Neocate Junior prašek - nevtral ali jagoda, 400 g

Neocate Junior prašek - nevtral ali jagoda, 400 gprašek - nevtralni ali jagoda je na voljo v dveh okusih, nevtralnem in v okusu jagode.
13096 13096

Ocene in mnenja

Opis

Dietno (dietetično) živilo za posebne zdravstvene namene.

Neocate je posebno dietetično živilo, namenjeno dietetskemu uravnavanju morebitnih alergin, ki so posledica prisotnosti določenih alergenov v samem kravjem mleku. Dopolnilna prehrana Neate Junior je tako primerna tudi pri drugih tipih obolenj, predvsem pri tistih, ko otroci potrebujejo komplementarno prehrano. 

Izdelek Neocate Junior prašek - nevtral ali jagoda, 400 g je primeren za uporabo otrokom od 1. leta starosti dalje.

Neocate za otroka je tako popolna formulacija, ki temelji na osnovi aminokislinskega dodatka in posledično jemelji na hipoalergeni prehrani, ki otroku ne škod in ne povroča alegijskih reakcij.

Izdelek v prahu sestavlja uravnotežena mešanica esencialnih in neesencialnih aminokislin, ogljikovih hidratov, maščob, vitaminov, mineralov ter elementov v sledovih, ki omogočajo, da je izdelek lahko uporabljen kot edini vir prehrane kot tudi samo dodatek. Okus vanilije je slajen z sucraloso.

Priporočeno odmerjanje dietetičnega živila

Kakšno naj bo odmerjanje in priprava živila naj določi zdravnik, po možnosti specialist ali dietetik, ki dmerjanje določi glede na telesno maso in proporce otroka ter najpomembneje - glede na zdravstveno stanje vašega otroka.

Priporočeno koncentracijo 21,1% w/v, ki zagotavlja 1 kcal/ml, dosežemo z mešanjem 16 g  izdelka Neosate Junior, kar ustreza 2 odmernima žličkama (merica je priložena) s 65ml vode – končni volumen raztopine je 75ml. 1 merica vsebuje 8 g izdelka.

Število meric: 4 (ali 32 gramov prahu) + 130 mL vode = 150 mL končne raztopine.

Osmolalnost raztopine pri priporočeni koncentraciji 21,1% je 590 mOsmol/kg H2O.

Priprava prehrane Neocate za otroke

Priprava raztopine/prehrane naj poteka po sledečem režimu:

  • pred uporabo in pripravo otroške hrane si temeljito umijte roke
  • umijte vse pripomočke, ki jih boste pri pripravi izdelka uporabljali
  • odmerite vodo za pripravo napitka v natančnem volumnu
  • odmerite ustrezno količino prahu, s pomočjo merice, ki je priložena
  • posodivo kjer vse skupaj pomešate pokrijte in stresajte tako pripralvjeno, dokler se v celoti vse sestavine med sabo ne premešajo
  • pripravek Neocate je sicer najbolj okusen in prijeten v ohlajeni obliki

Priloge

Sestavine

Posušen glukozni sirup, rafinirano rastlinsko olje (srednje verižni trigliceridi (palmova jederca in kokosovo olje), visoko oleinsko sončnico olje, olje repice, sončnično olje),  L-serin, L-glutamin, maltodekstrin, glicin, L-alanin, trikalijev citrate, L-levcin, L-lizin acetat, L-treonin, L-tirozin,  dvo bazičen kalcijev fosfat, emulgator (E472c), L-valine, L-isolevcin, L-proline, trinatrijev citrat, magnezijev hidrogen fosfat, natrijev klorid, L-cistin, L-histidin, L-fenilalanin, kalcijev klorid, L-metionin, l-arginin, holin bitartrat,  L-triptofan, trikalcijev citrat, L-askorbinska kislina, ojačevalec okus (E330), antioksidanti (sončnični lecitin, askorbil palmitat), tavrin, M-inositol, umetno sladilo (sukraloza), železov sulfat, L-carnitin, cinkov sulfat, DL-alfa tokoferil acetat, nikotinamid, , kalcijev-D-pantotenat, bakrov sulfat, riboflavin, manganov sulfat, tiaminov hidroklorid, piridoksin hidroklorid, vitamin A acetat, kalijev jodid, folna kislina, natrijev molibdat, kromov klorid, natrijev selenit, fitomenadion, D-biotin, holekalciferol, cianokobalamin.

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Dušenje

Kdaj in kako si lahko pomagate sami?
Predvsem je pomembno pomisliti na vzroke, ki bi dušenje lahko sprožili, in oceniti resnost dogajanja. Prva pomoč je vedno lahko položaj, ki dušenje olajša. Tako je priporočljiv sedeč položaj ali ležanje spodloženim vzglavjem. Subjektivno pomaga tudi razrahljanje oblačil in premik iz zaprtega prostora oziroma zračenje.

Če se bolnik zdravi zaradi astme, naj uporabi predpisana zdravila za širitev bronhij ev (olajševalci). Če je vzrok za nastanek dušenja tujek v dihalih, prizadetega pustite da kašlja, ko pa ne more več, izvedete Heimlichov ?manever, kot ste se ga učili pri prvi pomoči. Če se je občutek dušenja pojavil kot odgovor na stresno situacijo, je potrebno na prizadeto osebo pozitivno vplivati in jo poskusiti umiriti.

Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Nutricia Nutricia
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja

Oznake
Izberite željeno oznako za pregled izdelkov