Nedonošenček s kolikami

Vprašanje:
Spoštovani! Sem mama nedonošenčka, starega skoraj 5 mesecev, korigirano 3. Še vedno ga mučijo hude kolike - napenjanje, bolečine, jok, občasno zeleno blato, bruhanje med obrokom. Ne želimo pustiti le času čas in sedeti križem rok, poskusili pa smo že vse mogoče. Kaj nam vi svetujete, da bi vsaj malo ublažili težave? Trenutno uporabljamo kapljice sab simplex - se nam zdi, da vsaj malo pomagajo. Ali so združljive z drugimi zeliščnimi kapljicami, kjer je osnova sirup simplex, dodana pa so različna eterična olja? Svetovali so nam, da naj poskusimo z mlekom brez laktoze - npr. Allernova. Glede na to, da naš dojenček nima diagnosticirane netolerance ali alergije na laktozo in mleko ne sprejema najbolje, ali je vredno vztrajati? Želeli smo poskusiti tudi kapljice Coliprev, vendar jih nikjer ne dobimo. Zakaj kapljic ni moč kupiti? Kakšne so vaše izkušnje s kaplljicami Coliprev? Hvala za odgovore, lep dan želim
Odgovor:
Spoštovani!
Z vašega povpraševanja namreč ni jasno ali dojite oziroma samo dodajate adaptirano mleko Allernova!
Če poleg Allernove tudi dojite, potem morate paziti na vašo prehrano - izogibati se morate prehrani, ki povzroča napenjanje (npr. fižol, zelje, citrusi, surov česen, surova čebula ipd).
Seveda se ob vsem tem tudi sprašujemo, zakaj vam niso svetovali adaptiranega mleka proti krčem - na primer Novalac AC >> oziroma se zelo dobro obnese tudi Aptamil Comfort >>.
Če pa samo dodajate adaptirano mleko in ne dojite pa je potrebno glede zamenjave povprašati vašo patronažno sestro oziroma še bolje pediatra. To smo napisali zato, ker so vam Allernovo očitno predpisali z nekim namenom!

Glede Coliprev kapljic - trenutno jih ni, bodo pa v kratkem zopet na prodajnim policah!
Te se uporabljajo v primeru laktozne intolerance, ker pa so pri vašem otroku ugotovili, da s tem nima problemov, potem nima smisla, da kapljice tudi uporabljate!
Mogoče svetujemo Biogaia kapljice >>, ki uravnajo črevesno floro dojenčka ali pa vetrovne kapljice!

S spoštovanjem in hvala za vprašanje!
Dopolnitev s strani stranke
Spoštovani!

Najprej najlepša hvala za vaš izčrpen  in koristen odgovor. Morda samo še nekaj pojasnil, saj sem na najbolj bistveno pozabila. Pojasnila lahko seveda vključite v moje vprašanje in jih javno objavite.
Otrok je bil na mešani prehrani (dojenje + adaptirano mleko) do 4 meseca, v 5 mesecu ga hranimo le z adaptiranim mlekom. Krči so bili enako prisotni, ne glede na to, ali je pil materino mleko ali adaptirano.
Mleka Allernova nam ni nihče predpisal. Sestra v posvetovalnici nam je predlagala, da bi mleko "poskusili", glede na to, da ima otrok kolike, kar se mi sedaj zdi neumestno in nestrokovno. Pediatrinja po temeljitem posvetu meni, da otrok nima alergij in ni nikoli predlagala, da bi ga hranili z Allernovo.
Poskusili smo z mlekom Novalac AC in se nam zdi, da je bolje, ravno tako poskusili z Bio Gaia kapljicami in menim, da je nek napredek. Morda pa bodo kolike dokončno resnično prenehale.
Odgovor:
Spoštovani, zagotovo je Novalac AC boljša izbira - neustrezna prehrana pač ni rešitev za vaš problem - oziroma škodi ne kaj dosti - samo problema pa tudi ne reši! Zagotovo se morajo problemi slej kot prej popraviti z novalac AC formulo in Biogaia kapljicami!

S spoštovanjem!

Komentarji