Noni sok, 946 mL

<p>Je prijetnega okusa, primeren tako za starej&scaron;e otroke kot tudi za odrasle.</p>

Je prijetnega okusa, primeren tako za starejše otroke kot tudi za odrasle.

2022-03-01 35,59 €
453684 1706

Ocene in mnenja

Opis

IZDELEK JE PREHRANSKO DOPOLNILO

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Nosečnice, doječe matere ter osebe, ki uživajo zdravila, naj se o uporabi posvetujejo z zdravnikom ali farmacevtom. Shranjujte pri sobni temperaturi.

Je prijetnega okusa, primeren tako za starejše otroke kot tudi za odrasle.

Sok se proizvaja iz sadežev rastline z latinskim imenom Morinda citrifolia, katera raste v Polineziji ter na Pacifiških otokih.
 
Rastlina raste izključno divje ter daje plodove čez celo leto. Sadeži so bogati z encimi in jih je potrebno takoj obdelati, sicer se prične proces gnitja.
 
Morinda citrifolia je rastlina, ki se uporablja že dva tisoč let, saj predstavlja pomemben del polinezijske in staroazijske kulture, zapisi in ustna izročila pa jo največkrat omenjajo kot čudežno rastlino, nepogrešljiv del tradicionalne polinezijske, kitajske in indijske medicine.

Odmerjanje prehranskega dopolnila

- zdrave osebe vzeti 2 jušni žlici dnevno kar pomeni cca 30 mL
- osebe z zdravstvenimi težavami vzeti do 4 jušne žlice dnevno kar pomeni cca 60 mL 
- otroci nad 12 let: odmerite 1 veliko žlico
 

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Noni sok - medicinski čudež!

Noni (Morinda Citrifolia), znan tudi kot indijska murva, je zimzelen grm, velikosti 3 metrov, lahko pa doseže tudi do 8 metrov višine in je podoben pravemu drevesu. Plodovi so razvrščeni v soplodja in...

Preberi več...

Ali ste vedeli

Znanost o vzgoji - praktični nasveti o spanju, joku, igri

Opioide v možganih v življenju izjemno cenimo. Če se izrazim metaforično, nam zaradi njih sije sonce. Misli in občutja teh ljudi nas spodbujajo in bodrijo v obdobjih naporov in trpljenja. Kadar ljubimo v miru, se zaradi sproščanja opioidov in oksitocina občutno zmanjšajo naši negativni občutki, še posebej osamljenosti in ločenosti, negativnost in jeza.
Psihološka moč
Bolj ko je odnos z vašim otrokom poln topline, brez pogojevanja, stalen in bolj ko mu telesno kažete naklonjenost, bolj se mu v možganih sproščajo opioidi, oksitocin in prolaktin. Posledica tega je, da se otrok počuti pomirjenega in dobro v svoji koži. In ko bo pomislil na vašo toplino, se bo v svetu počutil zelo varnega. Skratka, zaradi odnosa, ki ga imate z njim, lahko razvije psihološko moč. Znanstveniki so odkrili, da je psihološka moč povezana z močnim aktiviranjem opioidov v možganih.

To pomeni, da bo vaš otrok, ko bo odrasel, v večini primerov sposoben razmišljati, kadar bo v stresu, in se pomiriti;
biti v socialnih stikih samozavesten, topel in prijazen; spremeniti neugoden položaj v priložnost; se na osebne pripombe odzvati z razmišljanj em o izrečenih besedah, ne pa se jezno znašati ali zapustiti prizorišče; poiskati rešitev, ne pa obtoževati drugo stran v sporu.


Odlomek je iz knjige Znanost o vzgoji; Založba Didakta - www.didakta.si

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Encian Encian
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja