Natracare biološki bombažni tamponi - Regular, 20 kom.

Izognemo se stiku s kemikalijami in sintetičnimi materiali. Izognemo se stiku s kemikalijami in sintetičnimi materiali.
240109 5458

Ocene in mnenja

Število ocen izdelka: 1
Ocena izdelka:
tina **** 22. 10. 2012 02:00
Malce neprijetni za uporabo, so trši od običajnih tamponov in niso tako vpojni. Res da so okolju in ... Preberi več
Oglejte si vsa mnenja Dodajte vašo oceno

Opis

Zakaj biološki tamponi?

Povod za razvoj Natracare tamponov iz biološkega bombaža je bila predvsem zaskrbljenost nad zdravjem ljudi in varstvom okolja, ki sta ogrožena z vedno večjo onesnaženostjo z dioksini. Le ti se sproščajo predvsem pri postopkih beljenja s pomočjo klora, prekomerne uporabe pesticidov za pridelavo konvencionalnega bombaža in uporaba umetnih vlaken in drugih sintetičnih materialov za izdelavo konvencionalnih tamponov.

Smiselno je izbrati tampone, ki so narejeni iz certificiranega 100% biološkega bombaža, tako se izognemo stiku s kemikalijami in sintetičnimi materiali.

Natracare biološki bombažni tamponi in higienski vložki brez dodanih kemikalij so proizvodi visoke kakovosti, narejeni izključno iz naravnih materialov, ki niso beljeni s postopkom kloriranja in ne vsebujejo plastike ali sintetičnih materialov.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Parazitologija človeka - Paraziti v ekosistemu

Diagnoza

Diagnoza črevesne ameboze temelji na dokazu parazita v iztrebkih ali pa jo spoznamo s proktoskopom ali sigmoidoskopom. V pomoč so nam tudi rentgenske preiskave.
Feces pregledujemo na trofozoite in ciste. Navadno so za preiskavo glede na amebo E. histolytica pravi iztrebki, ki gredo spontano od človeka. Če hočemo najti trofozoite, moramo preiskati" sveže" iztrebke. Iztrebke po odvajalu (najbolje je dajati od 20 do 25 g magnezijevega sulfata v čaši mlač ne vode; takoj po tem naj preiskovanec popije še dve skodelici toplega kamiličnega čaja) potrebujemo, če ima preiskovanec suhe iztrebke. Pregledujemo kašasti del iztrebka. Preiskava je posebno pomembna pri cistonoscih. Na predmetno stekelce kanem o nekaj kapljic fiziološke raztopine soli in v njej emulgiramo nekaj preiskovanega vzorca. Če so v iztrebkih sluzni in krvavi delčki, preiskujemo predvsem te. Pokrijemo s krovnim stekelcem in mikroskopiramo z mikroskopom, ki ima ogrevano mizico.

Ciste uspešno dokazujemo v preparatu z lugolovo raztopino. Napravimo ga kot nativni preparat, le da pred pokrivanjem fecesu dodamo kapljico lugolove raztopine. Če so ciste v preparatu redke, lahko uporabljamo metode za zgoščevanje cist: npr. flotacijo s cinkovim sulfatom ali tehniko MIFC.
Parazitologija človeka; Založba Didakta - www.didakta.si

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Natracare Natracare
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja