Novalac 1, 400 g

<p>Mleko, ki ga dojenček potrebuje za zdrav razvoj in rast.</p>

Mleko, ki ga dojenček potrebuje za zdrav razvoj in rast.

2022-04-19 9,23 €
890772 847

Ocene in mnenja

Opis

Univerzalno mleko Novalac 2, za dojenčke, ki jih mame ne morejo dojiti ali je treba mleko dodajati, ima podobno sestavo kot materino mleko. Vsebuje vse potrebne beljakovine, maščobe, ogljikove hidrate, aminokisline, vitamine in minerale, ki jih dojenček potrebuje za zdrav razvoj in rast.

Pred vsako pripravo obroka si umijte roke.

   1. Stekleničko in pokrovček z dudo prekuhajte v vodi. Vre naj vsaj 5 minut
   2. Vodo za pripravo obroka previte v pokritem lončku. Vre naj vsaj 5 minut.
   3. Vodo v lončku ohladite na 40°C in jo prelite v stekleničko.
   4. V stekleničko s priloženo merico vsujte predpisano število meric.
   5. Stekleničko zaprite in jo dobro pretresite.
   6. Obrok ohladite do mlačnega (37°C) oziroma do takrat ko na koži ne čutite ne vroče in ne hladno.

Posebna opozorila

- Vedno pripravite svež obrok.
- Hranite na suhem in hladnem mestu
- Ne uporabljate po datumu izteka roka uporabe, ki je odtisnjen na dnu pločevinke.
- Po prvem odprtju pločevinke, morate vsebino porabiti v treh tednih.
- Po vsaki uporabi pločevinko dobro zaprite.
 
Zaprtje, polivanje, nenehen jok brez očitnega razloga, neutolažljiv dojenček, pogosto lačen dojenček, alergija na beljakovine kravjega mleka ...
 
To so skrbi, s katerimi se morate soočiti po rojstvu svojega otroka. Čeprav to niso bolezenske težave, pa te vsakodnevne težave niso brez posledic za otrokovo udobje in kakovost življenja vaše družine: skrbi vas, premalo spite, izgubljate potrpljenje, počutite se krive … in tako naprej, veliko je tega.
Naštete težave so pogosto posledica še ne do kraja razvitih prebavil. Danes nam napredek znanstvenega znanja pomaga bolje razumeti vzroke teh težav in najti primeren odgovor.
Ker dojenje ni zmeraj mogoče, smo razvili posebna mleka za dojenčke Novalac, ki predstavljajo prilagojeno rešitev za prehrano vseh dojenčkov s funkcionalnimi težavami.
 
Da bi lahko vsakemu dojenčku ponudili proizvode najvišje kakovosti, so v veljavi strogi predpisi za ves postopek za proizvodnjo mlek Novalac.
 
Mleko Novalac z oznako 1 je namenjeno dojenčkom od rojstva do dopolnjenega 5. meseca starosti, z oznako 2 dojenčkom od dopolnjenega 5. meseca starosti do enega leta, z oznako 3. pa otrokom od 1. do 3. leta starosti.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Novalac prehrana zdravega dojenčka

Že v času nosečnosti in ob rojstvu je največja želja vsake mame nuditi otroku vse potrebno za zdravo rast in razvoj. V prvih mesecih je to najbolj povezano s prehrano dojenčka – materinim mlekom, kot najboljšo...

Preberi več...

Nedonošenček s kolikami

Vprašanje:Spoštovani! Sem mama nedonošenčka, starega skoraj 5 mesecev, korigirano 3. Še vedno ga mučijo hude kolike - napenjanje, bolečine, jok, občasno zeleno blato, bruhanje med obrokom. Ne želimo pustiti...

Preberi več...

Ali ste vedeli

Medicinski posegi

Carski rez
Načrtovani carski rez: Največ načrtovanih rezov je in naj bi jih tudi bilo opravljenih pod regionalno narkozo s pomočjo spinalne anestezije (z vbod om v križni predel hrbtenice). V prostor med hrbtenjačo in hrbtenjačno ovojnico v predelu ledvenih vretenc se vbrizga anestetik, ki začne delovati zelo hitro, pri tem pa se pojavi začasna nepokretnost, bolečina pa izgine.

Mati ostane pri zavesti in lahko po operaciji sprejme otroka in ga podoji. Tak način anestezije (narkoze) ima prednosti predvsem zato, ker ohranja posteljico prekrvavljeno in otrok ni narkotiziran. Mogoči stranski učinki, ki se pojavijo pri polni narkozi, kot so slabost in bolečine v vratu, se zato ne morejo pojaviti.

Polna narkoza pogosto povzroča težave pri otrocih. Uporablja naj se jo samo v nujnih primerih ali primerih, ko se ne sme uporabiti lokalne anestezije, na primer zaradi bolezni matere, kot so srčna bolezen, motnje strjevanja krvi ali pri okužbah mesta, kjer naj bi se naredil vbod.

Carski rez ne pomeni, da bo pri naslednjem porodu ponovno potreben: skoraj 60 odstotkov naslednjih porodov (po carskem rezu) poteka normalno, torej brez carskega reza.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Novalac Novalac
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja

Oznake
Izberite željeno oznako za pregled izdelkov