Nosko aspirator za čiščenje noska, 1 set

Nosko aspirator za čiščenje noska je nosna naprava, ki se uporablja za odstranjevanje izločenega izcedka iz nosu. Nosko aspirator za čiščenje noska je nosna naprava, ki se uporablja za odstranjevanje izločenega izcedka iz nosu.
947695 27629

Ocene in mnenja

Opis

IZDELEK JE MEDICINSKI PRIPOMOČEK

Pojem medicinskih pripomočkov pokriva vse izdelke, ki se uporabljajo za diagnosticiranje, preprečevanje, spremljanje, zdravljenje in lajšanje bolezni, okvar, invalidnosti, anatomskih funkcij ali fizioloških procesov, za nadzor spočetja in ki svojega glavnega predvidenega namena učinka na človeško telo ne dosega na farmakološki, imunološki ali metabolični način. Pod medicinske pripomočke torej zajemamo vse od navadnih obližev do elektromagnetnih in mehaničnih aparatur za bolnišnično uporabo, kirurških instrumentov ter diagnostičnih testov.

Zaradi narave in lastnosti medicinski pripomoček težko uveljavljate v reklamaciji.

Nosko aspirator za čiščenje noska  je nosna naprava, ki se uporablja za odstranjevanje izločenega izcedka iz nosu.

Karakteristike Nosko apsiratorja

  • Instrument za odstranjevanje izločkov iz nosu na osnovi sesalne tehnologije.
  • Glava aspiratorja za nos je zelo varna in se lahko uporablja pri dojenčkih.
  • aparat se lahko razstavi na 5 delov, enostavno ga speremo pod vodnim curkom.
  • Lahko se sterilizira z vrelo vodo ali spere z raztopino za razkuževanje (vsak del naprave je izdelan iz termostabilnega materiala).
  • naprava je varna za uporabo pri dojenčkih in odraslih.
  • Ne vsebuje škodljivih snovi za zdravje.
  • Visoka kakovost po dostopni ceni.
  • priporočajo ga pediatri in specialisti za ušesa, grlo

Proces aspiriranja nosu

1. Priprava: priključite sesalnik na električno energijo (vstavite nastavek v cev sesalca) in postavite sesalec blizu mesta apsiriranja.

2. Sestavite aspirator kot to prikazujejo navodila

3. V obe nosnice dodajte slano raztopino (0,9% solna raztopina), ki ustreza sestavi solze. Ne peče, ne draži, le vlaži in olajša izločanje. Po 3 minutah lahko začnete odstranjevati sluz iz nosu s pomočjo aspiratorja. S kapljanjem in vlaženjem se lažje odstranjuje suh sekret, ki se lepi na nosno sluznico, se omehča, tako da lahko varno aspirirate nos, brez poškodb sluznice.

4. Položaj mora ustrezati starosti otroka.

a.) Odstranjevanje izločanja iz nosu od dojenčkov in novorojenčkov:
Telo otroka postavite na levo podlaket, držite glavo v srednjem položaju in ga držite v položaju približno 45 stopinj. Pomembno je, da ne držite otroka tako, da bi bila glava nagnjena nazaj, saj je tako težko odstraniti izloček.
V primeru pravilnega držanja telesa otroka izloček izteka v smeri navzdol - torej v smeri nosnih kanalov, zaradi česar je lažje odstraniti izloček z aparatom.

Pri dojenčkih in novorojenčkih izločanje še vedno ni tako zelo veliko in tako gosto, da bi bilo potrebno ustvarti močan vakuum, zato vam ni treba zapreti nosnega kanala na drugi strani s pritiskom na nosnico. 

V času aspiriranja dojenčka ali novorojenčka ni potrebno, da so roke fiksirane, saj otrok še nima moči, da izklopi sesalnik ali ogrozi izpiranje. To se morda zgodi po polnih 6 mesecih.

b.) Aspiracija nosu mladega otroka, starejšega otroka in predšolskega otroka:
Položite otroka v roke. Postavite njegove noge med vaše in jih po potrebi tudi malo stisnite. Če imate pomoč pri roki, lahko druga oseba umiri in fiksira otrokovo roko. Otroka prosite, naj se malo nagne naprej in navzdol, na ta način pomagate odstraniti izločke z uporabo sile gravitacije.

Če je otrok oseba, ki je dovolj zrela, da sodeluje, lahko naredite vakuum s stiskanjem druge nosnice in tako skrajšate čas aspiracije.

Pomembnost odstranja nosnega sekreta

Vakuum se pri aspiriranju nosu ustvari z zaprtjem ene izmed nosnic, kar omogoča tekoče izločanja izločka v nosni kanal iz osrednje nosne votline. To je zelo pomembno v primeru gostega izločka. Sluzast izloček se izprazni iz sredinskega nosnega prostora do skupnega nosnega kanala, od koder lahko zlahka odstranite izloček z aparatom Nosko in to celo brez tvorbe vakuuma.

5. Vklopite sesalnik. Zahvaljujoč konstrukciji Nosko aparata, le-ta deluje pod stalnim pritiskom 0,2 bar, kar je precej varno tudi pri odstranjevanju sčuzi iz nosu novorojenčkov in otrok.

6. Postavite glavo aparata v bližino odprtine nosu. Držalo aspiratorja držite v desni roki, tako da je silikonska cev obrnjena navzgor. To je pomembno, da se izognete iztekanju izločka nazaj v cevko in tako ohranite higieno aspiraorja.

Približajte glavo aparata pred odprtino nosnih kanalov, postavite cev v sam kanal. Aspiratorja ne potiskajte pregloboko v nos, ker tovrstno početje ne povečuje učinka delovanja samega apara.

Eno aspiriranje naj traja največ 5 sekund. Če to ne zadostuje, lahko proceduro ponovite petkrat po 5 sekund z oddihom v obdobju 3-5 sekund.

7. Odstranite napravo iz nosu.

8. Izklopite sesalnik.

9. Po potrebi obrišite nos z mehko krpico

10. Po potrebi namažite kremo na predel otroškega nosu, s čimer se lahko izognete situaciji ko izcedek iz nosu povzroči pordelost in draženje kože.

11. Odstranite aspirator iz sesalnika.

12. Razstavite aparat in vse sestavne dele ter jih dobro izperite pod tekočo vodo. Če je potrebno, lahko aspirator tudi prekuhamo ali drugače steriliziramo (npr. Potopimo v raztopino za dezinfekcijo).

Med pranjem odstranite vrhnjo posodico iz glave aparata, glavo pa lahko tudi razstavite in jo sperete. Napravo Nosko lahko razstavite v 5 sestavnih delov, kar omogoča higiensko vzdrževanje.

13. Ko se deli posušijo, jih postavite na čisto mesto, tako da jih lahko naslednjič uporabite takoj.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Calx Plus preprosto podarimo!

Ob nakupu katerega koli izmed izdelkov skupine: REMESCAR HERPATCH DOC PHYTOLABOR NOSKO prejmete povsem brezplačno izdelek Calx. Pohitite - gratis izdelk Calx so količinsko omejeni.

Preberi več...

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Neopredeljen Neopredeljen
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja

Oznake
Izberite željeno oznako za pregled izdelkov