PKU 3 advanta razdelimo na 3 do 5 posameznih obrokov. Zaužijemo jo pomešano s preračunano količino ostale hrane (npr. napitki, sadne kreme). Dieta z MILUPA PKU 3 advanta mora za zagotovitev dnevnih potreb vsebovati ustrezno količino energije, bistvene maščobne kisline in fenilalanin.

Pakiranje
Pločevinka 500 g

Priloge

Ali ste vedeli

Nezaželena nosečnost

Metode
Tabletka za splav mifegyne (včasih RU- 486). Učinkovina mifepriston blokira sproščanje hormona iz rumenega telesca, ki vzdržuje nosečnost, maternična sluz in oplojeno jajčece pa se izločita. Dva dni za tem mora ženska vzeti prostaglandin. Maternica se skrči, gestacijska vrečka in sluz pa se izločita. Postopek je podoben spontanemu splavu. Za umetni splav je ta metoda dovoljena do sedmih tednov nosečnosti, sredstvo pa deluje enako v vseh fazah nosečnosti.

Prednosti: tableto lahko uporabite takoj, ko izveste, da je test nosečnosti pozitiven; postopek je varen, nosečnica pa ima nadzor nad dogajanjem.

Slabosti: je bolj boleče in povzroča močnejše krvavitve kot v primeru izsesanja; v 2 do 5 odstotkih je treba opraviti še kiretažo.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Članki

Kupili so tudi

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.