NAN LF brez laktoze, 400 g

<strong>NAN brez laktoze je dietno živilo za posebne zdravstvene namene namenjeno dojenčkom z laktozno intoleranco in prehrano dojenčkov po driski</strong> NAN brez laktoze je dietno živilo za posebne zdravstvene namene namenjeno dojenčkom z laktozno intoleranco in prehrano dojenčkov po driski
535702 2614

Ocene in mnenja

Opis

DIETNO ŽIVILO ZA POSEBNE ZDRAVSTVENE NAMENE.
Za dietetsko uravnavanje laktozne intolerance in driske pri dojenckih. Od rojstva dalje dalje.

NAN brez laktoze je dietno živilo za posebne zdravstvene namene namenjeno dojenčkom z laktozno intoleranco in prehrano dojenčkov po driski. NAN brez laktoze je formula, ki ne vsebuje laktoze, zato je posebej namenjena dojenckom in malim otrokom s simptomi laktozne intolerance ali po akutni driski, po kateri je prišlo do sekundarne laktozne intolerance. Namesto laktoze izdelek vsebuje glukozni sirup, ki vsebuje polimere glukoze.

Opozorilo ob uporabi mleka NAN brez laktoze

Vedno pripravite samo eno stekleničko naenkrat. Nato otroka takoj nahranite. Dosledno upoštevajte navodila glede količin (praška in vode). Morebitni preostanek obroka zavrzite, ne hranite ga za kasnejšo uporabo. Med hranjenjem dojenčka držite in ga pri hranjenju pozorno spremljajte. Če otroka pustite brez nadzora, lahko pride do zadušitve. Če se obroka ne pripravi v skladu z navodili, lahko to predstavlja tveganje za zdravje otroka. Zaradi nevarnosti opeklin za segrevanje obroka ne smete uporabljati mikrovalovne pečice.

*Uporabljajte izključno priloženo merico. Prašek poravnajte z vrhom merice brez pritiskanja. Uporaba večje ali manjše količine praška od priporocene lahko vodi v dehidracijo ali neustrezno prehranjenost otroka. Priporočene količine ne smete spreminjati, razen ce ste se tako dogovorili z zdravnikom. ** V primeru akutne driske je pomembno, da se otroku zagotovi ustrezno kolicino vode in elektrolitov. Povečana izguba vode in elektrolitov brez ukrepov lahko vodi do življensko ogrožujoče dehidracije, zato se v primeru driske posvetujte z zdravnikom, ki bo določil za otroka potreben vnos vode in energije. Potrebne dnevne količine je potrebno razporediti med število željenih obrokov tekom dneva. Pred dodatkom praška je potrebno prekuhano vodo ohladiti do telesne temperature, zato da se ohrani število živih bakterij.

***V primeru, da je voda iz vodovoda oporečna, se posvetujte z zdravnikom za ustrezno zamenjavo.

**** Pri tej starosti (nad 6. mesecev) se priporoča postopno uvajanje žitaric ter zelenjave, sadja, mesa in rib. Ker se potrebe pri posameznem dojenčku razlikujejo, se o tem posvetujte z zdravnikom. Ob uvajanju druge hrane (poleg tega izdelka) je potrebno biti pazljiv, da je izbor živil v skladu s predpisano dietno prehrano (npr. živila brez laktoze).

Kontraindikacije

Formule NAN brez laktoze se ne sme dajati dojenčkom z GALAKTOZEMIJO ali malabsorpcijo GLUKOZE/GALAKTOZE (izdelek vsebuje sledove rezidualne laktoze, kar je po mnenju nekaterih strokovnjakov že previsoka vrednost za take primere). Formule NAN brez laktoze se prav tako ne sme uporabljati v primeru alergije na beljakovine kravjega mleka.

Priloge

Dodatni opis

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Nestle Nestle
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja

Ključne besede