x
Vse kategorije
Mueller neoprenska stegenska manšeta - univerzalna
Mueller neoprenska stegenska manšeta - univerzalna
Oceni izdelek in zasluži
0.0 0

Mueller neoprenska stegenska manšeta - univerzalna

Proizvajalec: Mueller
Enostavno nastavljiva manšeta, ki daje toploto in kompresijo stegenskim mišicam.
Cena: 25,00 €
Vprašaj nas

Koristni video nasveti

Ocene in mnenja

Opis

MEDICINSKI PRIPOMOČEK

Enostavno nastavljiva manšeta, ki daje toploto in kompresijo stegenskim mišicam. Prilega se domala vsem velikostim. Popolnoma obšiti robovi zagotavljajo trpežnost. Udobna za celodnevno nošnjo. Univerzalna velikost.

Unikaten kroj omogoča, da se manšeta namesti direktno na stegno ali višje v predel dimelj. Idealna pri poškodbah in nategih kvadricepsa, kit v podkolenskem zgibu ali v dimljah. Uporablja se za segrevanje mišic pred športnimi aktivnostmi ali za celodnevno nošnjo s konstantno, nastavljivo kompresijo.

mehak neopren zadržuje telesno toploto, s tem pospešuje krvni obtok ter lajša bolečine in pospešuje zdravljenje
je nastavljiva in omogoča individualno prileganje
popolnoma obšiti robovi zagotavljajo trpežnost

Velikost

Univerzalna
(ustreza obsegu stegna 38 - 88 cm)

Priloge

Ali ste vedeli

Kronična vnetna črevesna bolezen

Odločitve s pomočjo zdravnika
Zdravila. Ulcerozni kolitis vedno zahteva zdravljenje z zdravili. Bolezni se ne da pozdraviti, lahko pa zelo ublaži simptome. Proti lažjim ali srednjim vnetjem pomagajo 5-aminosalicilati, ki se jih, glede na mesto vnetja, jemlje kot tablete, svečke ali klistir. Če je prizadet le spodnji del črevesa pri hujših vnet jih, pomaga tudi lokalno delujoči budesonid, ki ima zelo malo stranskih učinkov (je kortizonu podobna snov). Če se je vnetje še razširilo ali če so prizadeti tudi drugi organi, se predpiše kortizone, ki imajo lahko hude stranske učinke (motnje pri strjevanju krvi, lomljivost kosti), zato mora biti zdravljenje časovno omejeno. Če kortizon ni dovolj ali ga bolnik ne prenaša dobro, je mogoče zdravljenje z imunskimi supresivi. Učinek pa se pri teh zdravilih lahko pojavi šele po dveh mesecih. Zaradi stranskih učinkov, kot je motnja pri strjevanju krvi, je pred terapijo potreben pogovor z zdravnikom o dobrih in slabih straneh.

Loperamid blaži pogosto nenadno siljenje na blato, ne deluje pa proti vnet ju, zato je primeren le kot dodatno zdravilo.

Tudi v obdobju brez simptomov je priporočljivo nadaljevati zdravljenje s 5- aminosalicilatom ali s sredstvi s kolibakterijami, saj se tako odlaša ponovna pojavitev oziroma simptomi, ki sledijo, niso tako hudi.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Članki

Kupili so tudi

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.