NeilMed Sinus Rinse set, začetni set in vrečke

NeilMed Sinus rinse je sistem naravnega, slanega in preprostega čiščenja nosnih poti, ki vam omogoča, da spet polno zadihate. Sinus rinse deluje po načelu majhnega pritiska in velikega volumna in je zato popolnoma varen način za povečanje učinkovitosti pri čiščenju sinusov.
19560 19560

Ocene in mnenja

Opis

IZDELEK JE MEDICINSKI PRIPOMOČEK

Pojem medicinskih pripomočkov pokriva vse izdelke, ki se uporabljajo za diagnosticiranje, preprečevanje, spremljanje, zdravljenje in lajšanje bolezni, okvar, invalidnosti, anatomskih funkcij ali fizioloških procesov, za nadzor spočetja in ki svojega glavnega predvidenega namena učinka na človeško telo ne dosega na farmakološki, imunološki ali metabolični način. Pod medicinske pripomočke torej zajemamo vse od navadnih obližev do elektromagnetnih in mehaničnih aparatur za bolnišnično uporabo, kirurških instrumentov ter diagnostičnih testov.

Zaradi narave in lastnosti medicinski pripomoček težko uveljavljate v reklamaciji.

NeilMed  Sinus Rinse je sistem naravnega, slanega in preprostega čiščenja nosnih poti, ki vam omogoča, da spet polno zadihate. Sinus Rinse deluje po načelu majhnega pritiska in velikega volumna in je zato popolnoma varen način za povečanje učinkovitosti pri čiščenju sinusov.

Izbirajte med proizvodi NeilMed

Izbirate lahko med sledečimi proizvodi NeilMed

1. NeilMed Sinus Rinse set, 1 plastenka + 60 vrečk
2. NeilMed Sinus Rinse začetni set, 1 plastenka + 10 vrečk
3. NeilMed Sinus Rinse vrečke, 120 vrečk

Prednosti in lastnosti NeilMed Sinus Rinse

 • mehka plastenka za izpiranje sinusov
 • delovanje pod točno določenim pritiskom
 • izpiranje je popolnoma neboleče
 • pritisk je majhen in reguliran
 • ni nevaren za uporabo
 • ustrezen pH
 • naravne sestavine
 • ne vsebuje zdravil, joda in konzervansov
 • brez sledov glutena
 • plastenka ne vsebuje lateksa in BPA
 • priložena brošura

Delovanje NeilMed Sinus Rinse

Tudi če niste prehlajeni in nimate močnega nosnega izcedka, se v vaših nosnih poteh čez dan nakopičijo mnoge prepreke, ki onemogočajo polno prehajanje zraka. Zakaj bi težko dihali, če lahko neprijetnosti odpravite in to popolnoma neboleče?

Izvrsten pripomoček Sinus Rinse s posebnim sistemom plastenke, ki jo preprosto stisnete, omogoča, da s primernim tlakom dovajate fiziološko raztopino v nosne poti. To je edini način , ki uspešno izpira tudi frontalne sinuse. Temeljito čiščenje lahko izvedete medtem ko glavo držite v pokončnem položaju. Iz plastenke boste lahko iztisnili skoraj vso raztopino. Ker imate sami popoln nadzor nad količino raztopine in pritiskom s katerim jo dovajate, si lahko zagotovite nežno, prijetno in pomirjajočo izkušnjo.

Sistem Sinus Rinse zagotavlja čiščenje po sistemu velik volumen nizek tlak, brez neprijetnega in pekočega občutka. S tem sistemom boste opravili ustrezno nosno higieno s popolnoma prijetnim občutkom. Črni pokrovček na mehki plastenki je enodelni in primerno oblikovan, tako da je rahlo zaobljen in se brez težav prilega vsaki nosni odprtini. Čščenje pripomočka je zato popolnoma preprosto. Tudi ob redni dnevni uporabi sistema Sinus Rinse, je to popolnoma varno in ne bo poškodovalo vaših nosnih poti. Z vsakodnevnim izpiranjem bodo vaše nosne posti ostale čiste, zdrave in odprte.

Sinus Rinse sistem vam lahko pomaga pri različnem spektru težav. Njegova uporaba se priporoča za lajšanje nosnih alergij in suhosti sluznice, blaženje alergijske astme, sinusitisa in rinitisa. Učinkovit je tudi pri odpravi zamašenega nosu in težavah s sinusnim pritiskom. Olajšal bo nosne simptome gripe in prehlada. Uporabite ga lahko tudi ob občutku draženja zaradi prašnih delcev, dima, cvetnega prahu, prhljaja živali.

Uporaba NeilMed Sinus Rinse sistema

Pred prvo uporabo vas prosimo, da si ogledate priložena navodila.

 1. Temeljito si umijte rije roke. Čisto plastenko napolnite z vodo (filtrirano, ustekleničeno, prekuhano in ohlajeno)
 2. Odprite zavitek mešanice Sinus Rinse in dajte njegovo vsebino v plastenko, v kateri imate že natočeno vodo. Previdno in temeljito privijte pokrov na plastenko. Na konico pokrovčka namestite prst in rahlo pretresite plastenko, da se zmes popolnoma raztopi.
 3. Postavite se pred umivalnik, malo se pripognite in glavo nagnite navzdol. Usta zadržite odprta in normalno dihajte. Pokrovček namestite tesno ob nosni prehod. Nežno stisnite plastenko, dokler raztopina ne začne odtekati iz nasprotnega nosnega prehoda. Za ustrezno izpiranje nadaljujte z nežnim stiskanjem plastenke, da porabite vsaj četrtino do polovico (60 mL do 120 mL) vsebine. Raztopine, ki vam morebiti zaide v usta, ne pogoltnite.
 4. Nos zelo nežno izpihajte, brez da ga popolnoma stisnete in se izognite pritisku na bobniče. Če ste še zmožni nadaljevati, še nekajkrat povlecite preostalo raztopino, ki ostane v nosnem predelu in s tem očistite še zadnji del na zadnji strani nosnega prehoda. Za odtekanje ostankov raztopine nežno pihajte iz nosu, medtem ko glavo nagibate naprej in na nasprotno stran nosnega prehoda, ki ste ga ravnokar očistili.
 5. Ponovite tretji in četrti korak še za drugo nosnico.
 6. Očistite plastenko in pokrovček ter posušite na zraku.

Večinoma se poslužujte spiranja nosu dvakrat dnevno, zjutraj in zvečer. Nekateri zdravniki priporočajo tudi izpiranje 3-4x na dan ob posebnih okoliščinah. Varno je izpiranje do 6x na dan. Upoštevajte zdravniški nasvet.

Sestavine raztopine

natrijev klorid in natrijev bikarbonat

Vrečke za pripravo pH uravnotežene raztopine natrijevega klorida in natrijevega bikarbonata najvišje čistote

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Zdravstveni vodnik za vso družino - Nepogrešljiv priročnik za vsa življenjska obdobja

Ločena ženska

Ženske lahko postavijo resno zahtevo po izplačevanju preživnine. Še toliko močnejša je pri tistih, ki so zapuščene zaradi mlajše ženske. Nekatere se namreč nikoli niso usposobile za kak poklic in imajo zdaj občutek, da je za začetek nove kariere že prepozno.

Če je ženska pomagala svojemu možu že med študijem in usposabljanjem, da bo lahko imel dobro plačo za oba, na koncu pa jo je zapustil, seveda začuti bolečino in razočaranje. Nekatere so mnenja, da si po skrbi za družino in podpiranju moževe kariere zaslužijo vsak cent, ki ga lahko iztržijo.

Ta pesimisti čni pristop lahko pri ženskah vodi v sklep, da je njihovo življenje končano.

Toda če se prebijemo skozi obdobje obupa, bolečine, sovraštva do same sebe ali samopomilovanja, nas lahko veliko spozna, da je življenje po ločitvi veliko boljše.
Zdravstveni vodnik za vso družino; Avtorica: Dr. Miriam Stoppard; Mladinska knjiga Založba d.d., Ljubljana 2007, www.emka.si

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Sport-Elec Sport-Elec
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja