Natracare biološki bombažni dnevni ščitniki - Tanga, 30 kom.

Dobra izbira dnevnih ščitnikov. Dobra izbira dnevnih ščitnikov.
578428 6746

Ocene in mnenja

Opis

ZAKAJ NARAVNI DNEVNI ŠČITNIKI PERILA?

Brez beljenja s klorom . brez parfumov . naravni materiali . posebej mehka obloga . brez plasičnih materialov . biorazgradljivo

Če dnevne ščitnike uporabljate vsakodnevno, samo med menstrualnim ciklusom ali na potovanju je smiselno uporabljati takšne, ki so narejeni iz naravnih materialov in niso beljeni s klorom.

Ginekologi ženskam z občutljivo kožo, svetujejo uporabo Natracare izdelkov ker s tem zmanjšajo možnost kontakta z materiali, ki so beljeni s postopkom kloriranja in proizvodi ki vsebujejo sintetične materiale in razne super absorbente pridobljene v petrokemični industriji.

Z izborom Natracare dnevnih ščitnikov se lahko izognete kloru, sintetiki, plastiki in superabsorbentom, brez zmanjšane kakovosti ali udobja.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Parazitologija človeka - Paraziti v ekosistemu

Patogeneza in klinična slika

Naegleria fowleri povzroča t. i. primarni amebni meningoencefalitis (PAM). Paraziti pridejo z vodo ali onesnaženim zrakom do možganov po nosni sluznici. Bolezen izbruhne nenadoma, navadno po 2 do 3 dneh, najpozneje po 7 do 15 dneh po okužbi. Kaže se z glavobolom, vročino, bolečim grlom, nagnjenjem k bljuvanju in bruhanjem. Bolnik lahko umre v nekaj dneh, navadno v 4 do 6 dneh po izbruhu bolezni. V možganih, likvorju ali na gojišču so amebe v obliki okroglih, okoli 10 do 15 um velikih ameboidnih trofozoitov (Shenoy in sod., 2002, Schuster in Visvesvara, 2004, Visvesvara in sod., 2007).

Diagnoza

Amebo N. fowleri vameboidni obliki pri bolniku najlaže najdemo in spoznamo s preiskavo likvorja. Bioptično tkivo nosne sluznice ali možganov pregledujemo v nativnih preparatih ali preparatih, ki jih obarvamo po Giemsi. Cist teh ameb v tkivih nikoli ne najdemo. Kužnino lahko tudi kultiviramo na agarju, ki ga predhodno nace pi mo z enterobakterijami. Po nekaj dneh na agarju opazimo sledi, ki jih za seboj puščajo trofozoiti ameb, ki se prehranjujejo z bakterijami.
Parazitologija človeka; Založba Didakta - www.didakta.si

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Natracare Natracare
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja