Navadni dvokolesni rolator

Je zelo stabilen, lahko zložljiv in nastavljiv po višini. Je zelo stabilen, lahko zložljiv in nastavljiv po višini.
489450 12062
Brezplačna poštnina!

Ocene in mnenja

Opis

Rolator lahko uporabljate tako zunaj kot v notranjih prostorih. Je zelo stabilen, lahko zložljiv in nastavljiv po višini.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Bronhitis

Koga lahko bolezen prizadene?
KOPB sodi med bolezni, katerih pogostost na svetu najbolj raste; prizadet je skoraj vsak deseti odrasel, moški pogosteje kot ženske. Ker pogostost pojavitev močno raste, je Svetovna zdravstvena organizacija napovedala, da bo KOPB do leta 2020 za koronarno srčno boleznijo in boleznimi žil, ki oskrbujejo možgane in lahko vodijo do kapi, tretji najpogostejši vzrok smrti (za zdaj je na četrtem mestu).

Z izrazom KOPB (kronična obstruktivna pljučna bolezen; kot sopomenki se uporabljata tudi angleška izraza COPD (chronic obstructive pulmonary disease) in COLO (cronic obstructive lunge disease)) zajamemo več bolezni, kot na primer obstruktivno obliko kroničnega bronhitisa in pljučni emfizem. Vsem je skupna vedno hujša zožitev dihalnih poti, ki se tudi po inhalaciji zdravil, ki za kratek čas razširijo bronhije, ne da popolnoma pozdraviti. Povzroči jo dolgotrajno vnetje dihalnih poti.

Daleč najbolj pogost vzrok je kajenje. 80-90 odstotkov primerov KOPB je povezanih s kajenjem; več pokajenih cigaret dnevno pomeni hitrejše poslabšanje bolezni in pogostejše zmanjkanje sape. Pri večini rednih kadilcev letno nastane izguba 50 mililitrov tako imenovanega sekundnega dihalnega volumna, kar je več kot pri navadnem fiziološkem zmanjšanju dihalnega volumna zaradi procesa staranja. KOPB se pojavi tudi pri kadilcih pip in cigar pogosteje, a manj kot pri kadilcih cigaret.

Drugi rizični faktorji so obremenitve s prahom, onesnaženo okolje in obremenitev s škodljivimi snovmi v zaprtem prostoru. Tudi pogoste infekcije dihalnih poti v otroštvu in dedno nagnjenje imajo lahko za posledico KOPB.

Med boleznijo se delovanje pljuč vedno bolj slabša.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Thuasne Thuasne
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja