Naravne sestavine Now izdelkov!

nedelja, 23 december 2012

Verjamerno v izdelke, ki jih tržimo in neprestano delamo na doseganju standardov. V skladu s tem sledimo vrednotam, ki jih je že pred 40 leti zastavil Elwood Richard z ekipo strokovnjakov kemikov, biologov, živilskih tehnologov in vseh drugih. Zagotavljamo vam visoko kakovost, dostopnost, naravne proizvode, ki jim lahko zaupate,« pravi dr. Michael Lelah, tehnični direktor Now Foods.Minimalna obdelava sestavin, ki jo obravnavamo kot naravno, je ekstrakcija, koncentracija in molekularna standardizacija, ferrnentacija, pridobivanje s pomočjo encimov ali encimskih postopkov in saponifikacija. Nekatere sestavine dandanes niso na voljo za nakup v naravni obliki. V tem primeru, ali ko je sintetični vir prekurzor naravne aktivne oblike, ki je uporabna v telesu, uporabimo sestavine, ki so identične naravnim.

Naravne sestavine

Naj omenimo nekatere naravne sestavine in njihove značilnosti:

Hondroitin je eden od najpopularnejših in učinkovitih hranil za ohranjanje zdravih sklepov na tržišču. V kliničnih raziskavah, s katerimi so dokazovali učinkovitost hondroitina, so uporabljali goveji hondroitin, hondroitin iz svinjine in perutnine pa je cenovno dostopnejši. Uporabljamo zgolj hondroitin iz goved ine. Tehnično osebje je izdelalo analizno metodo, ki natančno opredeli vir hondroitina.

Koencim Q 10 obstaja v dveh oblikah. Prva je trans-koencim QlO, ki je pridobljen z naravno fermentacij o, druga pa je sintezna cis oblika. Trans obliko najdemo tudi v človeškem telesu.

L-aminokisline prav tako obstajajo v dveh oblikah: naravna, označena z L, in sintetična, označena z D ali DL. Uporabljamo samo L obIiko.

Ribja olja: večino ribjih olj v izdelkih Now pridobijo z molekularno destilacij o, to je fizikalno ločevanje in prečiščevanje, ki odstrani potencialno škodljive substance, kot so težke kovine in PCB (poliklorirani bifenili).

Naravna barvila in arome: Now ne uporablja umetnih barvil, ampak le mineralna in rastlinska barvila.

Naravna sladila: ne uporabljamo in ne prodajamo umetnih sladil, kot so saharin, sukraloza in aspartarn. Now nudi samo naravna sladila, kot so ksilitol, eritritol, fruktoza, biološko pridelan javorjev sirup in lastno blagovno znamko Better Stevio, znamke Stevia.

Naravni vitamin E: poznamo osem naravnih oblik, ki imajo aktivnost vitamina E, štiri tokoferole in štiri tokotrienole. Naravna oblika tokoferolov in toko tri eno lov je označena z D, kot na primer D-alfa-tokoferol. Sintetični vitamin E in njegovi derivati so označeni z DL, na primer DL-alfa-tokoferol. Now nudi le stoodstotno naravno obliko vitamina E.

Biološka pridelava

Izdelki iz biološke pridelave so predelani brez uporabe pesticidov, herbicidov, fungicidov ali drugih kemičnih substanc. Organski izdelki Now so certificirani s strani QAI (Quality Assurance International) in dosegajo USDA (United State s Department of Agriculture) standard nacionalnega programa biološke pridelave (NOP).

Oksidacija

Da bi zaščitili svoje izdelke in ohranili svežino do roka uporabe, uporabimo vrečke Ageless R, ki preprečujejo oksidacij o, in silikagelne vrečke, ki vežejo vlago.

Sintetične sestavine

Seznam snovi, ki jih zagotovo ne boste zasledili v naših izdelkih: alkoholi, aluminij, klorirane in  bromirane sestavine, pomožne snovi, fluorid, genetsko modificirane sestavine, težke kovine, hidrogenirane maščobe in trans maščobe, parabeni, polietilen glikol (PEG) in propilen glikol (PPG), polisorbat, nanodelci ... Ne uporabljamo tudinatrijevega glutamata (MSG), etilendiamintetraocetne kisline (EDTA), nitratov in nitritov kot konzervansov, natrijevega diacetata, natrijevega hidroksida in triklosana.

Strokovna podpora in verodostojnost zapisanega

Vsebina in opis na tej strani je pod nadzorom farmacevtov in ostalih strokovnih sodelavcev.

Posodabljanje zapisov na strani je pod nadzorom: Lukanc Tomaž & Lukanc Maja mag. farm. Strokovni pregled informacij na strani: Lukanc Maja mag. farm. & Lukanc Tanja mag. farm.

V kolikor želite prijaviti napako ali nedoslednost na strani, ki ste jo morebiti opazili, lahko to naredite s klikom na ta link.

Komentirajte

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.