Neprijeten zadah - kaj narediti?

Vprašanje:
Pozdravljeni! Jaz pa imam vprašanje glede neprijetnega vonja iz ust. Namreč fant mi je povedal, da je ta vonj prisoten pri meni skoraj vedno, tudi takoj po temeljitem ščetkanju zob. Včasih je ta vonj tako močan, da ima pri poljubljanju tudi okus. To se dogaja že več kot pol leta in, da bi ta vonj izginil sem poskusila že veliko spremeniti pri prehrani pa ni pomagalo. Sicer pa nisem kadilka, ne uživam alkohola, redko jem slaščice in pijem veliko vode ali nesladkan zeleni čaj. Želodec me ne boli velikokrat, se pa bolečine pojavijo včasih. Mogoče vam bo pomagal tudi podatek, da sem pred manj kot enim letom imela bulimijo in imam 19 let. Zanima me, kje bi bil lahko vzrok za to in kaj narediti, da tega vonja več nebi bilo? Hvala
Odgovor:
Spoštovani!

Vsekakor je tovrsten problem resnično pogost pri ljudeh, vendar je tako, da se ga marsikdo ne zaveda - in se pogosto dogaja, da o tem niti ne upamo spregovoriti!
Zagotovo se da marsikaj narediti na tem področju, če vemo od kod izvira ta vonj. Le ta se ponavadi pojavlja tudi takrat, ko nič takega ne jemo (česen, čebula, kava).
Torej ta zadah povzročajo bakterije, ki se zasidrajo v ustni votlini in tudi naprej v požiralniku. Torej odstranjevanje v ustni votlini je precej pogosto - pomagajte si s strgalom za jezik TePe in grgrajte ustno vodo Ordok - le-to je zasnoval slovenski zdravnik predvsem za ta namen - neprijeten vonj v ustni votlini!

No vsekakor se samo s tem problem zagotovo ne konča - saj so bakterije tudi v želodcu in požiralniku - neprijeten vonj, ki izvira od tam pa rešujete s kapsulami Air-lift oziroma Air-lift produkti - vsi našteti produkti so razvrščeni spodaj!
Torej kapsule vsekakor začasno uredijo zadevo - tukaj je smiselno spiranje s kakšno raztopino, ki vsebuje klorheksidinijev diglukonat!

Komentarji