Moleum razmaščeni pšenični kalčki, 300 g

Moleum razmaščeni pšenični kalčki so sedaj dobavljivi v obliki grobo mlete moke, temno rjave barve, ki so izredno prijetnega vonja ter okusa po navadnih orehih. Moleum razmaščeni pšenični kalčki so sedaj dobavljivi v obliki grobo mlete moke, temno rjave barve, ki so izredno prijetnega vonja ter okusa po navadnih orehih.

CENA PRIHRANKA več kupiš, več prihraniš

Količina Cena
3+ 5,53 €
536989 8873

Ocene in mnenja

Opis

Moleum razmaščeni pšenični kalčki so sedaj dobavljivi v obliki grobo mlete moke, temno rjave barve, ki so izredno prijetnega vonja ter okusa po navadnih orehih.

Pšenični kalčki vsebujejo številne komponente, med drugim pomembne sestavine: B1, B2, B6 vitamin ter folna kislina, ki je prav tako B vitamin, vsebuje pa tudi minerala: magnezij, železo, cink, kalij in fosfor. Izdelek je razmaščen mlevski proizvod visoke kvalitete, ki je pravzaprav ostanek po stiskanju olja pšeničnih kalčkov. 

Pšenični kalčki so obogateni tudi z visoko vsebnostjo beljakovin, vlakninskih snovi, ki sodelujejo pri prebavi, vendar se ne prebavijo v tankem in debelem čreves, pač pa se le izločijo. Prehrana, ki je obogatena z vlakninskimi snovmi je lažje prebavljiva ter izredno priporočljiva.

S 30 g razmaščenih pšeničnih kalčkov zaužijemo 20 % dnevnih potreb po beljakovinah, 50 % dnevnih potreb po vitaminu B1, 25 % potreb po vitaminu B6, 20% potreb po folni kislini, 20 % potreb po magneziju, 36% potreb po cinku, 50 % potreb po fosforju, 20 - 50 % potreb po esencialnih aminokislinah.

Izdelek vsebuje pšenični gluten, zato ni primeren za osebe, ki so obolele za celiakijo.

Odmerjanje in priporočene količine Moleum kalčkov

Dnevno zaužijte med 15 do 30 gramov razmaščene moke pšeničnih kalčkov.

Surove pšeničke kalčke lahko uporabite kot samostojna jed, bolj pogosto pa se dodaja k smoothijem, jogurtom, ki so navadni ali sadni. Kalčki se lahko uporabijo tudi kot dodatek k moki iz katere pripravljate kruh za peko alipa jih uporabite celo pri peki potice in podobnih slaščic. V kolikor ste inovativni je mogoče Moleum moko uporabiti tudi za priprao zrezkov vegetarianskega značaja.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Družine z najstniki - Ko vzgoja odpove

Juul: »Razčistimo to kar takoj. Ocene so take, kot so. Ali je to problem ali ne, je stvar individualne perspektive. Ti meniš, da so problematične.«
Družine z najstniki; Založba Didakta - www.didakta.si

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Moleum Moleum
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja

Oznake
Izberite željeno oznako za pregled izdelkov