x
Vse kategorije
NoAcid tablete, 30 tablet
NoAcid tablete, 30 tablet
Oceni izdelek in zasluži
5.0 3

NoAcid tablete, 30 tablet

Proizvajalec: Pharma life
V njem se skrivajo koristne učinkovine, tudi zelo cenjeni sladki koren, ki daje prav poseben zdravilen okus.
Cena: 9,27 €
Vprašaj nas
Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Mesto delovanjaželodec, prebavni trakt
Predel uporabeprebavni trakt
Težavagastritis
Tip izdelkaantacid, tablete
Farmacevtska oblikatablete

Ocene in mnenja

Damir | 17. 05. 2018 17:09
Perfekten izdelek
Ko imaš dosti vseh teh zdravil in antacidov si pač najdeš nekaj bolj naravnega in ta izdelek je super, za enkrat nisem našel nič bolšega... priporočam
Meri | 28. 08. 2018 17:47
Super naraven izdelek
Super sestavine, jaz izdelka ne zamenjam, tako mi je super, antacidi, rupirut ipd zdravila sicer momentalno pomagajp, vendar na krajši rok...
Andrej | 8. 02. 2019 23:15
dobro
izdelek priporočam, deluje!

Opis

MEDICINSKI PRIPOMOČEK

NoAcid (antiacid) tablete - medicinski pripomoček

- aktivno zaščiti želodčno sluznico ter sluznico požiralnika
- zmanjšuje moreiten pekoč občutek
- nevtralizira želodčno kislino
- zavira refluks
- ščiti želodec

Noacid orodisperzibilne tablete je medicinski pripomoček z mehanskim delovanjem. Uporablja  se za nevtralizacijo občutka povečane kislosti, pekočega občutka in bolečine v želodcu, ki  nastanejo zaradi razdražene želodčne sluznice. Zaradi vzajemnega delovanja sestavin, ki tvorijo  aktivno zaščito želodčne sluznice in sluznice požiralnika, Noacid orodisperzibilne tablete deluje  kot lokalna mehanska zaščita. Noacid orodisperzibilne tablete se lahko jemlje sočasno z zdravili  (inhibitorji protonske črpalke, H2 antagonisti). Noacid orodisperzibilne tablete je primeren za  nosečnice in doječe matere. 

Navodila za uporabo

priporoča se ena tableta vsaj eno do dve uri pred ali po jedi. Tableto  pustite, da se počasi raztopi v ustih. Ponovno zaužite po potrebi, lahko tudi večkrat na dan.  Noacid orodisperzibilne tablete se lahko uživa neprekinjeno dlje časa. 

Opozoril ob uporabi

izdelka naj ne uživajo osebe, ki so preobčutljive ali alergične na eno ali več sestavin.  V primeru, da simptomi ne izginejo, se posvetujte z zdravnikom. Hraniti v hladnem in suhem  prostoru, odmaknjeno od toplotnih in svetlobnih virov. Hraniti nedosegljivo otrokom.

NoAcid (antiacid) je naravna rešitev

Poleg upoštevanja splošnih priporočil, s katerimi lahko preprečimo težave z želodčno kislino, obstaja še ena, zelo učinkovita naravna rešitev z imenom Antiacid. V njem se skrivajo koristne učinkovine, tudi zelo cenjeni sladki koren, ki daje prav poseben zdravilen okus. Sladki koren ali likviricijo so uporabljali že pred tisoči let, tako po tradicionalni medicini kot po ljudski uporabi pa učinkuje proti nekaterim mediatorjem vnetnih procesov in pomaga pri težavah želodčne sluznice ter želodčni razjedi. Danes je njegova učinkovitost podkrepljena s številnimi farmakološkimi izsledki in raziskavami.

NoAcid (antiacid) je certificiran medicinski pripomoček, ki z mehanskim delovanjem omogoča aktivno zaščito želodčne sluznice in sluznice požiralnika, zmanjša pekoč občutek, nevtralizira želodčno kislino, zavira refluks in ščiti želodec. Ker spodbudi samozdravljenje sluznice, omogoči, da se dokončno rešimo bolečin in težav z želodcem. Z naravnimi učinkovinami namreč omogočimo, da se sluznica začne celiti, to pa ne zagotovi zgolj trenutnega olajšanja, temveč odpravo težav nasploh.

Vzajemno delovanje zdravilnih učinkovin sladkega korena, sleza, slezenovca, aloe vere in kamilice, ki so združene v NoAcidu (antiacidu), tvori mehansko lokalno zaščito želodčne sluznice in sluznice požiralnika. Učinkovine vzpostavijo naraven ščit za želodčno sluznico in sluznico požirainika, ki prepreči stik z želodčno kislino in omogoča zaščito ter možnost, da se sluznica obnovi in povrne v prvotno stanje. Tako se spet vzpostavi ravnotežje, in to brez nezaželenih stranskih učinkov. To, da lahko Antiacid uporabljamo dlje časa, je le še dodatna prednost. Zaradi naravnih učinkovin je varen tudi za nosečnice in doječe matere. Antiacid bo z želodčnimi težavami opravil enkrat za vselej.

Predlog za samopomoč

Če želimo dolgoročno odpraviti želodčne težave, je treba najprej poskrbeti za redno in uravnoteženo prehrano. Če ne gre drugače, si na telefonu nastavite alarm, ki vas bo opomnil, da je čas za obrok.

Ni vam treba jesti petkrat na dan, zadostujejo že trije obroki dnevno (nikakor pa ne manj!). Za vse obroke si vzemite čas, hrano jejte počasi, jo dobro prežvečite, se ne prenajedajte in vmes ne pogovarjajte. Hrana ne sme biti niti premrzla niti prevroča, izogibajte se obrokov pozno zvečer ali pred spanjem, saj z njimi močno obremenite želodec. Zadnji večerni obrok zaužijte vsaj dve uri pred spanjem. Seveda je poleg tega, kako in kdaj jemo, pomembno tudi to, kaj jemo. Premastna in sladka hrana pa tudi mlečni izdelki vam lahko škodujejo. A ker lahko pri različnih posameznikih težave povzroča različna hrana, je najbolje, da se opazujete in spremljate, kdaj se vam težave pojavijo. Pri nekaterih so za težave v želodcu lahko vzrok kumarice, paradižnik ali čebula, pri drugih mastna hrana, spet pri tretjih temna čokolada, pomarančni sok, vino ali bela kava. Hrano, za katero ugotovite, da vam dela preglavice, je najbolje izločiti s svojega jedilnika.

Dodatni opis

Vas muči nočna zgaga? Potem je čas za ukrepe!

Zgaga nikoli ni prijetna, nočna pa nam lahko še posebej zagreni življenje, saj se poleg motečih zdravstvenih simptomov vmeša še v naš spalni ritem. To lahko povzroči dodatne zdravstvene težave, zato naj bo vaš cilj, da jo čim prej odpravite.

Nočna zgaga je zgaga kot vsaka druga, le da nas ta, kot že pove ime, muči predvsem ponoči. Zgaga je nasploh ena izmed najpogostejših sodobnih zoravstvenih težav, nočna zgaga pa je poleg tega drugi najpogostejši vzrok za nesoečnost. Seveda je težko zaspati, če nas tišči v prsih, imamo v grlu pekoč občutek ali pa nas pri spancu moti celo dražeč kašelj, ki nastane zaradi vračanja kisline v požiralnik ali usta. Kot da že vse to ni dovolj neprijetno in moreče, pa se pomanjkanje spanca naslednji dan Izraža še na vseh drugih ravneh našega življenja. Smo razdražljivi, utrujeni. težko se zberemo in še bi lahko naštevali, toda bistvo je, da zaradi tega trpimo sami pa tudi naša družina in služba. A nikar se ne vdajte v usodo, saj ni potrebno, da je tako. Naj vam zgaga ne pokvari dobrega spanca.

POIŠČITE VZROK

Seveda lahko vzamete sintetična zdravila na recept, ki bodo verjetno vsaj začasno odpravila vaše težave z zgago, vendar obenem dolgoročno morda prinesla kakšne druge, še resnejše zdravstvene zaplete, navedene v stranskih učinkih teh zdravil. Ne bomo jih naštevali, saj si jih lahko preberete sami. Dejstvo je, da zgago lahko dolgoročno odpravite edino tako, da pozorno spremljate, katere vaše navade sprožijo težave, in se jim začnete izogibati. Hkrati pa posežete po naravnih rešitvah, ki zaščitijo sluznico v požiralniku in želodcu ter omogočijo njeno samozdravljenje.  

PRILAGODITI JE TREBA ŽIVLJENJSKI SLOG  

Če vas zgaga največkrat muči ponoči, naj bo vaš prvi ukrep nekoliko dvignjeno vzglavje. Poleg tega bo dobro za vas, če se pred odhodom v posteljo odpoveste obroku. Vaš zadnji obrok naj bo vsaj tri ure pred spanjem, toda tudi ta naj ne bo preveč obilen, masten ali sladek. Ni nujno, ampak vzrok za nočno zgago je lahko celo kakav, ki ga spijete pred spanjem. Zgago pri nekaterih ljudeh lahko povzročata tako kakav kot tudi polnomastno kravje mleko. Bela kava, citrusi, čebula in orehi prav tako morda niso najboljša izbira za vas, sploh v večernih urah. Ker pa zna trajati kar nekaj časa, da ugotovite, kateri hrani vse bi se bilo dobro izogniti, je v tem obdobju toplo priporočljivo, da posežete po naravnih učinkovinah, ki vam bodo brez tveganja pomagale zaceliti želodčno sluznico, uravnati želodčno kislino in odpraviti moteče simptome. Sladki koren, slez, slezenovec, gel aloje in kamilica so pri tem še posebno koristni, sploh kadar učinkujejo skupaj.

POZDRAVITE ŽELODČNO SLUZNICO IN SE KONČNO NASPITE  

»Ko ima hudič mlade, jih ima veliko,« pogosto slišimo, kadar kdo razlaga o svojih ali tujih zdravstvenih težavah, ki se kar kopičijo. Kadar je govor o nočni zgagi, pa to še posebej drži. Na začetku se lahko nočna zgaga pojavi v blažji obliki, denimo z blažjo bolečino v predelu žličke. Če jo ignoriramo in nadaljujemo z navadami, ki spodbujajo njen nastanek, pa se lahko ta pretvori v pravo moro. Pri nekaterih lahko poleg kašlja in drugega povzroči celo bruhanje. Takrat simptomov ne moremo več ignorirati, saj so lahko zaradi poškodovane želodčne sluznice čedalje pogostejši in močnejši. Ko zaradi njih ne moremo spati, je to že skrajni alarm, da moramo ukrepati, sicer se lahko zaradi slabega spanca čez čas pojavijo le še dodatni zdravstveni zapleti. Telo se namreč med spancem obnavlja in regenerira. Če tega ni dovolj in če ni kakovostno, postanemo dovzetnejši za prehladna obolenja in gripo, poveča se celo tveganje za nastanek sladkorne bolezni. Poleg tega raziskave kažejo, da nespečnost spremeni aktivnosti v možganih, kar lahko v najslabšem primeru privede do depresije. Je sploh treba dodati še kaj, da začnete ukrepati? Prisluhnite svojemu telesu, ki vam nekaj sporoča, in spremenite svoje slabe navade, ki vam škodijo. Mimogrede, tudi kajenje pred spanjem je lahko povod za nočno zgago in posledično nespečnost.

Priloge

Sestavine Prijavite se v spletno trgovino in preverite iz katerih sestavin je izdelek sestavljen.

Ali ste vedeli

Članki

Spletne vsebine

6 nasvetov za premagovanje težav z zgago!

Zgaga je ena najpogostejših težav, ki muči veliko ljudi. Nekatere samo občasno, druge skoraj nenehno. Čeprav izbira prehrane veliko vpliva na to stanje, pa lahko pekoč občutek v želodcu ali grlu, tiščanje v žlički, želodcu ali za prsnico in... preberi več...

Zgaga in reflux pod nadzorom!

Težave z želodčno kislino spadajo med najpogostejše zdravstvene preglavice današnjega časa. Kako se jim lahko zoperstavimo, da se znebimo neprijetnih občutkov zgage in drugih simptomov, smo se pogovarjali z zdravnico Tatjano Trajkovsko, dr.... preberi več...

Kupili so tudi

Kupci, ki so kupili to postavko so kupili tudi

NoAcid peroralna suspenzija, 200 mL

11,15 €

Nolpaza control, 14 tablet

8,66 €

Vismed Multi gel, 10 mL

13,85 €

Rupurut, 50 žvečljivih tablet

12,47 €
Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Mesto delovanjaželodec, prebavni trakt
Predel uporabeprebavni trakt
Težavagastritis
Tip izdelkaantacid, tablete
Farmacevtska oblikatablete

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.