x
Vse kategorije
Moleum olje pšeničnih kalčkov, 250 mL
Moleum olje pšeničnih kalčkov, 250 mL
Oceni izdelek in zasluži
0.0 0

Moleum olje pšeničnih kalčkov, 250 mL

Proizvajalec: Moleum
V primerjavi z ostalimi olji ima olje pšeničnih kalčkov številne prednosti.
Cena: 18,70 €
Vprašaj nas
Specifikacije izdelka
Specifikator Vrednost
Tip izdelka olje
Vsebuje olje

POSEBNA POZORNOST

Nagrada-nakup

Opis

Pšenični kalček je del pšeničnega zrna iz katerega zraste nova rastlina, zato vsebuje kalček vse sestavine; kot so minerali (kalcij, magnezij, železo, cink, kalij in fosfor), vitamini (E, B1, B2,B6, niacin, folna kislina), beljakovine in maščobe, ki jih mlada rastlina potrebuje za svojo rast. Iz pšeničnega kalčka lahko iztisnemo maščobo v obliki zlatorumenega olja, ki ima za žito značilen okus in vonj.

V primerjavi z ostalimi olji ima olje pšeničnih kalčkov številne prednosti. Je najbogatejši naravni vir vitamina E, bogat vir nenasičenih maščobnih kislin, vir vitamina K in holina ter rastlinskih sterolov. Med nenasičenimi maščobnimi kislinami prevladujeta linolna - omega 6 in linolenska - omega 3 kislina. Linolna in linolenska kislina sta esencialni maščobni kislini, ki ju mora človek dobiti s hrano. V olju pšeničnih kalčkov je razmerje med kislinama 5:1, kar je po priporočilih WHO in FDA idealno za zdravo prehrano. Olje uporabljamo interno in eksterno. Interno ga uživamo samega kot prehransko dopolnilo 1 čajno žličko dnevno, ali ga uporabimo za hladni preliv solat, testenin in sladic.
Pri eksterni uporabi pa je olje primerno za mazanje suhe kože in lasišča. Zaradi nizke vsebnosti mononenasičene oleinske kisline in visoke vsebnosti linolne kisline je pšeničnih kalčkov primerno tudi za mazanje aknaste kože.

Vitamin E je v maščobi topen antioksidant, ki ščiti celice pred delovanjem prostih radikalov. Prosti radikali so produkt metabolizma, njihov nastanek pa pospešujejo še sledeči dejavniki: (sevanja, alkoholizem, kajenje, onesnažen zrak, nezdrava prehrana, UV žarki, kemo in radioterapije, jemanje zdravil. .. ).

Prosti radikali so za človeški organizem zelo nevarni saj naj bi povzročali degenerativne spremembe celic, ki lahko negativno vplivajo na naše zdravje. Zdravje je vidno od zunaj, prihaja pa iz notranjosti telesa.

Razlogi za redno uživanje zlatega olja pšeničnih kalčkov

1. Povečane potrebe po vitaminu E:
Povečane potrebe po vitaminu E imajo moški vseh starosti, še posebno pa med 13. in 25. letom (14 - 15 mg), nosečnice in doječe matere (17mg) ter vsi v času izpostavljenosti povečanemu stresu: uživanje zdravil, oslabljen imunski sistem, kajenje, alkoholizem, izpostavljenost sevanju, ... Priporočen dnevni vnos vitamina E, ki ga dosežemo z eno čajno žličko olja pšeničnih kalčkov, bi dosegli z 240 ml olivnega, 85 ml sojinega, 44 ml koruznega ali s 30 ml sončničnega, repičnega ali bučnega olja. Ne pozabimo, da je priporočen dnevni vnos maščobe le 70 g (cca. 76 ml olja) in da so v 70 g maščob zajete tudi trde maščobe, ki ne vsebujejo omembe vrednih količin vitamina E. Pomembno je vedeti, da je vitamin E dobro obstojen tudi pri temperaturi do 200 °C, pri uporabi iste maščobe za večkratno cvrtje pa se popolnoma razgradi, že pri drugem segrevanju.

2. Skrb za zdravo prehranjevanje in vzdrževanje normalne ravni holesterola v krvi
K vzdrževanju normalne ravni holesterola v krvi pripomore 0,1 - 0,25 g rastlinskih sterolov in 3,6 g nenasičenih maščobnih kislin, ki jih zaužijemo z eno čajno žličko olja pšeničnih kalčkov dnevno.

Olje pšeničnih kalčkov je tudi vir vitamina K, ki prispeva k ohranjanju trdnih kosti in normalnemu strjevanju krvi. Vsebuje pa tudi manjšo količino holina, ki ima vlogo pri delovanju jeter ter prispeva k presnovi maščob in homocisteina.

Olje pšeničnih kalčkov Moleum je stisnjeno iz kalčkov slovenskih mlinarjev.

Ocene in mnenja

Koristni video nasveti

Priloge

Sestavine Prijavite se v spletno trgovino in preverite iz katerih sestavin je izdelek sestavljen.

Ali ste vedeli

Jiu-jitsu

Jiu-jitsu
Jiu-jitsu sodi k azijskim borilnim športom. Danes služi predvsem harmoniji telesa in duha, razumevanju lastnega telesa in telesa nasprotnika. Zaradi preusmeritve od starodavne borilne veščine v smeri ?samoobrambe in zizključitvijo nevarnih tehnik je danes ta boriina športna zvrst postala pomembna tudi kot prostočasni šport.

Jiu-jitsu v nasprotju z drugimi milejšimi tehnikami vključuje neposreden telesni stik, mete in boje na blazini. Poleg usklajenosti in gibčnosti se krepijo tudi hitrost odzivov, moč in zmogljivost. Izvaja se lahko do visoke starosti in z redno vadbo; tudi starejši lahko tako vzdržujejo gibčnost in telesno pripravljenost. Za ljudi, ki imajo težave s hrbtom, urjenje ni primerno, saj vključuje določene tehnike metov, pri katerih se pojavijo zasuki hrbtenice, in sicer ob hkratni težnostni obremenitvi.

Jiu-jitsu je primeren za otroke in mladostnike, saj se otroci radi ruvajo in pretepajo, da pomerijo svoje moči. Boriini športi zadostijo nemiru in predstavljajo pomembno večplastna urjenje celotnega telesa, v enaki meri pa krepijo, tudi samozavest in občutenje telesa.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Članki

Kupili so tudi

Kupci, ki so kupili to postavko so kupili tudi

Uroval čaj za prostato, 80 g

4,70 €

MelatoninaMed melatonin, 30 tablet

11,40 €
Specifikacije izdelka
Specifikator Vrednost
Tip izdelka olje
Vsebuje olje

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.