Neprijeten vonj iz ust!

ponedeljek, 02 september 2013
Vprašanje:

Pozdravljeni. Jaz imam vprašanje glede neprijetnega vonja iz ust .Kljub rednemu umivanju zob in jezika mi iz ust neprijetno zaudarja. Moram povedati da sem imel lani v trebuhu bakterijo in sem dobil tablete to se mi je pozdravilo. Imel sem tudi tablete za zgago (Nillar 20 mg). Sedaj me pa v želodcu spet nekaj peče.Imel sem tudi sladkorno,1.mesec sem dobival insulin nato tablete sedaj pa že 5 mesecev ne jemljem nič, ker mi je sladkorna čudežno izginila. Star sem 34 let in zanima me, kje bi lahko bil vzrok in kaj narediti, da tega vonja ne bi bilo več.HVALA.

Odgovor:

Hvala za vprašanje!

Naj najprej opozorimo, da smo na tako podobno vprašanje že odgovarjali (preverite spodaj oziroma poiščite nasvet z naslovom Neprijeten zadah - kaj narediti?).

Vsekakor takšen problem sodi pod zdravniško obravnavo!

Zadah je lahko posledica marsičesa. Žal v lekarnah v prosti prodaji dobite samo izdelke, ki odpravljajo posledice (slab zadah) ne pa tudi vzroka te težave (v primeru, da le-tega ne poznate).

Zadah pri vas najverjetneje ne izhaja iz ustne votline, pač pa je posledica recimo razrasta bakterij, težave pa so lahko še znatno večje pri nedelovanju želodčne zaklopke! V tem primeru so tudi težave z refluksom znatno večje. Z jemanjem tablet odpravljate posledice, ne odpravljate pa tudi same težave (Rupurut, rennie, rutacid, gastal ipd.).

Strokovna podpora in verodostojnost zapisanega

Vsebina in opis na tej strani je pod nadzorom farmacevtov in ostalih strokovnih sodelavcev.

Posodabljanje zapisov na strani je pod nadzorom: Lukanc Tomaž & Lukanc Maja mag. farm. Strokovni pregled informacij na strani: Lukanc Maja mag. farm. & Lukanc Tanja mag. farm.

V kolikor želite prijaviti napako ali nedoslednost na strani, ki ste jo morebiti opazili, lahko to naredite s klikom na ta link.

Komentirajte

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.