Moleum olje pšeničnih kalčkov, 50 mL

<strong>Za en liter olja je potrebnih približno 15 t pšenice. </strong> Za en liter olja je potrebnih približno 15 t pšenice.

CENA PRIHRANKA več kupiš, več prihraniš

Količina Cena
3+ 4,08 €
536997 3380

Ocene in mnenja

Opis

Moleum olje pšeničnih kalčkov je naravno rastlinsko olje z visoko vsebnostjo vitamina E in maščobnih kislin, ki so nenasičene (linolne n 6 in linolenske n 3 ).

Pridobljeno s postopkom hladnega stiskanja kalčkov pšeničnega zrna. Za en liter olja je potrebnih približno 15 t pšenice.

Vitamin E je naravni antioksidant, v maščobah topen vitamin, ki ima vlogo pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom.

Z eno čajno žličko Olja pšeničnih kalčkov Moleum ga zaužijemo 12 mg, kar je priporočen dnevni vnos za odrasle.

Nadomestitev nasičenih maščob v prehrani z nenasičenimi prispeva k vzdževanju normalne ravni holesterola. Vitamin E je v maščobi topen antioksidant, ki ščiti celice pred delovanjem prostih radikalov. Prosti radikali so produkt metabolizma, njihov nastanek pa pospešujejo še sledeči dejavniki: (sevanja, alkoholizem, kajenje, onesnažen zrak, nezdrava prehrana, UV žarki, kemo in radioterapije, jemanje zdravil. .. ).

Prosti radikali so za človeški organizem zelo nevarni saj naj bi povzročali degenerativne spremembe celic, ki lahko negativno vplivajo na naše zdravje. Zdravje je vidno od zunaj, prihaja pa iz notranjosti telesa.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Judo

Judo
Daljnovzhodne borilne veščine imajo prastaro tradicijo. Prvotno so služile predvsem kot napadalne spretnosti, danes pa se izvajajo bolj v smislu športa. Cilj izvajanja sta prvotno harmonija telesa in duha ter razumevanje lastnega telesa in telesa nasprotnika. Poleg tega krepi gibčnost, hitrost in moč.

Boriini športi zadostijo nemi ru in predstavljajo pomembno večplastno urjenje celotnega telesa; v enaki meri se krepita samozavest in občutenje telesa, prav tako se lahko izvajajo do visoke starosti; z redno vadbo lahko starejši ljudje tako vzdržujejo gibčnost in telesno pripravljenost.

Judo je primeren tako za ženske kot moške in ga lahko izvajajo skupaj, saj v ospredju ni moč, ampak spretnost. Vadba je koristna tudi za ljudi, ki trpijo zaradi stresa.

Pri judu je stopnja izgoreva nja maščob zelo nizka; nevarnost poškodb je kljub določenim prijemom, duševnim tehnikam in sunkovitim gibom neznatna. Pri boju na blazini lahko v določenih tehnikah metov nastanejo zelo visoke in zato neugodne obremenitve; tu je potrebna previdnost.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Moleum Moleum
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja

Ključne besede

Oznake
Izberite željeno oznako za pregled izdelkov