Natrijev askorbat C vitamin, 60 kapsul

Puferirani (nekisli) vitamin C pomaga pri zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti, tvorbi kolagena za zdrave dlesni ter zdrav hrustanec, ohranjanju zdravja kosti, kože krvnih žil, zob in zaščiti celic pred oksidativnim stresom. Puferirani (nekisli) vitamin C pomaga pri zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti, tvorbi kolagena za zdrave dlesni ter zdrav hrustanec, ohranjanju zdravja kosti, kože krvnih žil, zob in zaščiti celic pred oksidativnim stresom.
457299 8140

Ocene in mnenja

Opis

IZDELEK JE PREHRANSKO DOPOLNILO

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Nosečnice, doječe matere ter osebe, ki uživajo zdravila, naj se o uporabi posvetujejo z zdravnikom ali farmacevtom. Shranjujte pri sobni temperaturi.

Prehransko dopolnilo Natrijev askorbat je v obliki puferiranega vitamina C. Gre za nekislo obliko vitamina C, ki pomaga pri zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti, tvorbi kolagena za zdrave dlesni ter zdrav hrustanec, ohranjanju zdravja kosti, kože krvnih žil, zob in zaščiti celic pred oksidativnim stresom.

V priporočenem dnevnem odmerku (1 kapsula = 550 mg= je 484 mg  vitamina C( askorbinska kislina).

Uporaba

Enkrat na dan zaužijte po eno kapsulo (550 mg) natrijevega askorbata z 2 dcl vode oz. soka.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Pretrgana kita, nategnjena kita

Odločitve s pomočjo zdravnika
Za zdravljenje je pomembno, ali je kita pretrgana ali nateg njena. Če je natrgana, se s pomočjo pregleda z ultrazvokom ali magnetno resonanco ugotovi, ali sta konca kite blizu ali narazen. Če razmik med koncema ni prevelik, operacija ni potrebna. V tem primeru je potrebnih povprečno od štiri do šest tednov mirovanja, da novonastale kitne celice premostijo razpoko.

Poleg sredstev za blažitev bolečin lahko bolečine blažite tudi s pomočjo različnih fizioterapevtskih metod, kot sta hladna in pozneje toplotna terapija. V določenih okoliščinah pomaga tudi terapija z ultrazvokom, če jo prizadeti dobro prenaša (v posameznih primerih lahko poslabša vnetje). Da bi preprečili vnetje, naj vam zdravnik na začetku predpiše sredstvo proti bolečinam. Prekrvitev lahko pospešite s pomočjo terapije z enosmernim tokom, kar pospeši zdravljenje.

Vendar tudi če konca kit ne ležita drug ob drugem, ni vedno potrebna operacija. Pretrgane Ahilove tetive ali kite bicepsa je brez omembe vredne izgube funkcije mogoče pozdraviti tudi brez operacije. Mišice, ki jo obdajajo, večinoma prevzamejo funkcijo pretrgane kite in tako si predvsem starejši ljudje lahko prihranijo tveganje, ki je v določeni meri vedno prisotno. Športniki se bodo v tem primeru raje odločili za operacijo, saj bodo tako lahko prej začeli trenirati.

Če sta konca kite precej oddaljena drug od drugega, ju zdravniki lahko z operacijo s pomočjo šiva združijo in zavarujejo. Operirani del telesa mora po operaciji mirovati približno šest tednov, nato pa je mišice, sklepe in kite treba mobilizirati s pomočjo fizioterapije.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Holistic Holistic
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja

Oznake
Izberite željeno oznako za pregled izdelkov