x
Vse kategorije
Natracare biološki bombažni dnevni ščitniki - Zakrivljeni, 30 kom.
Natracare biološki bombažni dnevni ščitniki - Zakrivljeni, 30 kom.
Oceni izdelek in zasluži
0.0 0

Natracare biološki bombažni dnevni ščitniki - Zakrivljeni, 30 kom.

Proizvajalec: Natracare
Dobra izbira dnevnih ščitnikov.
Cena: 3,04 €
Vprašaj nas

Koristni video nasveti

Ocene in mnenja

Opis

ZAKAJ NARAVNI DNEVNI ŠČITNIKI PERILA?

Brez beljenja s klorom . brez parfumov . naravni materiali . posebej mehka obloga . brez plasičnih materialov . biorazgradljivo

Če dnevne ščitnike uporabljate vsakodnevno, samo med menstrualnim ciklusom ali na potovanju je smiselno uporabljati takšne, ki so narejeni iz naravnih materialov in niso beljeni s klorom.

Ginekologi ženskam z občutljivo kožo, svetujejo uporabo Natracare izdelkov ker s tem zmanjšajo možnost kontakta z materiali, ki so beljeni s postopkom kloriranja in proizvodi ki vsebujejo sintetične materiale in razne super absorbente pridobljene v petrokemični industriji.

Z izborom Natracare dnevnih ščitnikov se lahko izognete kloru, sintetiki, plastiki in superabsorbentom, brez zmanjšane kakovosti ali udobja.

Priloge

Ali ste vedeli

Parazitologija človeka - Paraziti v ekosistemu

Amebo E. histolytica uspešno gojimo na raznih gojiščih. Gojitev je natančnejša preiskavna metoda, vendar mora biti iztrebek svež. Pri nas uporabljamo gojišče po Simiču. Trdni del je Lofflerjevo serumsko gojišče (2 dela govejega seruma in 1 del glukoznega buj ona) , tekoči del pa fiziološka raztopina soli. S pipeto kanemo nekaj kapljic v fiziološki raztopini soli emulgiranega iztrebka, če je feces formiran, ali nerazredčenega iztrebka, če je tekoč. Ko smo iztrebek zasejali, v epruveto stresemo nekaj zrn riževega škroba. Po 24-urni inkubaciji pri 37 "C odlijemo tekočino ter dodamo znova fiziološko raztopino in škrob. Ponovno inkubiramo še za 48 ur. Drugi in tretji dan preiskujemo tekočino iz gojišča v mikroskopu z ogrevano mizico.

Pri bolnikih s kliničnimi znaki ameboze, pri katerih ne najdemo parazita v iztrebkih, velja opraviti sigmoidoskopsko ali proktoskopsko preiskavo. S tema preiskavama se neposredno prepričamo o videzu razjed na črevesni sluznici. Pomemben znak je, da je črevo med razjedami na pogled videti normalno. S pipeto ali kirurško žličko lahko skozi sigmoidoskop odvzamemo material iz razjed in ga mikroskopsko preiščemo na trofozoite.
Parazitologija človeka; Založba Didakta - www.didakta.si

Članki

Kupili so tudi

Kupci, ki so kupili to postavko so kupili tudi

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.