Minuta avtomatski merilnik krvnega tlaka, 1 set

Minuta avtomatski merilnik uporablja oscilometrično metodo za samodejno merjenje sistoličnega in diastoličnega krvnega tlaka. Minuta avtomatski merilnik uporablja oscilometrično metodo za samodejno merjenje sistoličnega in diastoličnega krvnega tlaka.
507202 27133

Ocene in mnenja

Opis

Minuta avtomatski merilnik uporablja oscilometrično metodo za samodejno merjenje sistoličnega in diastoličnega krvnega tlaka ter srčnega utripa. Meritev se opravlja na nadlakti.

Vse vrednosti se lahk  odčitajo naenkrat na velikem LCD prikazovalniku. Naprava je namenjena za domačo uporabo in se priporoča za uporabo odraslih, starejših od 18 let starosti in z nadlaktjo obsega približno 23- 33 cm.

Krvni tlak je meritev sile krvi, ki potiska proti steni arterije. Arterijski krvni tlak neprestano niha tekom bitja srca. Najvišji tlak v srčnem ciklu se imenuje sistolični krvni tlak, in predstavlja pritisk v arteriji, ko srce bije. Najnižji krvni tlak je takrat ko srce miruje in je pritisk na arterijo najmanjši.

Krvni tlak je v jutranjih urah običajo nižji in se povečuje od popoldneva proti večeru. Ta je v povprečju nžji v poletnem ter višji v zimskem času.

Merjenje z merilnikom krvnega tlaka Minuta

Ustrezno namestite manšeto ter vključite aparat, ki bo avtomatsko/samoejno izmeril krvni tlak.

Normalni krvni tlak znaša 120/80. Previsok ali prenizek krvni tlak vodi do številnih zapletov, ki se jih ponavadi niti ne zavedamo.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Citizen Citizen
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja